跳至

首頁

尾頁

子爵府

0509 閒聊地帶--PART IV

早晨~~~~~~

別墅

Re: 0509 閒聊地帶--PART IV

Morning

洋房

早晨各位,真係SORRY星期日無出現。

我朋友的女係星期六晚離開左,放棄左自己的生命,可憐佢爸爸媽媽把她養大,現在可以自立,完成學業,估唔到。所以想問下打算生一個的父母,你地有冇唸過生二個,佢有咩事,有多個可以支持自己,自己有咩事,佢亦有個親人可以幫佢•

做左人地的父母,開始明白為人父母的擔心,養大一個小孩的辛勞,但而家的小朋友,太聰明啦,要求好多好多的關心、愛,但我們能給他們的時間又實在太少太少啦。好無奈,真係好想好想自己係屋企教佢、帶佢,但環境實在唔容許。

子爵府

唉..今日無咩mood 返工..人係公司但心係世然度 :-(

世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

肥仔媽~
你朋友個女做咩呀??
其實我都好想自己湊大世然架..世然依家病左..一扭計就要婆婆..我依個媽咪真係做得失敗 :-( :-( :-(
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

洋房

你有冇考慮帶世然去私家醫院睇下,或者入院檢查下,小朋友發燒,唔好拖。

子爵府

肥仔媽 寫道:
你有冇考慮帶世然去私家醫院睇下,或者入院檢查下,小朋友發燒,唔好拖。

私家我唔知佢地收唔收世然入院呀~ 雖然我地有幫世然買住院保險..但如果萬一唔收..果筆錢都幾金呀 :cry:
發燒第一日已經帶左世然去廣華睇急症..因為佢平時睇開果個休左息..咁個醫生話佢食左藥有退到燒..但會再發返..仲可以會咳..俾埋止咳既藥水我地

洋房

佢因為感情事睇唔開,係佢姐姐結婚當晚離開左,我收到呢個消息都好DOWN,唔知講咩好,好無奈、可惜、心痛~~~~~人的感情真係好奇怪。

子爵府

肥仔媽 寫道:
佢因為感情事睇唔開,係佢姐姐結婚當晚離開左,我收到呢個消息都好DOWN,唔知講咩好,好無奈、可惜、心痛~~~~~人的感情真係好奇怪。

下..咁佢姐姐一定好咩架bor
唉..係咁架啦~
touchwood 先~ 如果萬一xxx 既話..我諗我一定受唔到咁既剌激 :-( :-(

大宅

kathy

世然點呀?如果你買o在住院保險,發燒入院一定有得claim, 你可以打去agent度問
5歲~~

男爵府

早晨
一早見到肥仔媽朋友個女的事,都幾傷感,現在孩子們生活得太好,父母太寵啦,少少打擊就受不了...當然外在環境也有很大的影響...只能說現今的人感情太脆弱,心靈也是脆弱...

當然生完迪迪,我有同醫生傾過"收爐",但醫生死唔肯,諸多阻欄,我明白醫生也是擔心萬一...重可以再生多個,我老公都同意只生一個,但就不願簽紙同意我"收爐",可能也是有所擔心"萬一"吧
:-|

子爵府

[quote]
kat923 寫道:
kathy

世然點呀?如果你買o在住院保險,發燒入院一定有得claim, 你可以打去agent度問

子爵府

kitna~
係架~ 之前咪有一單新聞講話有個女嬰捽c 左既..個媽咪都42 歲啦..仲點生多個喎~!!

大宅

kathychoi
明白你的心情,
為你祈禱, 好嗎??

大宅

mandywan00 寫道:
kathychoi
明白你的心情,
為你祈禱, 好嗎??

仲有為世然祈禱.

子爵府

kathy,
你問清楚保險包幾多先,未必claim 得晒。
kathychoi 寫道:
我知一定有得拎..不過唔知醫院收唔收呀..個agent 開緊會..我一陣會打俾佢問下!!!

翡翠宮

好媽媽勳章

一大早咩事 ???
乜好似今日天氣咁o既 ???

世然咩事呀 ?????

子爵府

喂喂喂..... 生多個唔係為左有乜萬一架。
唔好咁諗呀~~~~~~ 對兩個都好唔公平架,
特別係第二個,好似代替品咁。

翡翠宮

好媽媽勳章

kathy,
你問清楚個保險 sales 包 d 咩 之後...
睇開個醫生熟唔熟o架 ??? 有 d 醫生知道你買左保險, 佢自己識計, 佢可以盡量計到你唔駛補錢o架...(如果你個 plan 係包o既話).... 我妹之前割膽石, 佢醫生都係拎住佢份保險幫佢搞.....

LongYin 寫道:
kathy,
你問清楚保險包幾多先,未必claim 得晒。[quote]
kathychoi 寫道:
我知一定有得拎..不過唔知醫院收唔收呀..個agent 開緊會..我一陣會打俾佢問下!!!
[/quote]

翡翠宮

好媽媽勳章

kathy,
講漏左...
我妹個 plan 係話, 咩手術可以 claim幾多錢, 而唔係果 d 話 claim 幾多 % 果 d ...
如果只係 check, 就唔包......

首頁

尾頁

跳至