少年成長

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都無特別同佢介片, 訓覺前同女女去一次廁, 第二朝除片見無賴尿我會鑽她好另喎無賴尿, 慢慢見佢成個星期無賴濕片就介咗了

複式洋房

sleep前一小時不飲野 .. 試試

別墅

引用:一星期起碼都尿床兩次,+是否需要帶佢睇醫生

原帖由 myjacob 於 11-10-05 發表
一星期起碼都尿床兩次, 是否需要帶佢睇醫生?
你仔係唔係濕咗都唔知,可以瞓到天光?
我仔以前都係咁,仲要晚晚瀨,你叫佢起身幾多次都冇用架,因為第日佢根本唔知自己起過身。
我同事個女都曾經有過同樣情況,去睇醫生,醫生叫佢買個bed wetting alarm夜晚貼在內褲度,佢一瀨個機就響,好大聲,嘈醒佢,(其實初初係嘈醒父母去叫醒佢,叫佢去廁所或都換褲)用一排佢就會喺個機一響就醒,慢慢就戒到。
我仔就喺佢升小一個暑假用bed wetting alarm訓練佢自己起身去廁所。之後耐不耐都會濕,但起碼知道起身換褲,現在10歲啦。

大宅

回覆:Smartkidadrian 的帖子

Yes, me too!

男爵府

回覆:JasmineCharis 的帖子

真係好失望,仲係差唔多日日都整濕張床,仲就黎冬天,有乜方法

子爵府

好媽媽勳章

細女4歲, 今年夏天頭開始抱佢半夜去一次廁所, 但一直都未試過瞓醒有乾片... 佢亦唔知發生過咩事, 試過半夜仲大便又係自己唔知...

捱o左半年, 直至今個月, 終於有9成日子有乾片...

有朋友問我係唔係大人懶, 點解唔抱多佢一次半夜去洗手間... 但我又覺得, 一晚去兩次即係佢生理未ready...

講返日片, 當年18個月嘗試同佢戒, 佢唔肯, 但到20個月, 佢話唔想著片就好快戒到...
相反, 家姐17個月戒日片, 訓練都要一兩個星期... 但夜片3歲就戒好...
個個小朋友都唔同... 但"未ready"已經成為我最大o既藉口...

希望細女快d識自己爬起身叫去洗手間...
我想要9999呀...

男爵府

回覆:差不多5歲, 還未介夜片

但我個女已五歲,依然末能介夜片,我其實暑假開始同佢介,但到現在仍末可以,仲有退步。佢自己又唔介意,顯了褲子也照訓

男爵府

回覆 yvonnejesse 的帖子

可否詳細講吓介夜片過程?

大宅

回覆 DavidMa 的帖子

佢係瀨濕左自己唔知嫁, 等到我叫醒佢時先知, 跟住就喊囉..想問bed wetting alarm係邊度有得買呀?

大宅

回覆 ding_dong 的帖子

一般係8:30pm飲150cc後就唔再飲水喇, 10pm瞓前會去多次veevee

別墅

引用:回覆+DavidMa+的帖子 佢係瀨濕左自己唔知

原帖由 myjacob 於 11-10-16 發表
回覆 DavidMa 的帖子

佢係瀨濕左自己唔知嫁, 等到我叫醒佢時先知, 跟住就喊囉..想問bed wetting alarm係邊 ...
你可以試試賣健康用品嘅舖,例如賣照顧老人家用品,因為bed wetting alarm 都可以用喺床單度。你上網睇吓有關嘅資料,覺得啱至揾。

伯爵府

bed wetting alarm is good
我個仔都係用佢攪点左
係d醫療用品買 $650.00
其實這 alarm 另一用途是比d老人家 (有工人照顧) 當失禁時, 會响 ... 咁通知工人可幫老人家去換返d乾衣服

男爵府

回覆 尼加拉伯爵 的帖子

可否詳細講吓過程?

伯爵府

http://www.dri-sleeper.com/
詳細過程可看
我也是之前BK 媽咪推介的
也可在BK serach 有關資料 "尿床"

複式洋房

唔駛擔心啦,我都有同一問題,我個仔4歲2個月。我的護士朋友教我較鬧鍾,每4個鍾起身帶佢去一次。我仲末試,希望佢可以自已ready,到時便可水到渠成係咪有d亞Q? Hehehe, 我地一齊努力,相信自己的小朋友,佢地終有一曰一定能戒到的!

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

回覆 回覆:shelleym的帖子

大宅

myjacob 發表於 11-10-6 22:42
回覆 蓁媽 的帖子

之前冇俾佢着片瞓, 諗住等佢唔好有依賴...但試過幾次半夜賴濕哂到第二朝先知道, 攪到衫 ...

賴多幾次佢就唔會了, 我囡而家三歲幾, 我都係幾個月前幫佢戒片, 佢間唔中都有賴架, 咁無理由佢賴左之後又比佢著片啫, 咁咪白費功夫囉, 我覺得比多幾次個小朋友試, 應該ok架, 我囡最近都無乜賴尿了..

首頁

尾頁

跳至