論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

話說我個衰印做滿6個月即resign, 話可以做到我新工人黍, 新工人預計11月尾到,

個衰印尋晚話要11月10日走

佢上星期六樣衰都爆, 同我仔4.5歲 講佢牙好痛, 同mami講...咁同佢睇左牙醫$180, book this sat mok牙要$600 (我份保險只可claim1/3)..咁我見好來好去, 咪幫佢book左mok埋牙回印尼lo

點知佢尋晚反口話要早走, 我唔想幫佢比錢mok牙....但佢仲要湊我仔3個幾星期....怕佢對我仔差???

仲有呀, 真空期要我老公湊 (他自己公司, 上午我仔12點放學後帶埋呀仔回公司 ) 即老公要返下午....

正衰印, 左住地球轉, 好很憎佢呀

公爵府

cancel左佢個booking, 幫佢 book 11月尾個星期6, 如果佢做到11月尾, 豪比佢, 如果佢早走, sorry!!! 到時佢已經唔係你工人, 幫佢唔到~

gigi1020  OK, good comment  發表於 11-10-18 11:37

大宅

畀面勳章

我地要包mok牙 $??

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 tigertiger2010 的帖子

其實我都唔知包唔包

noproblemom  僱主要包佢地醫療, 牙都係...唉...比佢輪政府囉.  發表於 11-10-18 11:43

珍珠宮

輪政府, good choice

男爵府

逢週二和週五, 政府門診有免費mok牙, 叫佢自己帶身份証排隊, 一蚊都唔駛比

tigertiger2010  請問係邊度可以睇到?? 我要keep番record..thx!!!  發表於 11-10-18 12:17

珍珠宮

回覆 TUNGLOKMOM 的帖子

係咪即睇即mok, 工人都有此福利?

我完全唔知

thanks

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

回覆 gigi1020 的帖子

個牙醫係你全程幫佢搵兼BOOK既?

如果佢自己唔會搵個牙醫, 比著我就同佢玩陣囉!! 11月10號走, 你話佢知BOOK 咗9號PM期, 因為個牙醫好難BOOK架, 到咗9號晏就, 你同老公或朋友夾定, 喺佢面前打電話黎你手機度, 咋低話好抱歉要改期, 要改遲一個禮拜先有得睇, 同佢玩下先啦. 咁著數喎, 走仲要又食又拎?

如果佢要自己搵, 你可以話, 香港啲牙醫收費好大上落架, 會唔會睇咗幾千蚊架, 我唔會負責架喎!法例上都要僱主同意先得喎.

珍珠宮

問左啦, 政府真係唔使錢架

珍珠宮

回覆 noproblemom 的帖子

牙醫我搵既, 所以no worry,

但我怕佢仲要湊我仔幾星期.... 佢要cook lunch比佢

侯爵府

BK Milk勳章

叫她自己排街症啦! 我果件上幾個星期一早五點起身

自己去排街症! 又解決到問題 我銀包都唔會瘦

noproblemom  會唔會一去就去咗半日冇人湊小朋友?  發表於 11-10-18 13:55

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:cancel左佢個booking,+幫佢+book+11月尾個

原帖由 幸福黃太太 於 11-10-18 發表
cancel左佢個booking, 幫佢 book 11月尾個星期6, 如果佢做到11月尾, 豪比佢, 如果佢早走, sorry!!! 到時佢 ...

大宅

引用:回覆+gigi1020+的帖子 個牙醫係你全程幫佢

原帖由 noproblemom 於 11-10-18 發表
回覆 gigi1020 的帖子

個牙醫係你全程幫佢搵兼BOOK既?

別墅

引用:回覆+TUNGLOKMOM+的帖子 係咪即睇即mok,+

原帖由 gigi1020 於 11-10-18 發表
回覆 TUNGLOKMOM 的帖子

係咪即睇即mok, 工人都有此福利?
Yes除非好 難剝嘅會轉介去醫院,咁就要等好耐都唔定。醫院收$100

首頁

尾頁

跳至