單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我.傷心.分居.煩.單親媽媽入來聊聊.

分居了~不段在想女兒之後會點呢,會唔會想知爸爸係點樣~如果我講了個事實比佢知佢又會點.

我已分居
我好傷心,本來唔想如此~我想冇錢也可以重新開始.
我地結婚已經4年有1個1歲的女兒

上年佢(我老公)去了外國做事cooker6個月, 佢自己唔做.l把信用卡也look爆了,買了機票回來以為可以重新開始.他希望可以快d找工,點知

係19號佢同我講去做替工,點知原來去左macau 賭場,把我們緊如家用的三萬幾蚊也賭哂,,要在幾張信用卡剩餘貸款也安了出來,一共是四萬幾蚊,一蚊都冇得回來 , 我由20號開始也訓唔到之後佢同我講係佢的~不是~
我問~你唔係以為入賭場可以把4萬幾蚊變回十萬蚊

佢說~係佢唔好拿哂d錢去賭,不如你2人回外家住,我怕收數佬會上來找我,

我學歷唔高得中五,找到的工,只有4千幾蚊人工~但唔係長時間做,我老公說你出了人工,也沒有為個家負出過,生完女後,佢叫我出來找野做,我唔想比個女人地湊,三姑奶都認同他說自己湊唔洗比咁多錢出去和可以教好d,我老公一直拿著,我一直沒有出來找工的藉口, 一直以來的錢 也是他出,他說好大厭力,所以出來賭錢,但我知拿賭來relax 跟本不能當是籍口,他一直都有打牌和賭足球,講來講去都唔肯戒.

發生這件事後我很生氣,我很想立即走,第2天我拾行李回家,佢還問我我們這婚姻還要再度下去嗎
個日很夜,個日之後到現在佢沒有再打電話比我

星期二我回去拿回嫁妝我發現我的結婚証明書不見了和我女兒的幾千蚊利事錢也不見了
星期二晚上,我打電話比佢,問佢為何要把利事錢也拿去,他說佢cooker呢一行要拿d錢出來同d拍擋食飯才找到工作,所以一蚊也沒留比我, 他死口唔應有拿我的結婚証明書

星期三我打電話比我姑奶他說,他會問朋友借錢做破產,
星期四我的姑奶說,破產局說他total 破產金額有十六萬以上.佢又問唔到朋友借錢.
到現在佢一直找唔到工作
我已經決定要同佢分居,到合適時幾我會去離婚,因為我現在就來沒家用,我做分居的原因我係要做低收入工援,,我唔可以再等,因為我還有一個一直由我來照顧一歲我女兒.

大宅

Re: 我.傷心.分居.煩.單親媽媽入來聊聊.

男人點解可以咁不負責任...
我個人就覺得你做得好岩...點解要同佢分擔...
就算你話我大難"淋"頭各自飛都係咁話...
辛苦D養大個囡..見到佢笑/叫你一聲媽媽都係快樂既事...

洋房

human,

離婚不是世界末日, 你好叻, 好識諗, 但遇有不開心也多來談談。支持你啊!
家有三個小寶寶 : 子淇 1995年6月6日 子鳴 1995年6月6日 子維 2005年9月29日 ;-)

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章

支持你呀...2006年係新既一年,所有衰o野都會過去!!
努力呀!!!
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

複式洋房

新年快樂

有你們的支持,大家大大也來聊

大宅

hauman
我都係
love

別墅

hi my name may i single 8 years my daugher 8 years old

複式洋房

hi may,你地個女咁大~咁如果佢問起爸爸.你地點答.
zoemaywang 寫道:
hi my name may i single 8 years my daugher 8 years old

複式洋房

同佢分居一個月....個女兩歲幾...
知道佢同另一個女仔一齊左去埋camp....
嘈大交之後....
christmas...除夕都係好開心咁同個女仔一齊過...
但係前幾日仲同我講當時已經冇左個女仔....
咩心態..? 唉...胡思亂想...

大宅

我無諗過點同個女講無老豆,因為我依家既處景就係為工作為錢重要同佢一齊老豆做野,
love

複式洋房

hi nine12

你意思你係同佢一起工作同一家公司嗎.那見到佢時咪臉左左.

佢.今日同我姑奶去左破產管理局 ,計到佢欠十六萬以上.姑奶說佢話問人借錢破產,點知工又冇,朋友又冇得借比佢,佢咁多日都冇打比我,佢真是做鬼都唔成.
[quote]
nine12 寫道:
我無諗過點同個女講無老豆,因為我依家既處景就係為工作為錢重要同佢一齊老豆做野,

複式洋房

個女仔係邊個啊~你認識嗎.

男人口個句同心個句係唔同,我老公叫我走!我走左之後同我姑奶說其實唔想我走佢話看看我會唔會留底 我真是唔會受呢套,我心想今次最錯係你,我最增的人病態地賭.賭到家用都冇還說(過去左就過去左)風涼說話, 跟本佢冇後悔過,佢只是扮野←之前佢叫我走我都冇走因為我冇做錯事,為何要我走,但是今次呢件事係佢嚴重的錯.lose 左五萬幾蚊欠銀行十萬.朋友也有欠,沒有悔意,所以我要同佢分居.
===============

男人最唔好
別的女人
叫雞

食煙
口賤
口是心非
===============還有冇補充
oscarling 寫道:
同佢分居一個月....個女兩歲幾...
知道佢同另一個女仔一齊左去埋camp....
嘈大交之後....
christmas...除夕都係好開心咁同個女仔一齊過...
但係前幾日仲同我講當時已經冇左個女仔....
咩心態..? 唉...胡思亂想...

大宅

都係叫你姑奶唔好同佢攪o甘多野啦!佢攪出來叫佢自己攪掂佢啦,你第一件事係唔好返去佢申請咭既地址到,通常追數d人會
love

複式洋房

nine 12我已經加你入我的朋友表

佢家姐唔會借姐比佢,就係學你個句, 逃避 , 就算破產4年以後,佢會再去look card ,和去賭,所以個姑奶個老公 叫佢唔好help佢,我也冇能為力,我跟本冇錢,唔怕同你講.我阿媽為有4日就退休,退休後有百幾萬,但我也不會用佢d錢,我怕佢會打比我阿媽,我已經同左我阿媽講唔好比錢佢.我怕佢會心軟. [quote]
nine12 寫道:
都係叫你姑奶唔好同佢攪o甘野啦!佢攪出來叫佢自己攪掂佢啦,你第一件事係唔好返去佢申請咭既地址到,通常追數d人會

大宅

佢既事唔關你阿媽事喎,你媽媽應該識分飾既
我朋友既阿媽親生仔都唔幫佢還啦!佢阿媽重賣樓搬屋,寧願自己搬地址避佢個仔d追數佬,都唔同佢個仔還錢呀!
後尾追數佬不了了知,佢個仔重生歐歐係度!
佢個仔家下都唔知幾風涼呀!重話欠
love

別墅

hi

別墅

sorry i so late i will tell my daugher our have some ????????????????????????????? so we are broke

複式洋房

咁個女理解你們分開的 原因嗎.
zoemaywang 寫道:
sorry i so late i will tell my daugher our have some ????????????????????????????? so we are broke

複式洋房

Re: 辦工援.單親媽媽入來聊聊.

我現在好煩~我要去辦工援,我又沒野做,又要湊女,有冇工援媽媽,你地辦工援辦左幾耐,我真是好煩~看看我的文章就知我為何要這樣.
hauman 寫道:
分居了~不段在想女兒之後會點呢,會唔會想知爸爸係點樣~如果我講了個事實比佢知佢又會點.

我已分居
我好傷心,本來唔想如此~我想冇錢也可以重新開始.
我地結婚已經4年有1個1歲的女兒

上年佢(我老公)去了外國做事cooker6個月, 佢自己唔做.l把信用卡也look爆了,買了機票回來以為可以重新開始.他希望可以快d找工,點知

係19號佢同我講去做替工,點知原來去左macau 賭場,把我們緊如家用的三萬幾蚊也賭哂,,要在幾張信用卡剩餘貸款也安了出來,一共是四萬幾蚊,一蚊都冇得回來 , 我由20號開始也訓唔到之後佢同我講係佢的~不是~
我問~你唔係以為入賭場可以把4萬幾蚊變回十萬蚊

佢說~係佢唔好拿哂d錢去賭,不如你2人回外家住,我怕收數佬會上來找我,

我學歷唔高得中五,找到的工,只有4千幾蚊人工~但唔係長時間做,我老公說你出了人工,也沒有為個家負出過,生完女後,佢叫我出來找野做,我唔想比個女人地湊,三姑奶都認同他說自己湊唔洗比咁多錢出去和可以教好d,我老公一直拿著,我一直沒有出來找工的藉口, 一直以來的錢 也是他出,他說好大厭力,所以出來賭錢,但我知拿賭來relax 跟本不能當是籍口,他一直都有打牌和賭足球,講來講去都唔肯戒.

發生這件事後我很生氣,我很想立即走,第2天我拾行李回家,佢還問我我們這婚姻還要再度下去嗎
個日很夜,個日之後到現在佢沒有再打電話比我

星期二我回去拿回嫁妝我發現我的結婚証明書不見了和我女兒的幾千蚊利事錢也不見了
星期二晚上,我打電話比佢,問佢為何要把利事錢也拿去,他說佢cooker呢一行要拿d錢出來同d拍擋食飯才找到工作,所以一蚊也沒留比我, 他死口唔應有拿我的結婚証明書

星期三我打電話比我姑奶他說,他會問朋友借錢做破產,
星期四我的姑奶說,破產局說他total 破產金額有十六萬以上.佢又問唔到朋友借錢.
到現在佢一直找唔到工作
我已經決定要同佢分居,到合適時幾我會去離婚,因為我現在就來沒家用,我做分居的原因我係要做低收入工援,,我唔可以再等,因為我還有一個一直由我來照顧一歲我女兒.

首頁

尾頁

跳至