論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

個衰工人, 之前走佬, 又上庭, 衰哂, 攞唔夠錢, 又屈唔到我錢,
個官閙到佢死, 點不知我諗佢又係HK搵到野做, 2個星期日都搵人
又打比我, 話仲有野係我度,未攞番, 前一個月就自己打比我,
我叫佢, 如果要攞返D野, 就要搵AGENT一齊, 佢收線後又失蹤喇,
今日竟然收到留言, 係一個男人, 佢話係工人新AGENT, 話如果
我再唔比返D野工人, 又話知道我已經將D野棄置, 會去小額錢債
再告我. 我就快比佢煩死, 同警察講, 又話唔受理, 我仲可以做咩
呢, 走左3個月, 唔通我要KEEP佢D野, KEEP 一世咩, 我可以點做呢.

333s  再打黎, 我報警告你滋擾!  發表於 12-8-1 14:43

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

agree

大宅

男爵府

agreed, 唔好比佢大呀, 一次都唔可以.

禁止訪問

大宅

ignore her phone call:;pppp:

大宅

上面講得啱,佢有咩證明仲有嘢係你度呀。唔好話掉晒佢D嘢,小心佢錄你音,佢再打黎只係不停話"你已經拎走晒D嘢,無嘢係我度",收線

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

掉哂佢D 野啦!無問題架!其實要去小額追錢系好難架,佢要證明有野起你度,仲要證明有咩野起你度,根本吾可能了,除非白紙黑字寫低放左咩起你屋企至可以證明。就算好啦,佢有證明都好,甘要證明你掉哂佢果D 野值幾錢?又系證明吾到既,最後你可以claim返佢上庭一日既車錢同日薪(帶埋糧單/稅單證明你一日人工
值幾多)。同agent講佢無野起你屋企,叫佢告你啦!

禁止訪問

好媽媽勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你答佢, 我而家發視我有好多野唔見左, 你幾時返來, 我叫埋差人上來2口6面講清楚佢.

大宅

我都係見步行步, 真係比佢地煩死, 上次已經浪費我d假啦, 今日又話要再告, 明明係法庭係話 close file, 佢地得閒又搵d野玩吓.

別墅

Totally agree
I'm a happy mom~

大宅

回覆 MKY 的帖子

我個又係自己走佬,告上庭,想屈我抄佢攞錢, 可否告之詳情分享.謝謝!

大宅

回覆 pinky888 的帖子

你有無佢平時出糧簽收文件呀, 你去勞工處啦, 快佢一步, 告左佢先, 填表 claim返佢一個月人工先.
報警話佢走左佬, 比埋報案no. 勞工處, send埋封信去入境處.

禁止訪問

回覆:衰格工人,又玩野,上庭已完結

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

回覆:MKY 的帖子

我去了勞工處claim佢一個月,佢不和解,和解員叫佢上庭,佢排了6號落案。勞工處話要佢留回郵地址先,我可發傳票。所以我make sure佢告我先去長沙灣小X薪x仲x處落案。之前勞工處話不用報案no.?幾時要send letter to Immd?

大宅

佢一走個日, 我報完警, 即刻send fax 去 Immd. 早d話比佢地知, 等佢唔駛搵工住,
佢地有 case 係身, 拖耐d佢地簽新約, 佢地衰得緊要.

大宅

嘩!你件“極品”開名叫jm小心好窩

首頁

尾頁

跳至