自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

la_source 發表於 12-8-10 15:32
節哀順變

如果發覺超過一個月都是時常想哭, 不能 就要看醫生了!

大宅

回覆:爸爸過了身幾天, 真係真係好掛住佢...

add oil ar

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 lawmiki 的帖子

樓主振作, 唔開心有需要哭出來啦, 唔想小朋友面前哭等佢地訓左先. 加油

水晶宮

回覆:lawmiki 的帖子

節哀順變,保重!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

節哀順便!我媽走咗十二年喇,但到某些日子都仍然好掛念佢,我會向着天空同佢講:媽媽!你永永遠遠活係我心中!

禁止訪問

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

非常明白及感同身受。 如果久久都不能平復,影響了日常生活的話,其實好多醫院有"哀傷輔導"這服務的,可以幫到你。{:1_1:}

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

男爵府

加油!爸爸永在你心中!!RIP

伯爵府

時間會沖淡,振作!

大宅

振作

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

節哀

珍珠宮

畀面勳章

我明白失去至親嘅感受,希望樓主快啲平復心情,重新振作!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 回覆:lawmiki的帖子

樓主振作,我媽媽過身都兩年多,我仍然好掛住佢

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

走了四個月多D.又係比癌折磨.....我都好難平伏....
一想"爸爸"呢個字.眼涙水就不停留

點解...點解...點解.....

男爵府

畀面勳章

回覆:lawmiki 的帖子

萬分明白你那錐心之痛!

上年中秋,家父因肺癌而離開我們,頭一個月我真是心痛得如無法呼吸一樣,一想起他便哭,完全接受不到他已離開的事實。

但我知爸爸最放心不下媽媽,她的痛比我們做兒女的定多千倍、萬倍,所以我們縱有多傷心也必須振作,好好照顧她。

現已差不多一年,每當想起爸爸,我的眼淚仍是不能控制地落下。

生老病死,從來半點不由人!願共勉之

男爵府

我媽咪都走左3年喇!!
到依家我都仲好掛住佢,都仲會成日喊。
以前佢好希望我讀到書讀大學,但係我唔生性,無計。
到依家佢個孫考到第一,我真係好想佢可以仲响度,睇到。

侯爵府

2023年兔年勳章 2018母親節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

加油 !

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:Quote:la_source+發表於+12-8-10+15:32+節

原帖由 chuchu9999 於 12-08-10 發表
如果發覺超過一個月都是時常想哭, 不能 就要看醫生了!
加油努力

首頁

尾頁

跳至