自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

香港人又被Big 6投訴:被攔著不讓插隊....

讓你係人情,唔讓你係道理,強國人真係做咩都多藉口過人

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

真係對佢有禮貌咗啦 插隊都唔俾人鬧 我唔急入廁所做乜呀?? 貪佢香咩???

男爵府

根本B6 唔識禮貌...

感後悔就死返上大陸啦...

無人會可憐你架:;pppp:
~* 如果因為對方有病就唔愛嘅,就唔係真正嘅愛。
無人,知道生命嘅長短,就算做醫生嘅,都唔可以,保證自己 長命百歲....
所以結婚誓詞裡面無話到"百頭到老",但係就要保證,無論健 康疾 病,都要係 埋一齊........ *~

★這是一輩子的諾言,你願意嗎�

男爵府

回覆:香港人又被Big 6投訴:被攔著不讓插隊....

發神經!

珍珠宮

環保接龍勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

思覺失調

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

排得隊去廁所個個都係急架啦,唔通排隊等入廁格繡花咩
強國人真係歪理連連......

伯爵府

仲可以話【都唔係我插隊】,不過事主教唆個女插。。。。咁就大條道理?

如果,佢問可唔可以俾佢個女vv先,我相信會讓俾佢。佢既程序錯左,打左尖先問人。。。傻傻地!!!

子爵府

Y理當道理!不知所謂嘅強國人!完全無教養!教自己個女打尖!細個一定無讀書!

伯爵府

回覆 回覆:viewer的帖子

我覺得你好無禮貌,你至小都要問問前面各位排隊的人士,得到他們全部同意才可以插隊!

珍珠宮

又有狗吠
大家唔好嬲喇,狗都不如既人係唔識得香港人既禮儀同規矩

子爵府

講真好多小朋友都係唔急唔出聲,我個女細個都試過,我唯有硬著頭皮問排第一個可唔可以比個小朋友去先囉!d人見個小朋友咁急,一定讓比你!你依家都冇問人,只係叫個女有位就去,你都傻既,係人都覺你打尖啦!最好你以後唔好黎!

大宅

做大人應該知道什麼是禮貌
最好同前面說一聲先,,你古個小朋友急
就可以大哂咩,,,HK人都忍得太耐啦
THX

珍珠宮

排隊=社會上這些不良的行爲?!?!

爆笑!
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

複式洋房

不知所謂的大陸婆,點解要讓你?痴線的.最好大陸人都不要來香港.

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

:;pppp::;pppp::;pppp:係㗎,香港人係咁唔高尚,你最好唔好再黎,唔係要睇心理醫生不特至,分分鐘入埋精神病院

翡翠宮

佢出世時冇帶埋個腦出世?
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 回覆:viewer的帖子

係囉,香港係咁架,要排隊架,我知識偉大既強國人民唔習慣,所以唔乖你地杯葛香港,以後都唔好黎。我支持你地啊!

男爵府

我諗佢好聲好氣問人,人地一定會讓,但佢竟然教個囡插隊,都唔知點做人阿媽!

男爵府

其實如果係甘急,我覺得個big6同前面嘅人這講聲唔好意思,囡囡真係好急,可否俾距去先。我地香港人講道理,一定會讓小朋友先。而唔係好似事件中主角甘,直接叫個女邊到有位就去邊格先,問都唔問下前面嘅人,人地梗係唔讓啦!距都忽忽地

伯爵府

如果開口問我諗十個有九個都肯讓
但唔問就就咁插埋去就唔得

首頁
34567...10

尾頁

跳至