論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我地第一次請工人姐姐,好好彩遇到個好的印尼姐姐,不過佢老公要佢返去生BB,因此無續約。工人姐姐心地好好,對小朋友都好好。今日臨走前, 放下了顧員關係,傾了好多野,叫我之後唔好請短頭髮,打扮到成個男仔咁,著爛牛仔褲個D印印,工人姐姐話ED人好多都會攪攪震,另外同性戀個D都唔請。佢話如”包頭“ 個D, 即會去返教會個D,通常都會好好。
以上當然係工人姐姐的個人意見,只作參考。

伯爵府

我舊印包頭但同短頭髮,
打扮到成個男仔咁,
著爛牛仔褲個D印印好FD
留在我家1個月多D炒左LU
勁垃圾

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

包頭即係點?

著晒袍果d?

別墅

首先,多謝樓主分享!但是,包頭係一個教(我意會你係講緊放假帶頭紗,著袍嗰啲),返教會嗰啲又係另一個教,佢講緊一種人定兩種人?

denisefung  樓主應該係講緊回教徒  發表於 11-10-21 12:39

大宅

多謝分享, 樓主工人講得好好, 因為係事實. 包頭有分幾種程度, 包全身個d係好嚴個d, 一般都只係包頭 (用scraft 包住) 同穿長袖衫, 都比較ok. 我以前有一個姐姐 係短頭髮,打扮到成個男仔咁,著爛牛仔褲個D印印, 1 個星期抄左, 仲有我屋企人請左一個一印印姐姐成十二年, 好到佢退休(今年二月), 仲有人重金想請佢, 佢係包頭 (用scraft 包住) 同穿長袖衫, 如果細心d留意 佢地d包頭條scraft 都可以知道佢地有幾 誠心, 因為 有d scraft 係特別做(有花辮). 因為 我屋企人請個個姐姐就係咁.

大宅

我個個都有包頭著袍, 但都鍾意講大話law..........so都唔一定

wongwlv  咁就真, 因為每種宗教下也有壞份子...  發表於 11-10-19 10:47

大宅

同埋interview時唔知佢既信仰程度去到邊

禁止訪問

畀面勳章

公爵府

引用:我個個都有包頭著袍,+但都鍾意講大話law...

原帖由 豬脾 於 11-10-19 發表
我個個都有包頭著袍, 但都鍾意講大話law..........so都唔一定
係呀,包頭一樣係大話精,冇分別!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

姐姐無包頭,但暫時都OK的...

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

個人係壞心腸既, 包到幾冚, 一個月返幾多次教會都冇用.

男爵府

工人姐姐走前叫我唔請D咩人

我以前個衰印係鍾意包全身仲要半夜較鬧鐘起身拜神, 過年會包全身訟經個隻 (其實agent已經講左話唔得架)。 不過佢勁衰。來兩個月旅行姐。

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 el0128 的帖子

我相信工人姐姐講緊包頭個D

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

wongwlv 發表於 11-10-19 09:57
多謝分享, 樓主工人講得好好, 因為係事實. 包頭有分幾種程度, 包全身個d係好嚴個d, 一般都只係包頭 (用scra ...
請左12年,一定好好啦~ 好工人,有錢難求

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

當然無絕對啦,唉~!好工人真係好難求,祝大家好運

大宅

但棟工人果時都吾知佢包吾包頭 & 拜神呢....

別墅

引用:我地第一次請工人姐姐,好好彩遇到個好的印

原帖由 lovelygut 於 11-10-19 發表
我地第一次請工人姐姐,好好彩遇到個好的印尼姐姐,不過佢老公要佢返去生BB,因此無續約。工人姐姐心地好好 ...
我工人都係咁講。我信架。
佢幫我家做咗6年,已經續約,上次放假返印尼結婚,我冇要佢打針先返但就叫佢唔好有咗返嚟。好彩冇事發生咋。
仲有佢叫唔好請East Java啲人,佢地差啲。唔知真唔真。

子爵府

其實d騎呢工人有樣睇,有d個樣雖然執過,但仍然有跡可尋。上次我見有個個鼻、嘴都有帶環,只係除左(可能agent叫)~

係咪 TB 好易睇。如果受得,有d TB 都得架~但好多要扮 man,食煙,個口一陣煙味,同表情怪d~

一般略肥既都鐘意食野,咁佢煮送好食既機會高d~

珍珠宮

好工人真係好難求

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前包頭(回教徒)印印, 大多數黎到香港真係好用心去工作,匯錢回家, 但我發覺現今80後的印印/bun bun, 只用旅遊心態黎工作... 真死得

首頁

尾頁

跳至