論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我工人有偷錢前科, 所以我哋去幾日旅行, 寧願叫佢去Broading House度住幾日好過心掛掛, 成日驚佢攞我哋d嘢去檔~

頭先我叫同姐姐簽收broading house費, 之後c6無啦啦俾$20佢塔車, 心諗: 大佬呀! 我而家放佢假, 仲乜俾埋錢佢塔車呀! 做壞晒! 佢平時偷我哋d錢都唔只啦~

之後我問姐姐攞番條鎖匙, c6又多咀問佢張八逹通係邊(因為八逹通用黎開大廈門), 我話八逹通唔洗俾番我哋, 因為佢要坐地鐵去broading house, 之後c6又多咀咁話, 咁連鎖匙都唔洗俾番我哋啦~ 一_一" 大佬呀! 佢入到大廈姐, 無鎖匙入唔到屋架麻, 如果俾佢入得屋就唔洗叫佢去broading house啦! 當時已經好嬲!, 之後c6仲要同姐姐講, 如果八逹通無錢同佢講wor, 我真係想死~ 佢講完呢句, 我就拉佢一邊話佢, 佢之後仲好大聲同姐姐講: xx,得$20咋, 太太話唔俾wor!

下次姐姐偷佢錢, 我睇下佢會唔會仲對佢咁好!

333s  男性喜做好人, 那位可幫佢, 又少煩的女人.  加上工人能力強過老婆.  發表於 11-12-8 06:48
PaPa  好有興趣想知你個外傭是否有啲姿色?  發表於 11-12-4 00:42

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

要同老公私底下傾掂數由邊個做決定者先呀,唔好係員工面前先黎講.
如果一直係由您話事,就叫老公牙痕就咬拖鞋,唔准多咀出聲.

333s  yes, 家里只可以有一个CEO, 家要有一致性, 同一性, 才易菅理!  發表於 11-12-2 08:05

男爵府

引用:我工人有偷錢前科,+所以我哋去幾日旅行,+寧

原帖由 olivia_kyk 於 11-12-01 發表
我工人有偷錢前科, 所以我哋去幾日旅行, 寧願叫佢去Broading House度住幾日好過心掛掛, 成日驚佢攞我哋d嘢 ...
倒米

禁止訪問

引用:我工人有偷錢前科, 所以我哋去幾日旅行, 寧

男爵府

Man is like that, when you point out what helper did wrong, then he will think i am so picky and bad. When he found something wrong from helper, then he will scold her directly.

大宅

我C6只係會幫99 ka jar, 工人佢唔會幫, 反而成日都話我對工人太好。

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

我們吃日本野, C6會先拿給她吃, C6放工回來, 對她笑, 平時對我就木口木面....果晚我忍唔住勁惡對我C6

mc_pigpig  咁似我工人,對住c6 就"烚熟9頭"咁,我都想丙佢  發表於 11-12-10 17:22
jloklok  sorry ! i have to say ur helper being so bitch !  發表於 11-12-2 11:11

大宅

我同樓主剛剛調轉, c6對工人嚴但通常都係我講錯野

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

屋企d事工人只能聽我的,老公不會在我跟她說正經事插咀...
你要同老公講下,避免工人知道你地做法不同....
珍惜 感恩
You got this!!

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老公唔會理啲女人野~

lily233242  我老公都係唔理  發表於 11-12-2 16:07
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

伯爵府

男人係咁o嫁, 唔會對呢d事上心, 所以每次都要大家商議好才對工人講, 免得工人知邊個易話圍, 佢就會問易話圍嗰個

男爵府

Should have only ONE boss in the house when we deal with the maids, if not, they don't know who to follow. Or she will just ignore the tough one and go with the easy one!

大宅

你老闆好做唔做,換轉係我,即刻怒啤佢

咁多咀。。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

回覆:d男人真係幫工人幫到出面~

我c6都唔會理工人d野,同佢講佢都唔想聽

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

今日我們去山頂, 影左相, C6竟然話沖曬一張相給她寄給家人, 我話佢有facebook架嘛,過落電腦俾佢upload俾屋企人睇咪得囉

大宅

我c6經常為工人同我嘈!上一個差d搞到離婚,最後炒左先無事,但事後佢同我講,個工人其實唔掂,不過唔喜歡家嘈屋閉,所以抦我。今次又係,我同朋友數下工人,佢都忍唔住發火,當眾叫我收聲。
所以我學精了,不會在c6面前抦工人。
但老公對工人也是超好,放假會煑定早餐比工人食,佢睡到10:00起身,食早餐,老公會整lunch box同預備snack, drink, pack好比佢出去。
平時比部galaxy佢袋住上網,電話、電話卡,八達通visa, 仼用。散紙任佢拎,放假鐘意幾點返都得。

poohbb_hk  誇咗 d wor ...想點呢...!?  發表於 12-1-26 16:51
laurettata  衰衰衰呀,俾我實火起呀  發表於 12-1-26 16:37
榮盛  甘樣我一定會同C6開年...我是甚麼?  發表於 12-1-5 10:55
mc_pigpig  好到過份左d wor.....  發表於 11-12-10 17:21
joanna1388  something problem of Yr C6......  發表於 11-12-7 17:17
siuidy08  唔係呀嘛, 唔睇真係以為係佢個女., 咁好服侍  發表於 11-12-6 23:41
LAUYM  c6緊係攪錯,以為果個係佢個女/女朋友呀, check check 佢la.  發表於 11-12-6 16:46
cklok  咁佢對你有冇咁好先?  發表於 11-12-6 16:25
olivia_kyk  你c6好嚴重wor~  發表於 11-12-6 11:23
cherryho1021  你老公係唔係搵幾十萬一個月架??????  發表於 11-12-6 10:50
birdbird  你老公不如去社區中心照顧下d弱勢社群好過啦.  發表於 11-12-5 19:02
jloklok  申下都要叫收聲?!有人權喔 !  發表於 11-12-5 09:41

大宅

工人已被寵壞到自把自為,但老公永遠幫住佢,話工人做唔好預左,3000元想點?我話連食連住其實唔只三千。佢都幚住工人。天氣凍,我送件舊羽絨比工人,老公帶佢去買新,任佢揀,結果舊那件佢去丟垃圾先著,勁火!

laurettata  你老公咁衰GA, 成日玩作對, 著咪著唔著咪算LAW  發表於 12-1-26 16:39
viotior  你工人几時完約?咁荀既工我都想做  發表於 11-12-6 09:42

複式洋房

聽落大多數的先生...都係咁奇怪...對太太都無咁包容...無咁多笑容...有時真係唔明白...我哋都有唔少幫人打工的太太...又唔見自己先生咁慷慨...增值八達通...不如老婆你順便幫我增值埋...諗落真係好攪笑...

333s  所以男人娶女傭多的是.  發表於 11-12-8 06:50

大宅

回覆 jaca 的帖子

are the helpers very pretty gar?

333s  會耍手段的女人, 並非只是二奶... 菲/印 可是表表者.  發表於 11-12-8 06:51

大宅

回覆 jaca 的帖子

if your c6 is such a nice guy, should also be very good to you, otherwise sounds very strange wor...

AK47AK47  相當有問題囉, check check 佢啦 !  發表於 11-12-7 14:07

首頁

尾頁

跳至