自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:睇到有個話題講開要投訴廁所清潔呀姐,我又

原帖由 呀度 於 11-11-22 發表
睇到有個話題講開要投訴廁所清潔呀姐,我又手痕講下自己經歷...
我未生b之前有返工,大住肚有日放工好急,經過 ...

禁止訪問

回覆:廁所清潔呀姐

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

珍珠宮

開心吸收勳章

講得好
那個 '不該' 一方面懶正義, 要教育小朋友
另一方面係度咒人

topkidsmom    發表於 11-11-22 16:49
Sumyeema1  真不該   發表於 11-11-22 14:46
180  agree  發表於 11-11-22 14:17
jnkbb  AGREE  發表於 11-11-22 13:54

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

廁所清潔呀姐

男爵府

呀度 發表於 11-11-22 13:25
睇到有個話題講開要投訴廁所清潔呀姐,我又手痕講下自己經歷...
我未生b之前有返工,大住肚有日放工好急,經過將軍澳中心果個廁所,唔好講咁多痾左先講...
點解我要註明將軍澳中心?因為想大家知並唔係咩高貴地方,普通一個私人屋苑樓下一個商場仔...
個廁所ok乾淨,無屎無尿無味咁囉,只係沖廁水力弱少少,沖哂D尿但係可能仲有一片紙巾沖唔去果種,
果個廁所9唔9係咁,因我9唔9都去下.....
我痾完出黎洗手果陣,有兩母女(個女都三十有幾)入黎,格格都去睇...之後就同清潔呀姐講...
女人:呀姐~你廁所好污joe...
呀姐:邊度呀我去睇下我同你清...
女人:格格都咁點去?
呀姐水力弱,果D紙黎既,我同你沖多次...
女人:有無攪錯,沖多次?....咁污joe乜乜物物....我投訴你又乜乜物物...(下刪一百字)
當時我陀住八個月肚...忍唔住.......爆佢...

"小姐~你咁高貴唔好去呢D廁所丫麻,去酒店果D咪得囉,你想呀姐點?係個廁所水力問題,又唔係污joe,一張半張紙又唔係有屎,你為難個清潔都無用架,你鬧得黎都痾左啦..."

我講完之後個女人停左聲,求其入左一格....而我就走人.......
個人黎講我係有少少潔辟,所以個廁所污joe極一定有限,係個女人找人麻煩,以為自己好勁,清潔工人就唔係人,呢個我好明白,因為呢個社會做服務業既都會明呢個道理,上至銀行經理下至廁所清潔都會受既罪...
清潔工$28一個鐘,人地只負責廁所清潔,唔係萬能...
清潔工唔識整水箱換水箱...要投訴請投訴商場管理
清潔工並唔係幫你看管才物,要投訴請投訴自己唔小心
清潔工好多時都係上左年紀同埋係大6人,人地如果知書識達,唔會洗廁所,
點解要蝦人?
唔見左件玩具,走去怪個清潔,會唔會小題大做左?...
人地執走左,個清潔無責任,可能人地話佢係物主呢?唔通個清潔工人要認人地指模?
呢個世界太多姓賴...
為左件玩具攪到人地無左份工,真係好陰公......
為左件玩具去報警仲陰公,浪費哂警力.............

物主唔小心保管就唔需要負責?

如果呢個世界個個將責任推落人地度,我地下一代點算?我地係唔係又咁樣教我地下一代?

得左!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

cloudwingwing 發表於 11-11-22 13:33
講得好
那個 '不該' 一方面懶正義, 要教育小朋友
另一方面係度咒人

係...最不值有人懶正義

minisui    發表於 11-11-24 11:57
topkidsmom    發表於 11-11-22 16:50
180  agree  發表於 11-11-22 14:17

水晶宮

我覺得成件事唔關個阿姐事
如果果個樓主有番少少表達能力 及智慧
佢應該skip左阿姐果part
成件事就唔會好似宜家咁狂被人鬧
又死撐死撐死撐..
語文能力差 就係有呢個問題喇
完全唔知咩應該講 唔應該講
真係鬧左阿姐 都俾人知丫麻, 蠢旦。
個focus應該係羅左佢盒野果個人度..

dada~0w0~   報警咪報lor~ 關個ar姐乜Q事~  發表於 11-11-22 20:57
carrie123  great  發表於 11-11-22 18:01
connielamyee    發表於 11-11-22 17:58
topkidsmom    發表於 11-11-22 16:50
Waifan    發表於 11-11-22 15:46
ellawyc  我鐘意隻旦呀~  XDDD  發表於 11-11-22 15:22
cicicat  呵呵,您塞錢落佢袋啊,不過,佢都係火到睇吾到嫁啦  發表於 11-11-22 13:58
亞貴  你講得好正   發表於 11-11-22 13:57
mcdullyiu    發表於 11-11-22 13:46

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

都係果句.......

嘥氣

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

男爵府

秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 趣教勳章 畀面勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

男爵府

MommyPanel勳章

咁快引起另一個post!所以幾時都話廁所清潔姐姐係厭惡性職業!吃力不討好!

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

呀度 發表於 11-11-22 13:25
我未生b之前有返工,大住肚有日放工好急,經過 ...
you <---- well done!!!

大宅

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

首頁
12345...10

尾頁

跳至