自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

回覆:而定啲泊車優惠有等於無

琴日去k11 $500/3 hrs !閒日唔記得300定400/3hrs

男爵府

引用:Quote:原帖由+JK2012+於+12-08-13+發表九龍

原帖由 bv1117 於 12-08-14 發表
海運咪又係電子消費,一張單過500先有
幾時轉咗?我上次去無check 喎!maybe inward just lucky !

大宅

引用:如果你真係有消費,+但唔夠額既可以問店員拎

原帖由 bebebibi 於 12-08-13 發表
如果你真係有消費, 但唔夠額既可以問店員拎張泊車單架, 好多都好樂意俾你架 ...
其實好多店最憎呢啲客就真,只係唔知點推個客咋。張單上面,有時會有客人啲資料架嘛,例如信用卡no.同vip no.我就唔敢亂比其他客囉。同埋有好多公司係唔可以reprint張單架,除非係小店啦。

公爵府

好唔開心囉,以咁prime嘅location,海運以前泊車係好抵囉,依家要$500即係叫我唔洗去啫。另一超衰商場就係Festival Walk,開咗十幾年我都未享用過佢嘅泊車優惠,以我出街九成都係揸車嘅人,都寧願坐MTR去又一城,就知佢幾黑我憎。Megabox都算嘞,起碼hourly rate 平d.

暫時最鍾意商場都係荷李活廣場,其次Elements.

伯爵府

引用:Quote:原帖由+bebebibi+於+12-08-13+發表如

原帖由 哈哈hahaha 於 12-08-14 發表
其實好多店最憎呢啲客就真,只係唔知點推個客咋。張單上面,有時會有客人啲資料架嘛,例如信用卡no.同vip n ...
我好欣賞有d舗,為客人帶个方便

kuromi_kuromi    發表於 12-8-14 14:49

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:yes+agree+tst+ocean+,+冇+話好說始終+係旺

原帖由 mimi005 於 12-08-13 發表
yes agree
tst ocean , 冇 話好說
始終 係旺 區
Megabox 有 Ikea 後就甘衰啦,扮哂野

伯爵府

引用:好唔開心囉,以咁prime嘅location,海運以前

原帖由 danielboy 於 12-08-14 發表
好唔開心囉,以咁prime嘅location,海運以前泊車係好抵囉,依家要$500即係叫我唔洗去啫。另一超衰商場就係Fe ...
去少d,慳返!

侯爵府

danielboy 發表於 12-8-14 02:24
好唔開心囉,以咁prime嘅location,海運以前泊車係好抵囉,依家要$500即係叫我唔洗去啫。另一超衰商場就係Fe ...
same thought!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:我宜家每個星期都去樂富廣場,+有uny,+有大

原帖由 Harubi 於 12-08-13 發表
我宜家每個星期都去樂富廣場,
有uny, 有大舖, 有細舖, 有街市, 要乜有乜,
最盞鬼係只需商場入面是但一間食 ...

用戶要求終止服務

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+bebebibi+於+12-08-13+發表如

原帖由 哈哈hahaha 於 12-08-14 發表
其實好多店最憎呢啲客就真,只係唔知點推個客咋。張單上面,有時會有客人啲資料架嘛,例如信用卡no.同vip n ...
有啲野你情我願嘅姐,呢間唔俾嘅咪係第二間消費囉,客人記得都唔會幫襯,巿場自然會調節

望咩呀望

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由+哈哈hahaha+於+12-08-14+發表

原帖由 manfatcentre 於 12-08-14 發表
我好欣賞有d舗,為客人帶个方便

望咩呀望

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我上星期先去完megabox, 為左懶得扭上1x樓泊車,泊左係對面露天,上2個月都係$14,點知已經加到$20一個鍾。

kuromi_kuromi  痴架  發表於 12-8-14 14:50
TIGERBAMA  嘩! 佢吾好去搶!!!  發表於 12-8-14 12:22
hksunshine  kln bay 露天 $20 / h very very expensive !!  發表於 12-8-14 11:30

大宅

引用:我上星期先去完megabox,+為左懶得扭上1x樓

原帖由 雪菜肉c 於 12-08-14 發表
我上星期先去完megabox, 為左懶得扭上1x樓泊車,泊左係對面露天,上2個月都係$14,點知已經加到$20一個鍾。
...
消費$400唔難,最老套megabox仲要一張單過,唔比夾單!:;pppp:

kuromi_kuromi    發表於 12-8-14 14:50

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ok_ko 發表於 12-8-13 17:14
其實都係市場定價。在星期六/日,入Megabox絕對比入海運難。

無咁既事, 由於我個女每個星期六都要去藍田學野, 我地擺低佢就去megabox"打等", 所以基本上都係星期六黃金時間去, 從來無話無位, 最多都係多人唔俾泊basement姐, 同埋睇下要兜到幾多樓lor, 去左幾十次未試過要等位tim呀

大宅

引用:Quote:原帖由+哈哈hahaha+於+12-08-14+發表

原帖由 bebebibi 於 12-08-14 發表
有啲野你情我願嘅姐,呢間唔俾嘅咪係第二間消費囉,客人記得都唔會幫襯,巿場自然會調節

...
以it為例,佢地reprint張單係要寫report嘅,跟本就比唔到多一張唔屬於你嘅單比你,咁你係咪會以後都唔幫襯?

珍珠宮

carng.ng 發表於 12-8-13 15:09
禽日去兩個商場,海運一張發票過$600先free 2個鐘(之前$200),magabox 單一發票過$500先有得free!海運都算 ...

去食野時,同 waiter 講想要 free park, 佢可能可以比張多 d $ o既單你用! 當然有些店肯咁做,有些不肯,試下無妨

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

原帖由 bebebibi 於 12-08-14 發表

...
當然print多一張單比你係舉手之勞,但你明唔明做呢件事,對個店員有幾大風險?

珍珠宮

引用:禽日去兩個商場,海運一張發票過$600先free

原帖由 carng.ng 於 12-08-13 發表
禽日去兩個商場,海運一張發票過$600先free 2個鐘(之前$200),magabox 單一發票過$500先有得free!海運都算 ...
megabox個停車場把鬼次次兜到頭暈都冇位

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆 Charlotte_mom 的帖子

是最近的星期六日嗎?

你是否行常怡道? 3星期前的星期日13:00,我排了30mins.2星期前星期六13:15,排了20mins.

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

用戶要求終止服務

哈哈hahaha 發表於 12-8-14 11:31
當然print多一張單比你係舉手之勞,但你明唔明做呢件事,對個店員有幾大風險?

...

好坦白講, 你唔明定我唔明都好, 係消費者角度, 俾就係俾, 唔俾就係唔俾
你覺得大風險既都冇人拎住把槍叫你去俾,
我唔你唔啱Channel, 唔該唔好再回覆我喇, 講完, 句號。
望咩呀望

首頁
23456...7

尾頁

跳至