懷孕前後

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

引用:我都係wor,+William+丫麻佢開刀手世好唔好

原帖由 lovebabyking 於 12-02-23 發表
我都係wor, William 丫麻佢開刀手世好唔好呀?痛5痛呀?傷口埋得靚唔靚呀?

...
又塞薬、食止痛薬、又用腰封,所以不算太痛,佢一向手勢ok,未見到傷口,遲d先知!

我有朋友找過他開刀生twins,feedback 幾好

大宅

回覆:lovebabyking 的帖子

走左一個,隔一陣又入HK人,間房又爆滿了

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆 PPyeung 的帖子

想問塞藥for咩propose ge? 塞邊度架? 腰封係咪要自備呀? 見到傷口可唔可以再上黎匯報呀? 唔好E C 太多問題

祝順順利利

大宅

引用:走左一個,隔一陣又入HK人,間房又爆滿了 +

原帖由 PPyeung 於 12-02-24 發表
走左一個,隔一陣又入HK人,間房又爆滿了
你係咪已經出院?最後埋單要幾錢?我可能今晚/聽日會入院喇

複式洋房

Sexymami 你順產定開刀?入院後可唔可以上黎報告床位情況?我下星期四一早開刀,星期三傍晚入院,希望順利有三人房啦!

複式洋房

不過我計過住三人房都要六萬埋單,都幾金

伯爵府

引用:Quote:原帖由+DonaldTsang+於+12-02-23+發

原帖由 PPyeung 於 12-02-23 發表
如餵奶:8am, 11am, 2pm, 5pm, 8pm, 11pm,4am共七次
如想休息,可以夜晚一兩次唔去,姑娘攪掂

...
謝謝妳,妳說姑娘搞掂是姑娘餵奶粉嗎?姑娘有教妳餵人奶嗎?我聽我朋友個朋友講教得吾好。

大宅

引用:回覆+PPyeung+的帖子 想問塞藥for咩propos

原帖由 lovebabyking 於 12-02-24 發表

想問塞藥for咩propose ge? 塞邊度架? 腰封係咪要自備呀? 見到傷 ...
止痛用,塞肛門,在醫院買腰封!

大宅

引用:Quote:原帖由+PPyeung+於+12-02-24+發表走

原帖由 sexymami 於 12-02-24 發表
你係咪已經出院?最後埋單要幾錢?我可能今晚/聽日會入院喇
星期五出院了,79k,dr收得貴,4日開刀,三人房連雜費25k,即五萬幾係dr$,麻醉dr和巡房$。咁你地有預算!
大部分時間和香港人同房,好靜!一次愉快的住院經驗!

大宅

引用:不過我計過住三人房都要六萬埋單,都幾金

原帖由 aprilwychan 於 12-02-24 發表
開刀至少埋單60~70k

大宅

引用:不過我計過住三人房都要六萬埋單,都幾金

原帖由 aprilwychan 於 12-02-24 發表
我同房順產就差不多50k

大宅

引用:Quote:原帖由+PPyeung+於+12-02-23+發表如

原帖由 DonaldTsang 於 12-02-24 發表
謝謝妳,妳說姑娘搞掂是姑娘餵奶粉嗎?姑娘有教妳餵人奶嗎?我聽我朋友個朋友講教得吾好。

...
我第二胎,不用教,在餵奶房無姑娘,唔識要出聲問,但姑娘會安排上餵奶沖涼班,好好!

大宅

回覆:DonaldTsang 的帖子

Conclusion:Canossa開始多b6,三人房床位緊張,裝修開始殘,staff service好,姑娘嬸嬸nice, nice 西餐,住得開心!
我上次去法國,合格,但今次仲好!

珍珠宮

PPyeung 發表於 12-2-27 05:54
星期五出院了,79k,dr收得貴,4日開刀,三人房連雜費25k,即五萬幾係dr$,麻醉dr和巡房$。咁你地有預算!
大 ...

都真係幾貴

珍珠宮

PPyeung 發表於 12-2-27 05:58
我第二胎,不用教,在餵奶房無姑娘,唔識要出聲問,但姑娘會安排上餵奶沖涼班,好好!

...

餵奶(人奶??)沖涼班又洗5洗$$ge?

大宅

引用:Quote:原帖由+sexymami+於+12-02-24+發表你

原帖由 PPyeung 於 12-02-27 發表
大 ...
你自己個醫生收幾多架,我見貴個d都係3萬幾,巡房個個唔會要收好多呀。

珍珠宮

好媽媽勳章

請問開刀幾時用除疤貼/除疤膏?邊種好d?

複式洋房

回覆:明早在Canossa開刀,已經入左院了!

Hi PPyeung,
我都係睇dr.so,不過book唔到Canossa,會6月去ST. Paul生,醫生都話左會好多b6, 我想問dr.so開刀手勢如何,你既麻醉師姓邱嗎?

珍珠宮

回覆 Aidenmom 的帖子

e...乜dr so有st paul 既咩? 個list 冇呢間既?

珍珠宮

仲有我想問你入院果日係咪冇6人房呀?

首頁
23456...8

尾頁

跳至