自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都唔會比啦

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

佢偷偷戴你都唔知

好彩個女聽我講, 因為佢見到有同學響格仔鋪買, 點知對con"能"(我唔記得點寫)色, 不過響眼鏡鋪配應該無問題。

FullOfBlessing  甩色? 好恐怖WOR  發表於 12-4-6 00:57
小倩  甩色?  發表於 12-4-3 12:09
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

禁止訪問

男爵府

回覆:阿女中一, 買左對大眼仔, 話有時先載下喎,你地會禁止嗎?

最好只買one day,其他都唔得,有報告某牌子係韓國戴盲人,我都習慣戴,我盡量介緊,樓主,你小心,你女女覺得戴左靚d就唔會唔戴架了,你一係比d青光眼既相同報告女女睇下啦,我c6就係甘黎勸我介大眼仔架,我仲有戴,但無之前戴得甘勁了

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢個係醫學問題。

係我會約個眼科醫生同企一齊見,等醫生同企講。

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢都買左, 都幾難阻止......
不過你都可以同佢傾下既

侯爵府

畀面勳章

daishidoi 發表於 12-4-3 10:34
我反而覺得奇怪中一點解有錢買大眼仔, 或者應該話, 即使有錢都好, 但點解買大眼仔之前唔同父母商量或者要先 ...
我當年F.2自己走左去配睇鏡, 番到屋企都唔敢帶啊

侯爵府

畀面勳章

gutgut22 發表於 12-4-3 11:42
最好只買one day,其他都唔得,有報告某牌子係韓國戴盲人,我都習慣戴,我盡量介緊,樓主,你小心,你女女覺 ...
我十零歲果時身邊有朋友去配CON叫我陪佢..
佢試果時,我唔敢望,覺得好恐怖
我自己有近視,其實都想帶CON架
但真係唔敢.....想左十年都冇做到

希望我女遺傳左我啦

子爵府

畀面勳章

大眼仔,透氣量低,影響眼睛,解釋利害關係俾佢聽,現在啲細路,你愈反對,佢地就愈反抗,好難攪

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢中一喇, 今日唔比, 天日佢總會自己走去買, 不如你帶佢去正常既眼鏡鋪, 搵個驗光師同佢佩, 用一個專業人士去解釋.

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

最好唔好戴

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係唔會比的...因為根本無需要...咩為之'有時'??

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

一定唔得

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

小倩 甩色? 發表於 3 分鐘前

yes, Thanks
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我中三時都貪得意帶左....不過我就係眼鏡鋪配....其實帶得多真係好壞眼....個陣我睇野都濛左小小....
不過宜家d人咁早熟...你越唔俾佢咪越要早....同埋大陸真係好多假野...一陣真係帶壞眼....咁不如帶佢去眼鏡鋪等d人正確咁話佢知....帶左既壞處啦

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆:阿女中一, 買左對大眼仔, 話有時先載下喎,你地會禁止嗎?

我十分奇怪咁多家長妥協?認為已經買左,可以點阻止?如果亞女買了deep V Tee,既然買了,可以點?出去同學度玩,一個電話話Sleep over,已出去了又可以點?亞女要化濃妝,買晒假睫毛了,可以唔比咩?所以第一步,應該係家長令兒童妥協,而唔係掉

Sumyeema1  totally agree...  發表於 12-4-3 12:36

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

阿女中一, 買左對大眼仔, 話有時先載下喎,你地會禁止嗎?

我有個六年級學生也戴隱形眼鏡,我先係讚她,真係好靚,再問貴嗎?誰買給你?那裡賣?跟著就話我細時同你一樣好愛美,先叫媽媽同我買眼鏡、大些自己買隱形鏡、買有色鏡片的眼鏡、再買有色隱形鏡、大眼仔,再做激光矯視,最後還原基本步。什麼也不戴,有前車可,你不要再花錢在眼睛上了。因為最後什麼也不用戴係最舒服最自然的。我小時不懂愛護眼睛,你要好好珍惜呀!你對眼真係夠大夠圓,唔好再戴了。好好的她再沒有在我面前戴過,放假有沒有戴我就不知道了。

Kinglong

禁止訪問

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

No way

會同佢去視光師/眼科醫生度叫佢自己聽下書

仲會講明, 你載坏咗對眼就係一世人的事, 叫佢自己諗清楚

而且, 阿媽唔會陪你睇醫生

大眼同盲眼, 要佢自己柬
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

首頁
34567...8

尾頁

跳至