自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

Support support, 一于釋法啦,班死劣屍正趴街.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicemic  我食飯撞個2次牛胃興見佢2次都開紅酒!  發表於 11 小時前

何只牛胃興,就連自命勞工代表的李x淫,佢冇打工十幾年,佢又對而家個勞工巿場知幾多嘢?剩係攞住啲失業就業率閉門做車,個個肚滿腸肥,只謀算自己利益,靠佢哋為民請命?慳啲啦。

JgB  好一句肚滿腸肥! 真係見佢前面爭佢後面.  發表於 11-8-5 16:08
Ivy07  like x 1000  發表於 11-8-5 13:47

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

支持支持

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇錯,一於釋法,修改基本法,堵塞漏洞,唔好再俾哩啲披住正義皮的劣師有機可乘,仲要賴皮話唔係佢哋嘅錯,係基本法有漏洞錯喎!一旦釋法,佢哋再死出嚟話司法已死的話,就叫佢哋去c,唔係佢哋,駛釋法?司法會死得不明不白?就好似補選權,巿民會無端端無咗?仲要賠上一億五俾五條政棍做show。

我條氣好唔順囉!

cottontree  yes!  發表於 11-8-5 18:39

禁止訪問

好媽媽勳章

象牙宮

oldcake 發表於 11-8-5 13:30
咁佢地咪又可以以高失業率為題叫人上街反政府囉, 又可以從中吸納蕃薯喇! 一舉幾得! 贏晒!

鬼鬼祟祟偷蕃薯

Ivy07  讚!!  發表於 11-8-5 13:49

象牙宮

WChan  唔嚟咪用印印lor, 淨係得你地咩!!  發表於 1 小時前

我而家都轉咗用印,啲菲太氣燄了,出糧俾佢仲要受佢氣,仲要忍受佢哋名正言順打斧頭,偷嘢,偷時間,唔可以更正佢哋錯處,佢做乜僱主都要接受,慘過晚娘。

BBTWIN  簡直係我心聲.  發表於 11-8-6 08:38

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 bosch 的帖子

已經無得選擇,香港是司法獨立的,所以無任何人有權可以左右判決,而能夠改變的就只有修改基本法或釋法,香港政府仲可以點做? 唔做嘢就話「無能」,做又一定會影響深遠。
既然班律師一早知道後果,為何仍然要咁做? 一睇就知道他們跟本就是立心不良,我們就坐以待斃嗎 ? 香港人又可以點做? 又是誰迫得香港人走投無路?
所以如果真係要釋法,泛民等人,一定要負起所有責任,不得推卸。

象牙宮

Ivy07 發表於 11-8-5 13:46
回覆 bosch 的帖子

已經無得選擇,香港是司法獨立的,所以無任何人有權可以左右判決,而能夠改變的就只有修改基本法或釋法,香港政府仲可以點做? 唔做嘢就話「無能」,做又一定會影響深遠。
既然班律師一早知道後果,為何仍然要咁做? 一睇就知道他們跟本就是立心不良,我們就坐以待斃嗎 ? 香港人又可以點做? 又是誰迫得香港人走投無路?
所以如果真係要釋法,泛民等人,一定要負起所有責任,不得推卸。

啱,唔係佢哋,駛行到釋法哩步?迫到阿爺行釋法,泛民哩班人又披住正義皮死出嚟喊司法已死,司法 ~ 自從有哩班政棍同訟棍出現,已經俾佢哋玩死咗啦,而家已淪為攻擊阿爺的武器,真正的司法,喺邊度?

琥珀宮

DoReMi媽媽 發表於 11-8-5 12:00
而家夠話合資格外傭得十幾萬,但,哩啲外蝗可以以幾何級數去繁殖,跟住蠶食香港資源,世界上真係冇咩國家會自己人出賣自己地方的利益俾外人,從來只聽聞人哋國家收緊移民政策,個個都為咗保衛本土利益更甚至漠視人道(就如人權大國老美,佢哋拒絕海地難民船進入,有邊個敢話佢唔啱?唔人道?),係香港先會發生哩啲咁荒唐嘅事,但更加荒唐的就是,竟然仲有大批盲目支持者對佢哋吹捧,香港弄至如斯田地,佢哋嘅支持者妄顧政策對香港的損害,而作出盲目支持,哩班支持者都有責任。

琴晚劣師梁講,政府作大數,唔會有咁多外藉傭工留低,佢一如上次莊豐源案咁,講埋D廢話,如果我當時在場,我一定質問
番佢以前佢地(仲有民主派班走狗)都係咁講,今日嘅蝗禍與事實
相反,睇佢點答。

對,有人鍾意扮知識份子,只睇品牌,以為專業人士必定有立據
點。我從來唔受對方背景影響,只睇佢行事為人,亦唔會成為某某
議員/政治份子/政黨嘅粉絲。討厭政治,因為要好心水清先可以釐
清邊個係人,邊個係鬼。

人民盲目唔單止香港獨有,世界一樣,好似美國咁,薯仔做得咁差,
都仲可以連任;台灣陳水扁係史上最蠢嘅台灣總統,因為佢d前任個
個都貪都冇事,點解佢有事吖?因為冇政治危機感囉,拿,咁都做
咗2任呀!

最近有個網上發起組織「愛護香港力量」,我覺得係民間對政治
嘅醒覺:

cottontree  very good!  發表於 11-8-5 18:42

琥珀宮

呢條片果個人所講嘅嘢好中我心聲,絕對要

whoareyou  超同意x2....完全講中我心聲  發表於 11-8-6 15:10
JgB  超同意!!!!!!!!!!!!!!!!!! 支持!!!!!!!!!!!!!!  發表於 11-8-5 16:15

禁止訪問

好媽媽勳章

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

班律師唔係好人,支持釋法

子爵府

如果連佢都有居港權, 全香港真係大亂.

琥珀宮

oldcake 發表於 11-8-5 14:19
啱啱聽完, 我都係想講, 佢講出晒我既心聲

不過通常民間組織冇傳媒支持, 好難 ...
對,傳媒就係班政棍利用達到政治目的工具,但我相信人在做,天在看,以往香港人從來唔會發言批評政棍,就算有,都只係
蚊聲。

但今時今日,呢種聲音已擴大,就係民間自我醒覺,認清自身
危機,拒絕俾政棍再攪。有d嘢不能一步到位,傳媒唔幫手唔緊
要,有fb、電郵,豈碼如果不甘心被政棍利用一定做到嘢,我
唔想俾香港下沉,係我出生地,希望見到香港係一個能安居樂
業嘅地方,為下一代著想。

大宅

今次要SUPPORT!!

象牙宮

RE: 葉劉淑儀:當局應及早就外傭居留權提請釋法<支持> [修改]
SandyKL 發表於 11-8-5 14:02
琴晚劣師梁講,政府作大數,唔會有咁多外藉傭工留低,佢一如上次莊豐源案咁,講埋D廢話,如果我當時在場,我一定質問
番佢以前佢地(仲有民主派班走狗)都係咁講,今日嘅蝗禍與事實
相反,睇佢點答。

對,有人鍾意扮知識份子,只睇品牌,以為專業人士必定有立據
點。我從來唔受對方背景影響,只睇佢行事為人,亦唔會成為某某
議員/政治份子/政黨嘅粉絲。討厭政治,因為要好心水清先可以釐
清邊個係人,邊個係鬼。

人民盲目唔單止香港獨有,世界一樣,好似美國咁,薯仔做得咁差,
都仲可以連任;台灣陳水扁係史上最蠢嘅台灣總統,因為佢d前任個
個都貪都冇事,點解佢有事吖?因為冇政治危機感囉,拿,咁都做
咗2任呀!

最近有個網上發起組織「愛護香港力量」,我覺得係民間對政治
嘅醒覺:

說來慚愧,年少無知時,我也誤墮名牌的迷思,年紀開始大,閱歷開始深,亦開始見到更多真面目,明白與其對政棍訟棍個人品格的要求,倒不如將焦點回到政策對香港是否有禆益之上,講理想理念,只係政棍訟棍用來蒙騙巿民的掩眼法。

禁止訪問

好媽媽勳章

象牙宮

SandyKL 發表於 11-8-5 14:10

呢條片果個人所講嘅嘢好中我心聲,絕對要

講得好,完全講出晒我嘅心聲

冇錯,傳媒的力量

首頁
23456...9

尾頁

跳至