論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

未落雨時,已經打電話叫工人收衫。返到屋企,見到個衫架重系露台出面,個露台就全地濕曬!佢懶到淨系拉個衫架埋一邊。大佬,出面橫風橫雨,露台任何地方都濕曬。要佢收衫真系難為佢,已經忍住度氣同佢講要立即收衫,點知重走入廚房攪呢d,攪個d,三催四請先肯去收。阿仔d衫由乾變濕!呢d人真系懶到出汁!

333s  你說:雇主叫須馬上做!  發表於 12-4-5 18:22

大宅

你叫佢淋濕左既衫全部手洗,睇佢下次仲醒唔醒水

333s  好主意! 有罸使佢利益受損, 先會改. 不然死性不改了.  發表於 12-4-5 18:24

男爵府

引用:你叫佢淋濕左既衫全部手洗,睇佢下次仲醒唔

原帖由 BKVIP 於 12-04-05 發表
你叫佢淋濕左既衫全部手洗,睇佢下次仲醒唔醒水
每次叫佢用手洗既衫,就算乾曬都有臭味!最終都系要用洗衣機洗過,我都系信洗衣機多過信佢對手。

禁止訪問

引用:未落雨時,已經打電話叫工人收衫。返到屋企

男爵府

引用:Quote:原帖由 Cheylenne 於 12-04-05 發表

原帖由 Sweetheart12 於 12-04-05 發表
佢做咗幾耐?離譜!
做左就黎五個月其實落雨收衫是工人的職責,我打電話提佢都可以甘!真是無言!

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

踢,都未必肯郁; 可以炒得

333s  任何人不會以錢作對. 罸佢錢donate 公益, 會不會更有效?  發表於 12-4-5 18:26

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Sweetheart12+於+12-04-05+發

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

回覆:懶到出汁

你問下佢係咪聽唔明?點解做咗都唔去做。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Cheylenne 發表於 12-4-5 17:17
每次叫佢用手洗既衫,就算乾曬都有臭味!最終都系要用洗衣機洗過,我都系信洗衣機多過信佢對手。

...
我都係咁話,所以我多數都用機洗,偶而先俾佢手洗,當買佢哋怕。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Sweetheart12+於+12-04-05+發

水晶宮

男爵府

引用:Quote:原帖由 Cheylenne 於 12-04-05 發表

原帖由 Sweetheart12 於 12-04-05 發表
得五個月,可試試找agent傾傾,若還晒那七個月埋升仙做老板!
其實未夠三個人月已經想炒呢位公主,因為公主當著我面講話唔鍾意我,後來agent同佢求情,我就忍到今時今日。

大宅

If the worker dislikes you, you ask her give one month salary to you and leave your home immidiately.

男爵府

引用:If the worker dislikes you, you ask her

原帖由 AAWu 於 12-04-06 發表
If the worker dislikes you, you ask her give one month salary to you and leave your home immidiately ...
已經叫佢即刻賠錢走,但佢話無錢。話留多一個月走,但又驚無工做,死死氣求我繼續比佢做。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你比緊錢嘅, 見你咁好蝦, 繼續係度做懶精.

伯爵府

好媽媽勳章

引用:未落雨時,已經打電話叫工人收衫。返到屋企

原帖由 Cheylenne 於 12-04-05 發表
未落雨時,已經打電話叫工人收衫。返到屋企,見到個衫架重系露台出面,個露台就全地濕曬!佢懶到淨系拉個衫 ...
我屋企果件都係咁上下,我唸D工人今時唔同住日,全部都hea住做,無哂責任心囉。

男爵府

原帖由 maywei 於 12-04-06 發表
我屋企果件都係咁上下,我唸D工人今時唔同住日,全部都hea住做,無哂責任心囉。

...
認同,我相信再請另一個都不相佰仲。

伯爵府

好媽媽勳章

回覆 回覆:Cheylenne的帖子

所以我C6話約滿都照續,因為佢起碼無借錢,成曰sms,清潔好。唉

大宅

回覆 薯媽 的帖子

我嗰個完全無意識落雨要關窗, 到我叫佢去睇吓邊個窗"E"雨去關, 佢夠膽死想關哂全屋所有窗, 包括氣窗....真真係蠢到無朋友........

首頁

尾頁

跳至