2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地有無咁情況,飲脫脂奶好似好易肚痛,有少少瀉情況。不過唔係大瀉,輕微的,個肚好頂呀~頂到無胃口食嘢~各位靚媽,你地有無咁情況呀?

[url=http://lilypie.com]

男爵府

畀面勳章

你飲唔到奶可以唔飲架....
等懷孕中期再try... 好多人初期都係飲唔到架~

而且, 可以改食鈣片, 唔飲奶都冇問題

男爵府

引用:你飲唔到奶可以唔飲架....等懷孕中期再try.

原帖由 依媽媽 於 12-04-16 發表
你飲唔到奶可以唔飲架....
等懷孕中期再try... 好多人初期都係飲唔到架~
多謝你回覆~不過個胃真係好頂~
半夜肚餓,唔知食乜,飲奶係最簡單方法,但飲親都唔c服~好辛苦呀~有咩好提議食d乜可以解決肚餓問題呢?

男爵府

畀面勳章

食疏打餅.... try try~

別墅

其實唔洗逼自己架,我有個朋友自細都唔飲奶架,有左都唔例外。
BB兩個月前出世都有7點幾磅,健康!
你可以試下食其他食品攝取奶所擁有既營養,例如乳酪,芝士等
唔洗太擔心!

男爵府

畀面勳章

係呀... 我果時都冇飲奶....
因為助產人叫我唔好飲奶, 因為始終都係牛奶... 擔心對bb有敏感... 所以俾鈣片我食就算...

而且, 你地唔洗擔心bb唔夠鈣... bb係會先抽左媽媽的鈣for自己發展... 依家你地補充的鈣係for你地自己的~

男爵府

引用:係呀...+我果時都冇飲奶....因為助產人叫我

原帖由 依媽媽 於 12-04-17 發表
係呀... 我果時都冇飲奶....
因為助產人叫我唔好飲奶, 因為始終都係牛奶... 擔心對bb有敏感... 所以俾鈣片 ...
多謝你地回覆,昨日full day都無飲奶,今日都無咁胃頂。c服好多了,不過都係無乜胃口食嘢~真係好辛苦。

男爵府

畀面勳章

bwfw 發表於 12-4-17 11:48
多謝你地回覆,昨日full day都無飲奶,今日都無咁胃頂。c服好多了,不過都係無乜胃口食嘢~真係好辛苦。

...
我都係... 一回到家就嘔... 明明肚餓, 但食落去個胃就唔舒服... 最後只係飲左羅宋湯...

男爵府

bwfw 發表於 12-4-17 11:48

...

好都好奇,我一飲親有番茄嘢都會嘔少少,我C6唔鐘意食番茄GA~
真係好攪笑~
今朝食咗個包,不過十點幾又己經肚餓又食多個包,不過食完個胃都係唔知點咁~
又到一點,都唔知可以食d乜可以令到自己C服D呢?
諗起飯盒都想嘔~

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

你本身係咪都唔飲得奶呀? 好似我甘, 本身對奶都敏感, 一飲就瀉, 所以BINGO左一直都無飲, 免得瀉就唔好啦.

同埋D奶係會飽肚ma, 甘你飲左落去咪頂住個胃囉, 試下食d 酸野, 同疏打餅, 真係幾好ga...

無胃口又唔好迫自己一定要食好多野, 少少甘食會好d, 好似食個生果, 整隻蛋食啦. 間中食下自己想食既野都會令自己開心下, 好似我有日偷食咖哩魚蛋, wa !! 食完個胃舒服晒

男爵府

回覆 s'we 的帖子

現在乜都唔想食咁,對食嘢提唔起興趣,一諗起就想嘔~
咁我無對奶有敏感,諗住夜晚肚餓訓唔著,係飲奶可以令到自己飽肚,肚餓得滯真係訓唔著~
噚晚都買定個面包放屋企,諗住肚餓食GA~真係超辛苦~不過辛苦得嚟知道BB健康就乜都值得LA~

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

回覆 bwfw 的帖子

食唔落就唔好迫自己食啦, 迫自己食一陣嘔咪仲衰
係啦, 食d乾身既野會好少少, bread都係我最愛之一, 因為有時食日食粉面個d , 諗起都唔嘔~
食個橙都會舒服d....

係呢, 你幾多wk呀?

男爵府

s'we 發表於 12-4-17 13:01
回覆 bwfw 的帖子

食唔落就唔好迫自己食啦, 迫自己食一陣嘔咪仲衰

頭先LUNCH訓咗半個鐘,個胃都係頂頂地,都無胃口食,不過驚餓都食咗燒賣加一粒粉果,不過最後都係嘔番出嚟~
我今日5WEEK6,我5WEEK3時見有流啡分泌,擔心得滯去咗照~見到個胎LONG,不過開心得滯唔記得問E生有幾大,不過佢話計番日子都FIT SIZE~
好想快D到星期六,希望可以見到閃閃LA~
其實我做IUI的~響陳志慧E生個度做,第一個CYCLE做,不過我都等咗差唔多四年,希望今次順順利利~

s'we  放心, 你一定事事順利!!  ADD OIL !!!
今日我都嘔到屎屎下~~  發表於 12-4-18 23:18

男爵府

畀面勳章

bwfw 發表於 12-4-17 15:28
頭先LUNCH訓咗半個鐘,個胃都係頂頂地,都無胃口食,不過驚餓都食咗燒賣加一粒粉果,不過最後都係嘔番出嚟~
我 ...
啊... 放鬆心情.... 你一定可以見到閃閃架~

我明天都去照... 希望見到閃閃啦~

男爵府

引用:Quote:bwfw+發表於+12-4-17+15:28+頭先LUNC

原帖由 依媽媽 於 12-04-17 發表
啊... 放鬆心情.... 你一定可以見到閃閃架~

我明天都去照... 希望見到閃閃啦~ ...
今日照閃閃喎~一切順利,亞b乖乖~等你消息~

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+依媽媽+於+12-04-17+發表啊..

原帖由 bwfw 於 12-04-18 發表
今日照閃閃喎~一切順利,亞b乖乖~等你消息~
多謝,今日照完;見到小小b啦~

大宅

依媽媽 發表於 12-4-18 20:49
多謝,今日照完;見到小小b啦~
Yeah~~~恭喜哂!

洋房

原來大家都對奶有敏感,我自少都對奶敏感,飲親都痾,而家有咗都會嘗試,慢慢飲少少。希望ok啦!

洋房

恭喜晒!

大宅

harrietlaw 發表於 12-4-18 21:20
原來大家都對奶有敏感,我自少都對奶敏感,飲親都痾,而家有咗都會嘗試,慢慢飲少少。希望ok啦! ...
豆奶會唔會好D?

首頁

尾頁

跳至