自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

回覆 flower0885 的帖子

我真係好想知現在他身在何處, 是否已經上了天堂?
好想發夢見到佢, 同佢傾計...
他在醫院時, 我好多時瞓都唔到,
現在, 我每晚都飲啤酒, 好讓我快點入睡...

今天女女臨天光時, 大叫公公, 公公呀...
我好心酸...

男爵府

回覆:爸爸過了身幾天, 真係真係好掛住佢...

我爸爸也走了兩年

男爵府

My father also dead because of cancer on Feb, 2011. Although he has passed away for years, I still
miss him I always cry when I think of him......

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

阿爸走左兩年都未平伏!

男爵府

我現在掛住爸爸掛到有種"斗"不過氣的感覺...
仲有, 我集中唔到精神, 工作唔到...

子爵府

晤好話幾天,我爸爸走左20年,想起仍然會眼濕濕,好慨歎他咁早就走了,至親嘛...希望你節衰順變。

伯爵府

環保接龍勳章

想喊就喊啦~情緒要有發洩,屈住仲辛苦
加油啊!你爸爸一定希望你以後都幸福快樂

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

想喊想喊,唔好屈住!
節哀呀樓主

男爵府

畀面勳章

你爸爸生前一定好錫你,你要好好生活呀!

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

節哀

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

禁止訪問

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我爸爸走左半年,我都會喊架,何況你只係走左幾日,俾D時間啦!!我個次入院見到隔離床個病人又好似我爸爸咁插胃喉,我都喊左出黎!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

加油

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:我年半前都經歷過,我一路陪佢走過最後的時

原帖由 蘆薈媽媽 於 12-08-10 發表
我年半前都經歷過,我一路陪佢走過最後的時間,有時返工好想喊就入厠所。。。而家睇電視講關於癌症的節目都 ...

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:lawmiki 的帖子

親人離去係好傷心既,需要時間慢慢平復,唔大哭壓抑住可能仲辛苦,可以趁小朋友睡著,或唔喺身邊時哭一場,會無咁辛苦。
振作啊

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

振作!你爸爸都唔想你咁唔開心

為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

lawmiki 的帖子

你爸爸在天堂不會再受痛苦,振作!

男爵府

R.I.P. 你爸爸在天堂快樂地開始他的生活,他也想見到你也開心地生活,掛念爸爸是肯定的,你以後也可在心中和他說話,告訴他你們的生活加油呀!

男爵府

回覆 666wing 的帖子

爸爸真的很錫我....

首頁
12345...7

尾頁

跳至