自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

引用:真係好靚,好想去多次+ +

原帖由 fishball_cream 於 12-09-20 發表
真係好靚,好想去多次
wa..真係好靚,如果過到今年12月的話,會Plan去.

男爵府

唔好煩我 發表於 [url=tel:[url=tel:12-9-20 21]12-9-20 21[/url]]12-9-20 21[/url]:48
之前去過,真係好掂。一定會再去,但要儲多啲盤川先

del

珍珠宮

引用:真係好值得去,其中一樣好特別嘅野係落到水

原帖由 ac917 於 12-09-20 發表
真係好值得去,其中一樣好特別嘅野係落到水游水,d魚真係唔驚人,好淺水都可以喺你隔離一齊游,果種感覺d魚 ...
你去外島定屋外游?我中意一跳出露台即刻同啲魚玩遊戲

INHIM  同啲魚玩遊戲   發表於 12-9-21 09:49

男爵府

回覆:分享.....馬爾代夫

年半前去過。好想再去,但太貴了。個度靚同好relax 。我信有一日會再去。希望依個地方一直都係度。

男爵府

引用:[size=10.5pt]有冇[size=10.5pt]jm[size=10

原帖由 INHIM 於 12-09-20 發表
有冇
jm
去過馬爾代夫不如分享下呀,
買package, 三年前去,六日四夜坐星航星加玻轉機,四萬蚊,包三餐。響島上只洗左$300美金

INHIM  好靚  發表於 12-9-21 09:49

大宅

回覆:分享.....馬爾代夫

好想去呢

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 INHIM 於 12-09-20 發表有冇j

男爵府

DanDiMa 發表於 12-9-20 18:49
我4年前去過,都係 join package, 唔洗跟團,因為一個𡷊一間酒店,可以 join 酒店d 一日遊,好 rela ...

del

男爵府

kokobear 發表於 12-9-20 18:51
我五年前去過,自己揀酒店、airline同行程;貴啲都值

del

kokobear  Kurumba, too close to the airport, not much to see  發表於 12-9-22 15:59

男爵府

廷廷媽 發表於 12-9-20 18:55
前年去,真係去過返沈味,係荷包唔聽話,唔係年年都想去渡假

del

男爵府

sze1218 發表於 12-9-20 18:58
I want to go too

del

男爵府

nainaitze 發表於 12-9-20 19:11
3年前去過,住咗8晚,住水中屋,好正,真係好回味,一島一酒店,環境好寧靜好舒服,我哋買package,個時仲 ...

del

大宅

好多年前去過, 真係天堂, 不過搭機就辛苦D,要轉3程, 最辛苦個程係早上4-5點坐水上飛機去酒店, 但一落機, 真係靚到都唔知講咩好, 潛水就更正, 好多嘢睇, 呢個地方, 一生人真係要去吓.

INHIM  呢個地方, 一生人真係要去吓 --- 見妳們個個去完都勁讃, 攪到我真想即刻去  發表於 12-9-21 09:54
INHIM  轉3程 ---- 轉3程機 我暈啦  發表於 12-9-21 09:51

男爵府

fatcat123 發表於 12-9-20 19:01
回覆 INHIM 的帖子

clubmed is nice but a bit more expansive than package. but no hassle

del

男爵府

nainaitze 發表於 12-9-20 21:02
全部夾埋大約8萬蚊 左右

del

男爵府

terryscarlett 發表於 12-9-20 21:45
哈哈,我去過都係想年年去呀,真係名乎其實人間天堂!去完馬爾代夫之後,再去 ...

del

伯爵府

五年前去 Maldives honeymoon ~ 真係好好好好好正 !!!!
簡直係人間天堂 , 真係一世難忘 !!!
攪到而家去東南亞玩水既地方都覺得唔係好靚 ~~

果陣酒樓有送旅行社 coupon, 同埋係淡季, 買左康 x package, 6 日4 夜 ( 因為當時拎唔到咁多假 ) , 搭星航, 住水上屋, 兩個人都只係三萬幾 ~ 我覺得真係好值得去 ~~~

果度係一島一酒店, package / 訂酒店時有分 full board / half board, full board 係包早午晚三餐, half board 係包早, 晚餐 , 我地揀左 full board, 因為其實你去到都係日日 stay 晌酒店度, 唔會出去其他地方食野 ( 因為出返去 male 要搭快艇的 , 好遠 ~)
揀 full board 方便 d , 去到咩都唔洗諗~

我去果陣無直航, 坐星航三個機鐘到星加坡, 再轉機去 male , 要五個鐘, total 機程大約九小時 ~ 因為係買康 x package , 所以旅行社幫我地安排好晒, 轉機唔洗在機場 hea, 我地一落機, 就行過去轉機閘口就準備 boarding 喇 ~

一落機, 機場已經有酒店職員舉住我地既大名接我地, 然後坐快艇入酒店, 要成一個鐘 !!!

一落快艇, 有職員幫忙拎行李, 帶我地去 lobby, 有 welcome drinks, 講解酒店, 島上設施, 感覺好好, Maldives 既旅遊業真係做得好好 ~

酒店會有 local tour 的, 記住第一日就要 join 好晒, 因為時間未必夾得 arm, 我果陣就係因為只去四晚, 就唔到 d 時間, 所以只 join 了 night fishing, 但都已經好開心, 我去之前爬文睇過 d 人介紹話一定要 join island hopping, 所以我都 target 一定要 join 呢個, 但點知去到時先知到 island hopping 係七日先有一團, 剛好我地走果日先有團, 所以去唔到, 好可惜 ~
建議去既 jm email 定酒店問佢 tour 既日子, 可以方便 plan ~

之後幾日都係朝早起身, 去食早餐, 之後周圍行, 浮潛, 玩水, 累就坐沙灘 hea, 夠鐘又食 lunch, 食完又落水, 玩到咁上下就食晚餐, 食飽四圍行下, 累就返房, 晌露台度睇星星, 睇魚, 累就訓覺 ~~ 簡直係神仙既生活呀 !!!!!! 人間天堂, 而家諗起都好想即刻去呀 !!!!!!!! 真係好 relax , 好有放渡假 feel ~~~

走果陣, 酒店仲已經幫我地安排好, 出返 male 之後, 有職員幫我地看住 d 行李, 只係比大概二百蚊港紙就有埋個 guide 帶我地 male 環島遊, 不過 male 好細好細, 半個鐘已經行晒, 不過都可以周圍影下相, 認識下呢個首都啦 ~

呢個 trip 真係好難忘 ~ 如果有錢的話, 我希望結婚十週年可以再去一次 !!!

不過想去的 jm 可以給你們少少提議, 去 maldives 的旺季係 二, 三月既時候, 果段時間無乜雨, 日日天氣都會好好 ~ 但我去果陣係雨季, 有時會有暴雨, 不過 maldives 真係一個福地, 當地 guide 話我地知, 雖然雨季時係會有大雨, 但係佢地 d 雨來得快去得快, 我地親身經歷過 , 前後只係 15 分鐘, 在房間露台睇住個黑雲飛埋黎, 十幾秒就已經狂風暴雨, 不超過十分鐘, 太陽伯伯又已經出來了 ~~

另外, 不是想賣廣告, 但真心推介 agoda 訂酒店, 真係平好多 ~~ 有 d 千幾二千蚊一晚既酒店都已經好 ok~, 因為個海真係好好好靚 ~~~
如果我下次再去, 都會自己訂機票酒店, 不會再買 package ~

而機票, 斯里蘭卡航空間唔中都會做 promotion, 只要各 jm 得閒留意下, 佢地會有最平係 四千幾來回, 真係好抵 !!!!!!!

好長呀 !!!!!! 最後希望各 jm 都有機會可以去睇一睇呢一個人間天堂 !!!!

男爵府

1928mickey 發表於 12-9-20 19:09
就離沉哂⋯仲未去
del

男爵府

fishball_cream 發表於 12-9-20 22:03
真係好靚,好想去多次

del

男爵府

ac917 發表於 12-9-20 22:10
真係好值得去,其中一樣好特別嘅野係落到水游水,d魚真係唔驚人,好淺水都可以喺你隔離一齊游,果種感覺d魚 ...

del

首頁

尾頁

跳至