自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

多謝大家.
理智上我知道他離去是好過係到辛苦,
但, 我這幾天不停回想, 如果我堅持俾中藥他吃(因為西醫說不要吃中藥, 而且他在醫院不太方便)...結果會不會改變...
好多朋友叫我不要想太多, 對住他們好像睇得好開, 但我自己一個人時就好掛住爸爸好想哭, 有點內疚...
所以在這裡講吓...

別墅

我舅父上星期六肝癌走咗, 我都好唔捨得==
星期一返工忍唔住喊到妝都溶埋, 同事問我咩事我未講就喊到收唔制=="
之後幾日返工還可以, 但當訓覺靜落o黎時都會喊, 因為太唔捨得了......
所以都好明你o既感受, 大家都要堅強and加油呀

珍珠宮

畀面勳章

振作

伯爵府

回覆:爸爸過了身幾天, 真係真係好掛住佢...

振作加油!!

~~~~~~~~yt美麗心情~~~~~~~~

子爵府

加油
我爸過世已10年我仍然會掛住佢

男爵府

這幾天不斷想起他生前跟他一起的點滴, 我終於明白我有個朋友之前跟我說,
她很掛住已離開她數年的父母, 時常都掛住, 掛到想放棄自己生命去搵他們.

點解人要受這些痛苦....

子爵府

回覆:lawmiki 的帖子

為左女女s要撐下去

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

樓主
我阿爸走時, 我細女才2個多月大, 我喊到眼盲咁濟
你比d時間自己, 你會知道, 佢地其實最想我地好好地生活
好好地揍大佢地的孫仔孫女
加油
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

樓主要振作呀!

好明白你既痛, 前兩年我嫲嫲走既時候我都係好難過, 成日諗返起佢係醫院知道自己就嚟走果種眼神, 到依家過左兩年我有時係街見到d婆婆我都會好掛住我嫲嫲, 好想喊!

不過人始終要活在當下, 要珍惜仲在生既人, 如果樓主媽媽健在的話, 多d陪佢, 咁世伯在天之靈都會好安慰!

男爵府

明白,我媽媽走了12年,爸爸走了2年,到而家我都好掛住佢地。

大宅

振作呀

珍珠宮

育兒性格勳章 畀面勳章

lawmiki 發表於 12-8-10 15:25
爸爸星期一過身了, 看著他被癌症折磨, 離去其實是一種解脫.
但我越來越掛住他, 好想哭, 但我有2個小朋友要 ...

樓主振作~~~~

RIP

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

振作

珍珠宮

唔識安慰你,請你加油!
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:爸爸星期一過身了,+看著他被癌症折磨,+離去

原帖由 lawmiki 於 12-08-10 發表
爸爸星期一過身了, 看著他被癌症折磨, 離去其實是一種解脫.
但我越來越掛住他, 好想哭, 但我有2個小朋友要 ...
節哀爸爸永遠在你心中,你爸爸知道的話都會叫你唔好難過,佢一定想你記住佢的笑容,而佢應該都想見到你的笑容

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

加油!

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

我爸爸走了12年LA,

我哭年起碼1年, 有時想起爸爸就想哭.

有一次發夢見到爸爸,他喂我說不要哭LA,

爸爸跟我說, 來世再做我爸爸.

所以之後就唔哭, 因為我怕爸爸擔心我.

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

保重身子~~樓主~~

伯爵府

加油呀,你爸爸想你努力揍好佢的心肝寶貝乖孫,爸爸愛你,你也愛爸爸的。
想喊就讓小朋友瞓著了,擁抱著枕頭大喊吧!

首頁
12345...7

尾頁

跳至