自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

meko~ 發表於 12-4-3 11:37
$100?月戴定年戴?年戴好大機會係大陸野

Ps~本人戴大眼仔己幾年

100 一對到, 半年期, 佢話如果載,都係只會幾小時
d r m f s l t d'

大宅

lily_liu817 發表於 12-4-3 11:30
agree~~

其實我又唔多明白, 樓主囡囡只係f.1...
點解會俾佢同同學仔去街??? 真係得f.1 喎~~

化妝戴con扮到o靚模咁都無問題???

其實會唔會真係太過寬鬆呀!!

佢地仲係細, 有時見雜誌睇到全部波濤洶湧咁, 佢地又跟風咁著....

有d 野係咪應該作為家長, 都要去認真諗下咩係要高壓去禁,

而唔係去講條件, 大家妥協呢...
中一准去日頭街囉~

大宅

米妮 發表於 12-4-3 11:26
我都係接受唔到..... 中一生無咁ge 必要,
如果今次比佢帶,唔制止,下次唔知佢又有咩要求?
我有個朋友就係咁,個女細個就咩都就晒佢,佢話
咩都唔會say no,細細個就貪靚到飛起.....到左中
四,五,日日化濃妝返學....你話死未??

乜中學准化粧番學既咩?

男爵府

小泳 發表於 12-4-3 13:58
乜中學准化粧番學既咩?
就係唔准囉.... 估計佢想喺返學途中靚 d 掛,
返到學校門口就抺咁 d 囉, 放學又塗返濃 d,
你話丫中學生只顧扮靚,仲有心機讀書

男爵府

回覆:阿女中一, 買左對大眼仔, 話有時先載下喎,你地會禁止嗎?

我當年十三歳未到已經戴con啦,戴咗廿年都冇事,而家做埋LASIK 添! 不過唔知大眼仔係咪唔同。

珍珠宮

但係咁大個人,唔知禁唔禁到佢呀~~~
輸入搜索內容

大宅

報告!))))))))

囡囡係網上搜集左資料, QUEEIN 陳莉敏有講韓國牌子效果最靚,
但透氣度不理想, ONE DAY 就好啲。

佢同朋友仔係買左韓國牌子, 佢仲話會 FORWARD 條 LINK 比
朋友仔, 等佢吾好戴咁長時間。

好彩我這次對囡囡投信任票。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔比!

大宅

米妮 發表於 12-4-3 14:24
就係唔准囉.... 估計佢想喺返學途中靚 d 掛,
返到學校門口就抺咁 d 囉, 放學又塗返濃 d,
你話丫中學生只顧 ...

又塗又抺又塗......

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

唔可以帶!!!
我是一隻喵

珍珠宮

去賣眼鏡既地方配對正正式式既俾佢,唔好俾佢用d大陸貨

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

中一太細, no la
總有離別的時候

男爵府

一定唔比,會影響視力.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得~ 中一佢會同朋友去街兼自把自為咁買呢d野

佢同屋企人既溝通同受控情況已經出現左問題

樓主
既然你話佢買既係有牌子....唔會掉左佢
都算係半接受左
亦同意你話....越鬧越反抗....
不如就呢件事.... 你再同佢多d溝通...以後直接地同佢講多d 你既諗法.....
係平時傾偈咁講.... 唔係 "鵝 "

既然係半年期.... 你比佢戴...一個月一次左右.頂多都係六至八次....

比佢戴囉...始終小女孩貪靚...貪新鮮...同輩潮流影響

你一次都唔比佢戴一定嬲死你....

但你要同佢講...下次買呢d野要問準屋企...

絕對唔係 "你既零用就係你話晒事" 點用都得....呢樣我同我仔企得好硬

濕濕碎我唔理你...但用過百又買埋d 我認為 "唔應該" 買既野
就要比到足夠理由我先可以買....
如果唔係....即係表示你唔識分辨好壞/對錯啦~!!??
咁即係應該考慮唔比零用你...唔比利是錢你啦....

中一重有得執.... 再大d就好難攪....
加油丫~

伯爵府

在佢仲未買之前同佢洗腦,講曬d害處比佢知,嚇怕佢!

大宅

tabo0890 發表於 12-4-4 17:54
我覺得~ 中一佢會同朋友去街兼自把自為咁買呢d野

佢同屋企人既溝通同受控情況已經出現左問題

謝謝你~

我叫佢上網揾多啲大眼仔資料, 佢有做, 仲查到佢果隻牌子效果好 ,但透氣度不足,
佢仲話會 FORWARD 條 LINK 比載佢去買既朋友仔睇,因為佢朋友仔載得耐啲的。

佢比較成熟, 我地已好似朋友咁溝通。

tabo0890  你都係叻叻媽媽~ 讚 :) 而家d小朋友要fd又要食住佢先得  發表於 12-4-4 19:19

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

唔會比佢戴大眼仔 .

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

咩叫有需要?一個得中一既妹妹,有咩場合要去到用呢?
唔好似果個16歲靚模咁啵。
不知所謂的乙陸!!!

子爵府

回覆:阿女中一, 買左對大眼仔, 話有時先載下喎,你地會禁止嗎?

首頁

尾頁

跳至