自由講場

跳至

首頁
12345...18

尾頁

侯爵府

陪月勳章

回覆:有無人知道翠屏村拐子婆去向呀

樓主請講清楚咩事

講D唔講D

SandyCPS  如果樓主講得太詳細,又有人會質疑佢又知?  發表於 12-3-12 22:32

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 saupig 的帖子

知唔邊間學校?今日我女學校都出咗通告叫家長小心,唔會係阿女間學校呀?

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

畀面勳章

saupig 發表於 12-3-12 21:39
個拐子婆應該有布署過,拐子婆同老師講:佢嫲嫲唔得閒黎湊佢,於是老師放佢走左,過左一陣,佢嫲嫲到左話: ...
哇個女人識果家人架?
老師點解會比人咁接走架...

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

saupig 發表於 12-3-12 21:39
個拐子婆應該有布署過,拐子婆同老師講:佢嫲嫲唔得閒黎湊佢,於是老師放佢走左,過左一陣,佢嫲嫲到左話: ...
學校點會咁求其~~人地講兩句個老師就信................接親放學都要出示接送卡或者~~~要打返去比屋企人CONFIRM先可以放個學生架嗎~~~~~

hauyanBB  我堂妹嗰間如冇咭就要登記身分證,及叫個小朋友識叫我係邊個先比接走  發表於 12-3-12 22:21
michelle1222  yes yes  發表於 12-3-12 21:47

大宅

回覆:meko~ 的帖子

我嫲嫲住翠榮,打電話黎叫我一定一定要睇住兩個女,件事今日發生,而家仲有警車係度,明天可能有新聞,信唔信閣下了,我只是提醒下各位家長要小心,唔好同陌生人講自己小朋友既野!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

學校無mark落資料就放人?通常唔糸接開果個,要記低資料,家長要親自打電話去講既啵。
不知所謂的乙陸!!!

子爵府

唔係掛

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 回覆:saupig的帖子

子爵府

引用:個拐子婆應該有布署過,拐子婆同老師講:佢

原帖由 saupig 於 12-03-12 發表

希望快D揾返!好唔安樂

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

點解個老師唔打俾家長confirm 就俾佢湊走? 係邊間學校?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

christy31400 發表於 12-3-12 21:45
學校點會咁求其~~人地講兩句個老師就信................接親放學都要出示接送卡或者~~~要打返去比屋企人CON ...

AGREE, 若果係真個老師好大責任, 我都試過叫我亞姨去接我女放學, 比埋放學咭佢, 學校都要打黎同我confirm一次兼問埋叫咩名添.

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小學?

tomatoMM  樓主話係糼稚園高班...  發表於 12-3-12 21:50

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

gogoblue 發表於 12-3-12 21:48
AGREE, 若果係真個老師好大責任, 我都試過叫我亞姨去接我女放學, 比埋放學咭佢, 學校都要打黎同我confirm ...
呢個先係正常既做法~~~~~~~~~絕對同意~~~

大宅

畀面勳章

珍珠宮

畀面勳章

gogoblue 發表於 12-3-12 21:48
AGREE, 若果係真個老師好大責任, 我都試過叫我亞姨去接我女放學, 比埋放學咭佢, 學校都要打黎同我confirm ...
間學校真係死都唔得了...咁都可以比陌生人接走

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:saupig 發表於 12-3-12 21:39 個拐子

原帖由 tomatoMM 於 12-03-12 發表
哇個女人識果家人架?
老師點解會比人咁接走架...
咪係囉。小朋友唔識佢都肯比佢接???好細過??

翡翠宮

好媽媽勳章

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

學校咁易放人唔見左就大獲

男爵府

有無人知道翠屏村拐子婆去向呀

真㗎!希望小朋友快d返屋企

首頁
12345...18

尾頁

跳至