跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇mama仲餵緊人奶??如果有諗住會餵到幾大呢??

別墅

有呀...除了固體外, 我諗住餵到自然離乳...最少都2歲啦!

大宅

回覆:有冇mama仲餵緊人奶??

有呀,不過諗住喂到1歲,因我係窮媽媽,就唔夠佢食呀

大宅

有阿仲係全人奶, 再加2餐固體粥仔, 想餵到佢我自己目標2歲嘍,
唔知得唔得

bksbb  wa, king ah...  發表於 12-3-30 00:43

複式洋房

E...我個仔都係叫TseHin...佢係519bb

複式洋房

我都諗住餵人奶到一歳,但身邊既人成日叫我同佢戒奶,但中健康院姑娘又叫我餵到2 歳,因為我個你飲人奶飲到起晒重,姑娘話你d奶咁有營養點解唔喎

其實我係唔想洗奶樽

複式洋房

咁大家餵人奶有冇好快修身???
我無囉....仲係好似啱啱生完咁....無奈

大宅

BK Milk勳章

有冇mama仲餵緊人奶??

亞囡都仲係全人奶. 奶粥奶粥奶 中間食雜糧,餅仔,水果之類

大宅

回覆:有冇mama仲餵緊人奶??

全人奶+兩餐粥一餐下午茶

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cathy318 發表於 12-3-7 13:39

我真係修身喎,我而家仲瘦過未生之前呀,
個個見到我都問我做乜瘦咗咁多,
唔知係咪一個人湊囡+餵人奶,
所以咁

bksbb  so jealous nee, i still have 12 lbs to go nee  發表於 12-3-30 00:45

珍珠宮

開心吸收勳章

引用:咁大家餵人奶有冇好快修身???我無囉....仲

原帖由 cathy318 於 12-03-07 發表
我係肥左,因為食多左野去製造人奶。我餵到八個幾月便停,要返工,要停了。

大宅

醒目開學勳章

Yes, will feed till 1 yr old and didn't lose weight.
If a child lives with encouragement, he learns confidence. If a child lives with praise, he learns to appreciate. If a child lives with approval, he learns to like himself. If a child lives with acceptance and friendship, he learns to find love in the world.

複式洋房

yes, still breast feeding+ breakfast+lunch +dinner!

BF at 6am,
breaskfast bread/cereal 8am
top up milk before I go to work 830
lunch noodles(her favourite)+meat+vege 1130
nap
milk in bottle230
snack
dinner 530
milk 630
sleep 7!!
wakes her up for milkaround 1030(afterwork)

My girl likes to eat!

bksbb  wa, she can eat a lot nee... healthy baby!!!  發表於 12-3-30 00:48

複式洋房

回覆 chanchansam 的帖子

我個仔都好鍾意食野但佢超重,姑娘叫我連餅都唔好俾佢食
我當然做唔到啦...哈哈

我個仔7am食奶再瞓
9am起身
11am食粥 1午睡
3pm飲奶 4pm沖涼 5pm又瞓一陣
6-7食粥
9pm食奶瞓覺到天光

大宅

我真係修身喎,我而家仲瘦過未生之前呀,
個個見到我都問我做乜瘦咗咁多,
唔知係咪一個人湊b+餵人奶

,
所以咁
me2~~~

男爵府

係, 打算餵到1歲

複式洋房

我都餵緊...全埋身...
不過仔仔唔 肯飲水...吞左入口都要"LUR"番出黎...
唔知係咪飲開人奶甜...唔鐘意飲水...
發現佢身體健康D...暫時無病過(TOUCH WOOD)
而且專家話母乳中的抗體到一歲後會多一倍...所以更加唔想同佢斷奶...
一歲後除左三餐固體外 ,會KEEP早晚兩餐..希望餵到自然離乳...

同埋唔知同餵人奶有冇關..成日肚餓...食多好多...不過就唔多肥左...

複式洋房

有冇mama仲餵緊人奶??

我仲有俾人奶,但佢食固體後少左好多奶,而家人奶一餐補二餐奶粉 曾經係富媽媽,唔知仲可唔可以谷返多啲?

大宅

回覆 cathy318 的帖子

哈哈, cathy媽媽 我係may club識左你後而家先睇到你呢個post話你個仔一樣叫Tsz Hin 519嘍 哈哈
sor sor XD

複式洋房

你喺fb叫咩名?Jen Lee??

首頁

尾頁

跳至