自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

搭車時巧遇孩子同學(他轉讀上午班)放學,認識這小孩兩年,人醒目又乖,今天不知何事在巴士上扭計哭喊扭,佢菲姐不勝其煩,突然爆粗「收聲啦,好x煩呀」然後又藐又睥咁對個細路,我見到即舉機拍攝錄片,萬一佢下一步係郁手打人都要有證據,好在佢見我突然坐近就冇亂嚟,落車時又拉又扯,落車後便拉個細路入公園仔同啲鄉里吹水,我唔知個小朋友扭乜,但點可以咁做?我想打回學校投訴,但又唔知學校會否轉告其父母,我認識佢父母,爸爸很錫他,閒時都陪佢返親子班,如他知道菲姐咁對佢個仔,應會妥善處理,但我無佢電話。
如果係你,你會點做?

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唯有同學校講, 學校多數會通知家長。

la_source  agree  發表於 11-9-22 13:38
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

別墅

引用:唯有同學校講,+學校多數會通知家長。

原帖由 180 於 11-09-22 發表
唯有同學校講, 學校多數會通知家長。
真的嗎?我擔心畀人話我多事

newbiee  點會! 如果件事發生係你仔身上, 你都希望有人話你知喇  發表於 11-9-23 23:46

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁你會有機會見到他父母嘛 ?

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

同佢父母講...你知佢係邊上親子班嗎?

別墅

引用:咁你會有機會見到他父母嘛+?

原帖由 Angelice-BeBe 於 11-09-22 發表
咁你會有機會見到他父母嘛 ?
希望學校旅行會遇見

親子班是兩年前同班,今天已不見。唉!個心好唔舒服,因我家孩子也試過被菲姐打,所以會緊張此事,家下十五十六,同我先生講實鬧我多事

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

通知學校好D.

大宅

如果我係佢父母,我多謝你都黎吾切啦!又點會話你多事呢?如果真係會覺得你多事,咁呢d父母就抵死!自己封左線眼!樓主,well done !

別墅

回覆:畀你會點做?

我真的跑去跟校長說這事,當然,我明言是擔心不是要管事,丈夫說我「要管也要用腦,拍片值得讚」因有證據,不是片面之詞。
校務處今天告訴我,孩子的父親出埠工作,回港後欲致電給我了解,還着我把短片燒錄光碟給他,我覺得自己選了一個很好的方法去幫人,感覺好勁

伯爵府

第1時間同學校講左先.... 因為你唔識人家既父母, 最好即日講, 等學校即日通知小孩父母, 咁... 可以返屋企向姐姐問清楚嘛~

再之後上親子班, 見到佢papa就當面講囉~! 冇咩唔講得woo>>>> 當識多個家長啫~!!

首頁

尾頁

跳至