自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

.

男爵府

有時想, 做人為什麼要受死別的痛苦...
說什麼做人要做好事, 善事, 唔係下世做牛做馬; 但我覺得做人一點也不好...

這幾天不停上網SEARCH 人死後究竟會到哪裡, 做些甚麼..
我連問米都SEARCH 埋...
因為我真的很掛住爸爸...好想用任何方法找到他...
覺得自己個心好空洞...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

正常的...比少少時間自己啦....

好好加油

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好明白妳心情,

一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我爸爸係四月中走左..................我都好掛住佢, 經常係咁喊.

自己亦無心情去理囡囡, 但當我諗到仲有媽咪同囡囡要照顧時我知道唔可以跌倒, 一定要盡快企返起身, 亦都因為佢兩個令到我撐住.

悲傷心痛一定會持續一段時間, 你換個方法去諗, 只要自己好好照顧在世家人, 你爸爸在天之靈就會更安樂, 你既心情會好好多.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

禁止發言

男爵府

美亞 發表於 12-8-11 15:25
我爸爸是上個月走左.79歲.我都成日挂念佢.成日想...如果當初睇中醫會唔會可以改變GE結果呢 ? 如果當初去左 ...
我都有成日諗如果我當日不埋醫生同家姐的反對, 堅持給中藥爸爸食, 會不會爸爸仍在....
我連藥都執好, 而爸爸答應了再試飲中藥...

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:lawmiki 的帖子

加油振作

珍珠宮

樓主, 不要太怪責自己了! 既然醫生及你姐姐反對, 他們有他們的理由反對! 可能就是不想你們的爸爸在世上受苦, 只活在世上但受盡病魔折磨有什麼好處呢?
如果你爸爸已經上了天堂, 他已去了一個很享受的地方, 可能非常慶幸他已脫離苦海!!! 可能有一天你們一家在天堂重聚!

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:爸爸過了身幾天, 真係真係好掛住佢...

你需要既係時間

大宅

別墅

加油呀!

男爵府

加油

男爵府

加油

男爵府

畀面勳章

加油呀

珍珠宮

男爵府

樓主節哀呀!加油呀!想哭就哭,不要抑壓,你爸爸永遠活在你心中

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

節哀順變.

如果想喊, 咪去喊, 就算有小朋友響度可以喊, 呢個只係表達情感既一種, 無必要響小朋友面前扮堅強. 你俾小朋友友精神去支持你都好架.

大宅

節哀

男爵府

我現在會袋住爸爸的東西出街, 當他同我一起...
真的好想夢見他, 這幾天我哭到倦, 眼都腫了...
今天沒有哭, 但頭好痛...

我不停將自己的感受寫在這裡同WHATSAPP 我的好朋友...
只有這樣我才可以舒緩我的情緒...

首頁

尾頁

跳至