論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實果班人真係不知所謂,同班外傭一樣搞亂香港,得個亂字,mouth:

完全沒有紀律,如果香港大多數人像他們,香港很快會大亂,濫用民主自由,不顧後
果沖出馬路,他自殺沒所謂,但唔好害個渣緊車輛的司機,人地都唔想撞傷佢,

個腦都唔知想咩,精神病,

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用: 其實果班人真係不知所謂,同班外傭

原帖由 onying888888 於 11-08-21 發表
其實果班人真係不知所謂,同班外傭一樣搞亂香港,得個亂字,

完全沒有紀律,如果香港大多數 ...
我第一次近距離接觸班所謂人。show一場。推警撞警,夾硬阻塞出口。邊襲警邊嗌自由!
今次眼見既事實令我更相信佢地係存心搞亂香港,亦係陷警方不義!

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

魚子媽媽 發表於 11-8-21 17:18
返到屋企了! 做了我應該做既事lu, 好開心!

講真頭先班憤青係度生事, 我都有點驚, 因為係第一次遊行, 又係 ...
nice to meet you
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

FA8866 發表於 11-8-21 19:07
我第一次近距離接觸班所謂人。show一場。推警撞警,夾硬阻塞出口。邊襲警邊嗌自由!
今次眼見既事實令我更相 ...
嗰班糞青,簡直不知所謂,阻頭阻勢

我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

公爵府

反對外傭居港權 全港市民保家園8月21日遊行[更新]

互動新聞台講拉左15男4女。
好!

大宅

讲的好!
有爱心.勤力.不计较的陪月员.保健员.抽血员

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

果班人正自私精,自己遊行就得,其他人就唔得,有咩資格講人權,講民主,佢地既行為正正就係剝奪別人言論自由,剝奪香港人遊行既權利,枉費香港納稅人比$供他們讀書(讀屎片)
上一代既人納稅讓這一代人可以享用香港各項福利,包括免費教育,作為香港既70後80後90後都有義務回饋社會,好好保護大家的資源,讓下一代及有需要的人可以繼續享用這些福利,循環不斷,
外僱爭取居港權,正正就是要剝奪我們的資源,幫佢哋班廢青自己用過福利就過橋抽板,不理會自己父母的老人福利被略奪,不理會新一代細路的福利被略奪,佢哋應該好好反醒自己的行為不知所謂

omother  講得好!! 講晒我心聲!!  發表於 11-8-22 02:06

公爵府

好媽媽勳章

好在決定唔帶阿仔, 困住在公園時真係熱到丫......
呢班憤青不分青紅皂白, 佢地嘅言論至係真理, 佢地嘅自由就係無上, 真係令人心痛, 香港過去二十年比呢班人的教育, 彷彿無發生過.

男爵府

我有去支持. 但找了很久才找到集合地點, 如能早些通知詳細集合地點將更理想, 小小意見, 謝謝主辦人士.

大宅

我對政治從來無興趣,從來無參與游行,今次我真係好嬲好想參與,唔係我哋嘅下一代無好曰子過,但係我而家大肚,驚班癈青亂來,所以無來,不過我已去簽名。我做左三十年人從來唔投票,我決定用我手上一票表達我嘅意見。

大宅

回覆:反對外傭居港權 全港市民保家園8月21日遊行[更新]

做佢哋阿爸阿媽睇到都心傷,不分是非,盲目對抗,唉

大宅

斑支持外庸,不知所謂!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

佢哋呢食飽飯無嘢做o既人,根本無理性去諗下利與幣,唔理三七二十一就反咗至算!
外傭有居港權,可以引起好多社會問題,如最低工資,香港工作就業率,再而住居及社會福利等等。
唔怕得罪問句,香港政府已經養緊好多懶人,反而老人褔利被人弗視…. 再係咁樣,我哋呢班打工仔,到頭來稅就有份交,福無份享…..
香港是我家,唔該佢哋真係好好諗下-- 維保家園啦!

禁止訪問

伯爵府

FA8866 發表於 11-8-21 19:07
今次眼見既事實令我更相 ...

其實唔止D 80後

真事一件,發生在會展....'長'議員一出場冇耐搞亂檔,跟著比警員拉入會展對面的消防局...入到去即時同警員講....得啦得啦,做場戲暏,放手得啦....冇記者啦...

其實佢知自已做緊咩,就係做戲

子爵府

proud of you guys
to show off HK unity

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

今日開審喇. 好驚會輸, 成個菲律賓搬嚟香港,要納稅人養埋佢哋呀,住埋我哋嘅公屋,攞埋我哋嘅綜援, 做咗我亞媽份工, 搶埋亞囝個學位............今次真係引狼入屋拉雞仔

伯爵府

哎,呢班年輕人,有無唸過,佢地現在既好日子,係點得番來?

真係好想政府,捉到呢D滋事份子,送作地去菲律賓/印尼一年半載,等佢地知道自己係幾咁無聊兼愚蠢。

我和老公及小姊弟在對街企了一會,老公都有勸我離開,怕班糞青太激進....

不過睇班糞青好明顯係做戲,有人影佢地至做野,低B。

我同姊弟講,果D哥哥一行堆黎就叫救命/非禮/打細路,我地會做場戲俾佢,仲會七情上面添~

呢班痴線糞青(滋事忿青),映衰香港人。

複式洋房

嗰班廢柴糞青,唔怕香港的福利、房屋.就業會等...........等都分一杯羮給外傭嗎?

公爵府

Snoopywy 發表於 11-8-22 10:55
其實唔止D 80後

真事一件,發生在會展....'長'議員一出場冇耐搞亂檔,跟著比警員拉入會展對面的消防局...入 ...
'長'生既演技,幾年前已有一位可靠人士講過我聽.
昨日帶頭個班常客,我地仲見佢地完事後去tea,哈!拉唔到佢地喎,唔知比人拉左個d知唔知帶頭者嘆緊冷氣tea緊呢??

首頁

尾頁

跳至