嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

只有2.5個月的bb傷風了,點算丫??

Dear all,

My baby girl start to get flu last week!
Consulted doctor twice!! But still not yet recovered now!
any bk mami can give advice to me.. what i should do??
So worry about her!! she is so small but already sick!! :-( :-(

Thanks all of your help!

mc_chumui

伯爵府

Re: 只有2.5個月的bb傷風了,點算丫??

mc_chumui,
唔駛咁擔心,因為bb 通常2個月左右都會病,佢地o係媽咪身上得到o既免疫力慢慢減少,要佢自己再建立新o既免疫力﹗如果睇醫生,佢盡量都唔會比藥咁細o既bb 食o架﹗只靠佢自己囉﹗
我亞b 2個幾月都有傷風,又nose 塞,佢一個禮拜左右就好番喇﹗放心啦﹗

複式洋房

Re: 只有2.5個月的bb傷風了,點算丫??

我BB現在也是2.5个月,他最近2天也鼻塞塞,媽咪話冇發燒叫我唔駛帶佢睇医生,因為冇藥食,叫我餵多D人奶比佢,上次(個多月)時試過又係咁,大約一星期便好.你可以試吓用吸鼻器(媽咪用口含住个隻),好work,幫到BB吸D鼻水出來,等佢冇咁辛苦.

首頁

尾頁

跳至