婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

奶奶令我很煩。老公也不明。到了個地埗係我只想保持一星期食一次飯俾佢見孫的簡單關係。我知奶奶出發點好和想孫痴佢,但我受唔到日日接觸。

禁止訪問

大宅

回覆:eshiro 的帖子

Once a week is very frequent!

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

eshiro 發表於 12-9-6 10:30
奶奶令我很煩。老公也不明。到了個地埗係我只想保持一星期食一次飯俾佢見孫的簡單關係。我知奶奶出發點好和 ...
我曾經有段時間好似樓主咁..我直頭俾99迫DIN 到喺房喊...嗱..講明呀..唔係同住...只係佢太過份...同C6傾過好D..後尾佢發現我成日咪埋喊...佢先明白對我影響有幾大....咁就減到一個月食一次飯..仲可以俾我唔去TIM.有時唔開心爆出黎啦~會好D~

為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

大宅

引用:奶奶令我很煩。老公也不明。到了個地埗係我

原帖由 eshiro 於 12-09-06 發表
奶奶令我很煩。老公也不明。到了個地埗係我只想保持一星期食一次飯俾佢見孫的簡單關係。我知奶奶出發點好和 ...
我都係一星期一次

男爵府

畀面勳章

我都受唔到日日見~我C6都受唔到
一星期見一次係咁

男爵府

回覆:我想揾心理醫生

一星期一次已好多囉!如太辛苦自己,要比自己休息下,唔好迫自己!

大宅

我覺得真係睇緣份,我同99住,我個仔一啲都唔like佢,相反婆婆一星期見一次,但每次見到都痴到實,拜拜嗰陣仲喊唔捨得

大宅

改兩星期一次 , OR同C6傾下,你地一家去玩完先上去食飯

珍珠宮

babysuki23 發表於 12-9-6 13:59
我覺得真係睇緣份,我同99住,我個仔一啲都唔like佢,相反婆婆一星期見一次,但每次見到都痴到實,拜拜嗰陣 ...
你99見到咪好妒忌?
輸入搜索內容

別墅

我都接受唔到,好想快啲到出年搬

伯爵府

我想像到我退休無野做, 如果有個孫, 我會想日日去玩一陣... 希望未來新抱會歡迎...

男爵府

叫c6同99講,我之前都係咁,99日曰來。而家一星期三至四曰。已經好大進步

男爵府

回覆:TropyC 的帖子

我大仔已快6歲,這事已煩了快6年,而且越來越煩。我看不見有可改變的一天,更害怕幾年後有天可能要決定接唔接埋她—起住(現在老爺健在)。

我要返工,她可能掛孫,雖然唔識湊,但都走上嚟。但她係度我仲擔心,因她會四,五歲當兩,三歲照顧……但另一方又會同小朋友傾訴煩惱……令我仔有時同她一樣向咗灰的一面諗。

我想揾心理醫生教下我點去面對她。經過咁多年我知改變不到,也只好認命。只想不被她影響我情緒和我家。

男爵府

回覆:shpfamily 的帖子

shpfamily, 希望到時你不要瞓人哋張床,又不會同孫仔話你媽媽唔係度我就用我方法,又不會當住小朋友面前講大話,又不會自己開門入屋,又不會幫孫仔做功課……

只要記得尊重那不是自己屋企,不是自己仔女,有乜嘢問過先,既是去玩孫就尊重人哋父母的方法。始終人哋都係得兩個仔女。

禁止訪問

男爵府

回覆:TropyC 的帖子

老公講過,好了一排。近一年,老爺身體差了但仲要做,而也明白她悶又要證明她仲幫到,我也不忍心直接同老公講。但情緒上又控制唔到~~~所以先想揾心理醫生

男爵府

回覆:fightandfai 的帖子

真的不想同老公講了。講了感受,過一排他又忘了,仲鼓勵埋兩老多D上嚟,根本就晤上心。再說,我便如迫害他父母。可憐我父母想打個長途電話俾孫也要chk下奶奶係唔係我家

大宅

引用:奶奶令我很煩。老公也不明。到了個地埗係我

原帖由 eshiro 於 12-09-06 發表
我都想睇啊,我對佢有偏見,做麼都睇吾順眼

大宅

引用:Quote:babysuki23+發表於+12-9-6+13:59+我

原帖由 anna_my_baby 於 12-09-06 發表
你99見到咪好妒忌?
哈哈,最近我個仔仲一見到99就打佢,我有叫停佢,但仲係咁

首頁

尾頁

跳至