論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

TB款果啲一定唔請, 可能成日有感情糾紛; 染頭髮果啲都唔請, 因為要同小朋友解釋點解佢地要咁做.

子爵府

我姐姐出街都包頭架,而且佢真係唔食豬!即係用豬肉煮既餸唔食,豬肉煲既湯唔飲,我地打邊爐有貢丸,佢又唔一齊食!都好虔誠!(我以前個工人都係唔食豬肉,但飲豬肉湯!)佢放假係去朝拜,仲去學埋阿拉伯文,佢話要睇佢地D聖經喎!佢好好,好乖,勤力到要叫佢早D瞓唔好做到咁夜!

lovelygut  我姐姐都係咁,連小強都唔殺,要放生  發表於 11-10-21 23:28

子爵府

我以前2個印姐都唔食,但依家呢個食,攪到我真係覺得佢唔係好承心(回教徒),冇o甘'正氣, !

pinkpink

別墅

一樣米養百樣人喔!

多謝我那"超級聰明"的工人姐姐鞭策我加速換人的決心!  更使我懷念舊工人姐姐和我們多年建立的信心與默契!  請工人真的是看你有沒有運氣喔!

大宅

我姐姐都係包頭的.
而且包頭巾好令呀.

我睇得出佢都好LIKE我囡囡

加上我對佢都冇乜特別要求
SO FAR黎左一個月都OK

大宅

我姐姐都係包頭的.
而且包頭巾好令呀.
我睇得出佢都好LIKE我囡囡
加上我對佢都冇乜特別要求
SO FAR黎左一個月都OK

珍珠宮

包頭即是點?日日包?但睇相個個工人都工作服,點知邊個包頭?
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

別墅

sasatt 發表於 11-10-19 00:39
我舊印包頭但同短頭髮,
打扮到成個男仔咁,
著爛牛仔褲個D印印好FD

嘩,我將會炒果個中哂,其實day 1第1日接佢見佢咁嘅look都好反感,點知真係好不知所謂,好好彩我個人比較樸實,無名牌衫褲,仲要係平實到有少少娘嘅感覺(當然要睇埋點配搭),呢類人行為好差,無禮貌,心地唔好,好自私,唔會為小朋友著想,為人又唔檢點,最慘嘅係竟然宜家通街都係呢類PK,教壞細佬,我個工人仲要教我個仔同埋佢啲同學(幼稚園)用餅仔扮食煙,搞到人哋啲媽咪向我投訴,最好笑係老師睇得出我個仔無禮貌唔關我哋兩公婆事,佢話接觸咗我哋兩公婆2年幾3年(K1-K3),我哋唔似啲咁嘅人,仲語重深長咁同我哋講最好換工人,連樓下看更都啪針俾我99知,話個工人唔理我個仔,成日尤得佢自己(5歲未夠)周圍走,總之無一個見過佢嘅朋友/親戚會話佢好,就算第1次見佢,已經問我有無諗住換工人,真係好恐怖,所以我哋堅持一定要INTERVIEW過啲姐姐先請,因為一個差嘅姐姐會影響埋小朋友嘅個人行為…

別墅

仲有一類,頭巾下打扮到少女口甘化晒妝盤起頭髮穿長裙或長衫legging加婆仔鞋既都不請之前個工人就係這樣子無心工作只用心說電話同大話化妝打扮,說話嗲聲嗲氣博不用做。,可惜我地係第一日接她時才露出這本性。不過她在我家辭職後去見工都係上列的衣著打扮。

複式洋房

ai, my maid is very probably a TB (i don't know when first employ her), yet she's gentle, obident and take good care of kids, ie, have good work performance so far. it's about time i have to decide whether i would renew her contract. i am struggling!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

今日我個新姐姐到,希望順順利利啦

大宅

molly0827 發表於 11-10-19 12:16
我姐姐都係星期日出街包頭同每晚拜神,佢話請拜神既姐姐心地好D,唔會傷害小朋友,我都覺我家姐姐好有愛心,(但 ...

我之前果個都好神心, 會校鬧鐘起身拜神, 又一定要禁食果D
點知黑心到無人有, 打我個女, 又偷我個女既玩具, 仲要自己辭職

我覺得好唔好無咩樣睇

好眉好貎都會生沙蚤!

首頁

尾頁

跳至