論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個菲傭份人好怪,我地一家三口同我細佬一家三口一齊出街,當然帶佢幫手湊小朋友啦,但同佢出街佢好似好唔中意咁,撘地鐵架車大把位,叫佢企個黎我地隔離都唔肯,唔會跟實我地,自己有自己行,好似唔想比人地覺得佢係工人咁!請問其他工人有冇咁架!

民房

我家工人沒有這個問題,還很跟我們,主動幫我拿東西,
你應試試和她說1說:S

大宅

No. It's their duty to take care of the kids. Eventhough we are holding kids' hands, they should be alert if we need their help.

大宅

我同工人BB坐地鐵,工人會主動推BB車,上車後會找個雙人位同我一齊坐。

大宅

我之前個ex bun bun 都係咁, 其他以為我係工人多d, 試口過寸佢, 你有事呀行得咁, 要要帶你去睇醫生, 如果唔係, 叫佢幫手!! 不過最後抄左佢, 因為太懶...

男爵府

畀面勳章

回覆:同工人出街問題

之前有個bun都係咁,我上車坐o係車尾,佢就自己坐坐o係車頭,最剋人憎係佢拎住個袋,佢就自己o係車頭sms,我打電話又唔得,想拎條紗巾都唔得!落車比我剷到爆!

大宅

我工人冇呢個問題, 下次試吓你扮工人, 佢扮僱主, 或者佢會行埋黎呢?

複式洋房

同佢解釋出街要點做~~~要教下

大宅

咁都得....真係未試過會咁 ....我姐姐會好主動坐我隔離,成日同我爭手袋拎....總之佢就唔比手上拎住任何野...佢自己就成棵"聖誕樹"咁...
可能我同姐姐好friendly...一齊出街我成日同佢傾偈.....所以佢都好鍾意同我去街架喎.....

別墅

回覆:sandychan0707 的帖子

冇喎,佢同我仔friend到不得了,一定同我仔或我坐。我祇知道佢唔想同男人坐,包括我老公。

公爵府

回覆:sandychan0707 的帖子

好怪喎,要教佢應該點做,佢唔係做大小姐,要幫手!

大宅

回覆:同工人出街問題

我家姐姐勁鐘意同我行街街架!

侯爵府

以前果個,我最憎同佢出街,所以我寧願自己辛苦D都唔會帶佢出去.

出到街好似遊雲咁, 成日要我地叫停佢, 搭車時88卦卦眼都唔暫望住D HK人講野, 所以帶過佢幾次後都怕怕, 唔想再帶件陀手X腳既人出街, 阻頭阻勢.:;pppp:

首頁

尾頁

跳至