自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

爸爸星期一過身了, 看著他被癌症折磨, 離去其實是一種解脫.
但我越來越掛住他, 好想哭, 但我有2個小朋友要照顧, 不能大哭.
現在在街上見到白髮的伯伯, 都會想起他, 就想哭...
每當我2歲半的女兒望任我笑的時候, 諗起爸爸不能再見到他最愛錫的外孫女, 我又好唔開心, 好想哭.

lokyiumum  明白你的心情,因為我爸爸都患癌症。加油,支持你。  發表於 12-8-11 18:40

男爵府

回覆:lawmiki 的帖子

需要時間的。。。。。
樓主振作

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

子爵府

樓主加油呀,親人離世實在是痛苦事,希望時間讓你慢慢平復心情,傷心便找機會大哭一場,不要抑壓情緒,好好振作呀!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆:爸爸過了身幾天, 真係真係好掛住佢...

節哀順變

大宅

明白!當時我都係,唔想喺小朋友面前喊,可以自己沖涼時大哭,冇人見到架,一定要喊左出嚟先舒服d!我爸爸走左兩年多,我都掛住佢架!

子爵府

親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

如果真係好想喊,就等小朋友瞓咗覺後大哭一場,將自己嘅情緒發洩出嚟,唔好屈埋响自己心入面。

節哀,支持你!

珍珠宮

春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

lawmiki 發表於 12-8-10 15:25
爸爸星期一過身了, 看著他被癌症折磨, 離去其實是一種解脫.
但我越來越掛住他, 好想哭, 但我有2個小朋友要 ...

振作!加油!

大宅

加油 !!!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

振作加油

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

伯爵府

回覆:lawmiki 的帖子

我媽咪舊年走左,明白你既心情!
而家,當我掛住佢既時候,我都會
如果你唔想係小朋友面前喊,不如沖涼果陣?住花灑發洩出黎!屈住唔好架!
加油

子爵府

爸爸過了身幾天, 真係真係好掛住佢...

我年半前都經歷過,我一路陪佢走過最後的時間,有時返工好想喊就入厠所。。。而家睇電視講關於癌症的節目都會忍唔住

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

版主 的帖子

加油

子爵府

加油!你爸爸可以脫離人世間既痛苦都未嘗唔係壞事,節哀順變!

水晶宮

振作啊
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

男爵府

畀面勳章

樓主加油!

珍珠宮

加油振作!!!

侯爵府

畀面勳章

加油

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

加油呀!! 呢D事情都是需要時間平復一下的................
我都突然間想起3年前離去的家姐

男爵府

幾年前我都經歷過, 真係要好長時間先可以淡返件事. 我個時諗佢而家去左遊山玩水. 辛苦左咁耐. 佢終於可以去玩下~
吾知點講好~ 總之你要加油呀~

首頁
12345...7

尾頁

跳至