自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+alphabetagamma+於+12-08-12+

原帖由 紅紅 於 12-08-12 發表
我由細都係咁諗
咁你老公大你幾多或是你大佢點?我老公大我兩年,其實有時同齡,大家不讓就會多吵架,只要懂包容,年紀不是問題。我老公當我小女孩咁,好就我。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆:d人成日話老公最好大過自己10年

我老公大我8年,我本身個樣比真實年齡大,所以好彩老公夠老撐得住我

男爵府

引用:Quote:原帖由+紅紅+於+12-08-12+發表我由細

原帖由 alphabetagamma 於 12-08-12 發表
咁你老公大你幾多或是你大佢點?我老公大我兩年,其實有時同齡,大家不讓就會多吵架,只要懂包容,年紀不是 ...
可能我比較好采,我老公細我少少,但我地好少炒交,多數佢就我多。都會幫手做家務,雖然唔做好過做!除左屋企事,都係佢照顧我多啲,可能我人比較依賴。

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

Quote:原帖由+紅紅+於+12-08-12+發表我由細

原帖由 alphabetagamma 於 12-08-12 發表
咁你老公大你幾多或是你大佢點?我老公大我兩年,其實有時同齡,大家不讓就會多吵架,只要懂包容,年紀不是 ...
我老公細我2年,我們在大學時識,都結婚十多年,大家多數有商有量,互相照顧,分工合作。

男爵府

我老公雖然大我一年。。

但佢d行為大我十幾年

有時好似同個伯行街感

~* 如果因為對方有病就唔愛嘅,就唔係真正嘅愛。
無人,知道生命嘅長短,就算做醫生嘅,都唔可以,保證自己 長命百歲....
所以結婚誓詞裡面無話到"百頭到老",但係就要保證,無論健 康疾 病,都要係 埋一齊........ *~

★這是一輩子的諾言,你願意嗎�

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+alphabetagamma+於+12-08-12+

原帖由 Little☆Tiger 於 12-08-12 發表
可能我比較好采,我老公細我少少,但我地好少炒交,多數佢就我多。都會幫手做家務,雖然唔做好過做!除左屋 ...
係你老公比同齡男士成熟都未定,你老公照顧你好sweet.

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

公爵府

通常女人比男人長命,所以我覺得男大女最好唔好太多!最多5年好喇!
不過縁份好難講,都唔到你選擇!
我老公就大我2年,相處都算唔錯!有時都就我!但據理力爭既時候會多啲!

박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:mikilove 的帖子

以前嘅女人通常係未嫁前靠娘家,嫁左就靠老公,而以前女人早嫁,如果個老公同自己差不多年紀,老公可能未有事業而未能夠照顧老婆,所以傳統都係話最好嫁大自己十年嘅男人。過現在時移世易,女人好多都唔再需要靠男人,所以呢句說話都未必再適用。

水晶宮

老公大我幾多我控制唔到, 上天配左c6比我, 企大我唔夠2年, 我覺得思想上好合拍, 大家嗜好又可互相配合, 企陪我跑步我陪企游水, 得閒又會飲番兩杯剝下花生顧唔顧家我覺得視乎個人, 唔關年紀事

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+mikilove+於+12-08-12+發表d

未聽過喎。男人普遍短命過女人,大咁多一點好處都無
係,到時老左又冇左老伴真係幾慘!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大幾多年無所謂LA, 溝通到, 照顧到自己就OK; 如果差不多年紀, 最緊要唔好低能過自己!唔想揍細佬咁揍佢!!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

冇關係,我老公大我10年,佢而家四十幾,仍然思想幼稚,唔生性,做野唔經大腦 不過都叫做錫我地既

珍珠宮

引用:咁要睇反你自己咋喎,思想上成熟啲。我老公

原帖由 Little☆Tiger 於 12-08-12 發表
咁要睇反你自己咋喎,思想上成熟啲。我老公就細我啲啲,有時都幾細路仔,不過細路仔易tum嘛,仲都幾攪笑添 ...
metoo

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:d人成日話老公最好大過自己10年?why?真的

原帖由 mikilove 於 12-08-12 發表
d人成日話老公最好大過自己10年?why?真的好嗎?有冇見證?真係對你特別好

...
我老公同我同年,又唔覺得好差呀

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果2年_代溝都好大隔膜

男爵府

引用:Quote:原帖由+Little☆Tiger+於+12-08-12+

原帖由 DIMDIM2011 於 12-08-12 發表
metoo

男爵府

引用:Quote:原帖由+Little☆Tiger+於+12-08-12+

係你老公比同齡男士成熟都未定,你老公照顧你好sweet.
睇你最後2句,你都好幸福

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我老公大我幾年。當大家都正值20幾歲時,大家都咁幼稚天真;但隨年紀增長,我思想成熟的速度比佢快好多!我家下湊老公同湊仔無分別我相信如果老公大10年以上,思想才會match到。。。

珍珠宮

好媽媽勳章

我老公只大我十個月,但都非常就我、照顧我,任何問題都唔使我諗佢搞掂曬!

我會覺得最緊要夾,年齡唔係問題。不過我自己黎講,一定唔會揀大自己十年,男人短命d,大十年佢走先我會好慘。

侯爵府

畀面勳章

我C6大我十年, 講真生活上既野真係好多野唔駛我煩, 我只係乖乖地做佢老婆就OK, 好彩佢之前都有話覺得我諗野成熟, 如果唔係真係好難溝通

首頁

尾頁

跳至