嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

天氣開始涼,想同BB轉潤D沖涼液同cream,請問以Avado/瑞士寶寶/burt's bees 邊隻較好?Thanks!!

男爵府

回覆:Avado/瑞士寶寶/burt's bees

阿囡剛剛轉用左瑞士寶寶沖涼液及cream兩個星期到,我覺得好好呀!因為阿囡本身皮膚好乾好敏感,乾到起晒粒粒,敏感到一撻撻,之前試過幾款沖涼液及cream都無用(唔用就會越嚟越嚴重,用左又唔會好返),但阿囡而家全身都無晒粒粒,敏感又好返晒^^

別墅

我一向用開瑞士寶寶, 佢隻protection oil係必用, 尤其冬天

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我都是用開瑞士寶寶,

係濕紙巾唔算好好,我覺得唔夠水份
其實都好好用

別墅

我無用過leeD牌子,但我而家用緊的mambino都好夠潤。我用緊二合一shampoo/bath,乾D會加埋月見草油。lee隻油我舊年都有用,成個冬天都無話身痕或起敏感,所以今年都會keep住用。多個牌子比你參考!

伯爵府

我亞囡初生時用過Avado for winter果條line,但有敏感的情況出現.
後來我先知有D人係會對某些天然草本精華有過敏反應,可能我亞囡就係.
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

男爵府

引用:阿囡剛剛轉用左瑞士寶寶沖涼液及cream兩個

原帖由 applefok 於 11-09-28 發表
阿囡剛剛轉用左瑞士寶寶沖涼液及cream兩個星期到,我覺得好好呀!因為阿囡本身皮膚好乾好敏感,乾到起晒粒 ...
想請問沖涼液和cream的全名叫什麼呢?arm唔arm 7yrs用呢?

大宅

我都係覺得瑞士寶寶好用d.

irenehoc9  agree  發表於 11-10-1 16:57
以上純粹個人意見, 如有得罪, 多多包涵!

首頁

尾頁

跳至