嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

保嬰丹是否能醫濕疹or奶癬

功能】
本堂出品之珠珀保嬰丹加含多種珍貴中藥、珍珠、琥珀,能助因腸胃積熱而引起之嘔奶,哭啼、肚瀉、煩燥不安、潤膚解毒、寧神益智,及能有助嬰兒改善奶癬皮膚痕癢、濕熱等症狀。

有朋友話得,你們試過嗎?幾多個月可以食呢?

水晶宮

Re: 保嬰丹是否能醫濕疹or奶癬

保嬰丹醫濕疹, 在我仔黎講, 係唔得. 反而有時少少傷風咳, 一開始時食保嬰丹就有效

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

兩回事,我個仔個個星期都有飲,又唔見濕疹好轉,只係佢會好瞓d/感冒初起會好d.

大宅

乜可以醫濕疹咩? 未聽過喎!
如果囝囝有d鼻水或咳, 我都會餵佢食保嬰丹, 連續食幾日, 效果唔錯架! 不過我都會一星期一次比囝囝食, 當保健, 冇咁容易病(touch wood先 ). 個罐底都有教架.

http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

複式洋房

原來吾得架!謝謝大家的回應!另外想問2個月 的bb可吾可以食呢?食完後,有冇負作用呢?

大宅

可以, 不過佢咁細, 我唔會比1樽佢食, 我會比半樽, 囝囝食嗰時唔覺有副作用.

dickmiu 寫道:
原來吾得架!謝謝大家的回應!另外想問2個月 的bb可吾可以食呢?食完後,有冇負作用呢?

首頁

尾頁

跳至