論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

sorman 發表於 11-12-8 13:33
我係男人, 但若因為個姐姐問題, 老婆屈我同佢有路, 我會好傷心同好嬲。 呢一樣好傷兩公婆的感情
一事還 ...

吾好介意, 難得你係男人, 想聽下你睇完大家覺得"好有問題的個位C6"後, 你又覺得呢個C6到底係諗緊乜??
((強調:沒有挑釁的意思, 只是真的想看一看從男人的角度的看法吧))

大宅

yingwong 發表於 11-12-2 12:31
我老公唔會理啲女人野~
我老公都唔理, 只要姐姐做晒佢要做嘅野, 屋企乾淨就得架啦~

複式洋房

My c6 is the same, always saying I am being too picky to my nanny and no one would be able to keep up with my standard. I did compliant to him he always standing her side instead of my side.

男爵府

我c6反而係demanding果個。
好多時反而係我叫c6合理d.

Care_Bears2009  ME2  發表於 12-1-26 16:19

複式洋房

初初我個C6都係話我刻薄...我話我已經比一般僱主...好得多...佢未到...我床單...日用品(除咗衞生巾)...乜都買晒新...到步仲買咗四包即溶咖啡...一對新皮鞋(過百)...一對新拖鞋(成六十元一對係日本城買)...餐餐因為佢唔食豬肉...屋企三樣餸...最少兩樣佢食...有時三四樣都係就佢...

結果佢吓吓就頂我頂到行...仲要同人哋講...我產前抑鬱...妒忌佢靚...我C6對佢好...我唯有同我C6講...佢就火滾...即話炒佢...結果就係咁...炒咗佢...另外,連我C6都自己見到佢...對我無禮貌...又越來越過份...但係我心感明白...唔好諗住自己個C6...會經一事長一智...因為佢哋經十事先長一智...或者更加嚴重...我都要學習如何做好一個僱主...好太太...

男爵府

回覆:d男人真係幫工人幫到出面~

我嗰件丨樣,好幫工人(^.^)

大宅

你老公係唔係SHORT SHORT地?

伯爵府

回覆:olivia_kyk 的帖子

其實我覺得兩公婆是旦一個管工人係最好!我老公從來吾會同工人傾計,有咩事全部都係我去處理!如果老公對工人有意見只會關埋房門同我講,再由我同姐姐講,所以樓主要好好同老公傾下!吾好為咗個外人影響夫妻感情!

大宅

引用:我c6經常為工人同我嘈!上一個差d搞到離婚

原帖由 jaca 於 11-12-05 發表
我c6經常為工人同我嘈!上一個差d搞到離婚,最後炒左先無事,但事後佢同我講,個工人其實唔掂,不過唔喜歡 ...
你c6係咪

男爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

引用:Quote:Ka_BB+發表於+11-12-8+09:53+我老公

原帖由 olivia_kyk 於 11-12-08 發表
我c6又係咁, 出糧出$3580, 有時無散紙, 佢想俾$3600姐姐, 我當然唔俾啦, 我死都死$80返黎, 佢就話我計較, ...
下,你問佢你老闆會唔會話無散紙出多幾十蚊比佢?

大宅

開頭請工人時,我老公都係咁,我話緊個工人,佢就係側邊"妙咀妙舌",為咁樣閙交冇數次,跟住再請我叫佢負責教,哼到佢處理個d偷錢、清潔用品好似倒水咁倒、掛住sms唔理個女、有人打黎追數呀呢d"經常"工作之後佢而家咪收聲囉,再加埋前幾日個工人偷錢走佬佢直頭爆埋粗話唔想再請

~~MAG~~

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

回覆 jaca 的帖子

咁其實妳工人咁, 妳老公咁, 妳和妳家人都同樣對佢咁好, 俾咁多利是錢(http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4563980&extra=page%3D1)佢呢? 妳都忍到架?

複式洋房

有偷野前科~~~ 緊係唔比KEY 佢啦

男爵府

d男人真係幫工人幫到出面~

係囉,個工人好靚㗎?點解你老公好到咁?

男爵府

我老公都試過話我成日話個工人,搞到家噪屋閉。我話我全日對住工人,都已經盡量包容,但當到了一日內第 n 次犯錯,再忍口唔話佢就自己谷爆。老公聽完都無乜共鳴。

之後我決定唔再話個工人,佢幾唔掂都忍口,睇吓我老公做好人做到幾時。

好啦好啦,個工人之前已打爛左我老公兩個酒杯,今次再打爛埋個盛酒瓶,佢終於做唔到 “好人” 喇。最重要係,佢終於明白個老婆鬧工人唔係等於係衰人黎架。

男爵府

引用:今日同c6噪,都係為咗姐姐工人,又話要我檢討

原帖由 lovely88 於 11-12-08 發表
今日同c6噪,都係為咗姐姐工人,又話要我檢討下對佢d態度,次次都係話個老婆唔啱!又唔見佢哋話下個工人 ...
咪係,手指拗出唔拗入

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cholewmama 發表於 12-1-22 21:12
有偷野前科~~~ 緊係唔比KEY 佢啦
我而家都煩緊, C6想我俾key 佢但我大門把鎖係貴野, 換亦唔係咁易

別墅

引用:我老公都係對工人姐姐好好,+有時特登為左佢

原帖由 emilyxduck 於 11-12-08 發表
我老公都係對工人姐姐好好, 有時特登為左佢, 個餐飯轉買牛肉, 買糖水予埋佢, 出去買lunch 比我食買埋佢, 買 ...
我都係咁對工人㗎,有時放假會同佢一齊食早餐。不過我家工人幫我已經第七年,仲keep得好好。佢真係當阿仔自己仔咁湊㗎

大宅

我老公剛相反,成日話工人5好5好(其實工人錫我個仔,放假都做家務,無遲返),只係慢同煮嘢麻麻,但c6話我對工人好過對佢,激死

別墅

好RANDOM, 完全係睇你好唔好彩...

首頁

尾頁

跳至