跳至

首頁

尾頁

複式洋房

兩間都是上午班offer(我知迦南K3要返下午), 路程差別不大, 迦南已交留位費 (吳國偉3Jan要交)。

如果想target傳統小學eg官小,伍季明(assume 大抽獎ok), 邊家會prepare好d呢?

大宅

回覆 gchow123 的帖子

迦南教ge嘢深d, 如果target官小, 我相信叩門機會會大d. 就算唔target官小, 因為教d嘢深d, 一般上小學都應該易d適應. 你仲交埋留位費, 就唔好諗咁多了.

大宅

引用:回覆+gchow123+的帖子 迦南教ge嘢深d,+如

原帖由 B.B.Lam 於 11-12-10 發表
回覆 gchow123 的帖子

迦南教ge嘢深d, 如果target官小, 我相信叩門機會會大d. 就算唔target官小, 因為教d ...
同意。

大宅

回覆:救世軍吳國偉vs迦南

我同你個情況一樣,不過我會放棄迦南,因為佢個校舍太細,硬件太舊,個人覺得相比吳國偉,環境差太遠了。

複式洋房

回覆:snoopyzzz 的帖子

唉!真是針無兩頭利! 活動空間吳國偉是比較好, 但又聽說課程來講, 迦南是深D, 上到小學底子好, 跟得輕鬆D。真是唔知點算!

大宅

引用:唉!真是針無兩頭利!+活動空間吳國偉是比較

原帖由 gchow123 於 11-12-10 發表
唉!真是針無兩頭利! 活動空間吳國偉是比較好, 但又聽說課程來講, 迦南是深D, 上到小學底子好, 跟得輕鬆D。 ...
係呀,都很難取舍的。但課程的程度確實迦南深d,k3都差不多小一咁,因我朋友個小孩今年k3,而表妹富榮迦南n1。

大宅

吳國偉教出嚟會自動自覺讀書溫書做功課,亦都係多人選佢既原因,如果兩間我會選吳國偉,起碼佢培養左一個習慣,就算而家係冇迦南咁深,但起碼唔會嚇怕左佢先,朋友仔仔今年上左石鐘山,同班讀書叻既,多數都係吳國偉上去,啲媽媽話唔使勞氣溫書做功課,因為幼稚園時老師已經要佢地自已做好功課,執好書包,識呢啲上小學我覺得好過識多人地幾個字,起碼去到啲官校,自學能力要求高既小學,佢都有能力,而唔係要人三催四請做功課同溫書!
家有一隻惡小B!

男爵府

JOEY0623 發表於 11-12-14 05:39
吳國偉教出嚟會自動自覺讀書溫書做功課,亦都係多人選佢既原因,如果兩間我會選吳國偉,起碼佢培養左一個習 ...
我囡是吳k1真係好得意, 好放學自己會自動做哂d功課架 ???? btw我識近年2小朋友都是讀荃灣出名較淺課程幼稚園,自己叩門入左浸聯小呢 !

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:吳國偉教出嚟會自動自覺讀書溫書做功課,亦

原帖由 JOEY0623 於 11-12-14 發表
吳國偉教出嚟會自動自覺讀書溫書做功課,亦都係多人選佢既原因,如果兩間我會選吳國偉,起碼佢培養左一個習 ...
Super agree

大宅

回覆 snoopyzzz 的帖子

Very agree. 吳國偉個度又有室內及室外活動空間,d 課室間隔又夠寬闊四正,又有電腦區域,d普通話老師和外籍英語老師都係好似係住日註校,唔使同其他同一機構的幼稚園分人力資源.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:兩間都是上午班offer(我知迦南K3要返下午),

原帖由 gchow123 於 11-12-09 發表
兩間都是上午班offer(我知迦南K3要返下午), 路程差別不大, 迦南已交留位費 (吳國偉3Jan要交)。

如果想targ ...
1月3吳未返學喎,真係果日交留位費呀?

大宅

回覆 sasa0208 的帖子

係1月3交留位費, 可能集中果日搞掂新生註冊, 唔駛迫埋d小朋友返學搞, 無咁亂.

大宅

小女是 "吳" 的畢業生, 放學後是"自動波" ..洗手,飲水,跟住做功課+拾書包

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:回覆+sasa0208+的帖子 係1月3交留位費,+可

原帖由 B.B.Lam 於 11-12-24 發表
回覆 sasa0208 的帖子

係1月3交留位費, 可能集中果日搞掂新生註冊, 唔駛迫埋d小朋友返學搞, 無咁亂.
無錯就得喇

首頁

尾頁

跳至