自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

環保接龍勳章

好正呀, 我真係好想去一次, 細個阿媽話帶我地去, 當時四千幾, 仲話帶埋隔離屋的好朋友仔一齊, 當時超期待, 從來都未去過旅行未搭過飛機, 跟住阿媽話去唔成, 因為佢攞ci簽唔到証, 我失望到今日, 好想有機會一齊去, 同埋阿媽細佬妹, 而家已經係三倍價錢啦.

不過我覺得件事有d麥兜feel, 當年我地上繳晒全部利市錢, 去唔成都冇回水, 同埋去唔成可以去第度嘛, 最後邊度都冇去.

大宅

回覆 INHIM 的帖子

INHIM,

我上次去 W HOTEL, 好正, 成個島都有好多小食亭, 汽水同 HAGENDAZ 任攞, 非常窩心, 另外酒店唔比小朋友住架, 基本上都係 1 pair pair, 好浪漫, 沙灘成日都好少人, 我當時係坐水上飛機去酒店, 好得意, 最 impresseive 自已由海灘游出去浮潛, 只要游出少少, 成個海深不見底, 驚驚, d 鯊魚仔成日海邊遊來遊去, 玩幾日真係好 HAPPY, 仲有睇日出, 做 SPA 舒服到暈左, 當然, 果度 d 野好貴, 酒店食一餐兩個人過仟, 如果您去市中心土產店, 一定要講價, 殺佢一半起碼, 不過人生真係一定要去一次, honeymoon 最o岩 :) 影多 d 美女相 hahahha

DANDIMA

男爵府

草 發表於 12-9-21 10:48
好正呀, 我真係好想去一次, 細個阿媽話帶我地去, 當時四千幾, 仲話帶埋隔離屋的好朋友仔一齊, 當時超期待, ...

del

大宅

今年4月去過, 住ayada, ayada所在o既島好遠, 我撘直航, 再轉內陸機及快艇先到, 回程又要咁樣番hk, 但我同老公都話值得, 我地去6日4夜, 但唔夠, 建議你去得就住耐d. 我地酒店包breakfast & dinner, 其實都夠, 中間喺房食零食. 成個trip 好relax, 跳落水就游得, 不過ayada個島珊瑚唔係好靚, 我諗要出遠d先靚. 不過我同老公都ok, 因為我地目的唔係睇靚珊瑚. 我地join左diving, 幾好玩, 其餘都冇乜洗錢.

酒店好靚, 房間都一流!! 我地個package 2萬幾@, 如果可以年年去就好

去maldives唔住水上屋就唔好去喇

男爵府

引用:Quote:原帖由+cara426+於+12-09-21+發表買p

原帖由 晞兒 於 12-09-21 發表
其實去果度除左陽光與海灘之外仲有咩做架?
Join島上一天遊,成日浮潛,出海釣魚,坐直升機環島遊,深潛。除浮潛免費其餘都收錢。

水晶宮

畀面勳章

INHIM 發表於 12-9-21 10:21
好正呀
海謄呀
當地人唔太識做,無咩好食

男爵府

引用:Quote:原帖由+cara426+於+12-09-21+發表買p

原帖由 km68cheng 於 12-09-21 發表
個$300係要黎買酒水架咋
係呀,因三餐係唔包drinks, 另買左少少紀念品同出去釣魚

男爵府

DanDiMa 發表於 12-9-21 10:58
回覆 INHIM 的帖子

INHIM,

del

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

哇, 睇完你地分享仲想去
(但budget有限...加上又有埋小朋友...)
希望我有生之年 + 未陸沉, 可以去到一次
好幸福啊~各位去過既JM

男爵府

powerpuffgirl 發表於 12-9-21 11:18
今年4月去過, 住ayada, ayada所在o既島好遠, 我撘直航, 再轉內陸機及快艇先到, 回程又要咁樣番hk, 但我同老 ...

del

男爵府

Amei0223 發表於 12-9-21 11:24
希望我有生之年 + 未陸沉, 可以去到一次:ba ...

del

大宅

Amei0223 發表於 12-9-21 11:24
希望我有生之年 + 未陸沉, 可以去到一次:ba ...

Amei

有 d hotel 比小朋友去架, 等我女女大 d 都會再一齊去 :)

男爵府

DanDiMa 發表於 12-9-21 11:30
Amei

有 d hotel 比小朋友去架, 等我女女大 d 都會再一齊去 :)

del

男爵府

CathyChan1126 發表於 12-9-21 11:21
當地人唔太識做,無咩好食

del

琥珀宮

回覆:km68cheng 的帖子

係Club med所以食唔洗錢?

珍珠宮

小小個人分享:

水上屋就必選啦。不過有水唔=有魚。我比較中意有珊瑚既酒店,有珊瑚基本上就會有魚

6天4晚太短啦。比我再去會住8天6晚

好多人話如果想平d,唔好要full board (包早午晚),只要half board (只包早晚),瞓到10點多將個早餐當brunch, 吃飽d, 甘就3餐變2餐。不過我覺得唔系甘可行,因為其實早上9/10點個太陽已經開始勁,吃完brunch個太陽好曬,如果落水玩我怕變燒豬。我prefer早d起身,6/7點甘,呢段時間試果多果一次見到海豚+鯊魚,玩一陣9點甘上下先吃早餐,休息一下再玩。然後12/1左右吃lunch,吃長小小時間,hea到4點太陽無甘曬再玩,然後7/8點晚餐。貴系貴d不過玩得舒服d。

未去過既朋友注意,基本上無直航飛機,而家佳美航空有直航,香港航空曾經有唔知而家有無。不過好似唔系太多resort會做佳美既package。我個agent同我講過話如果可以都唔好揀Sri Lanka,佢話d客feedback都唔系甘好。

記得帶防曬,make sure你既防曬系environmental friendly, 用天然成份,唔好破壞環境

馬爾代夫真系好正!極力推介未去過既朋友再去! 去過既有機會都值得再去

男爵府

回覆:分享.....馬爾代夫

前年去的, 住W hotel, 10日, total 1x萬!

INHIM  1x萬   發表於 12-9-21 13:16

男爵府

W Hotel 房

KarenC    發表於 12-9-22 23:56
INHIM  wonderful  發表於 12-9-21 13:17

男爵府

1晩presidential suite
老公給我的surprise~~~

INHIM  so sweet   發表於 12-9-21 13:18

男爵府

唔好煩我 發表於 12-9-21 12:56
小小個人分享:

水上屋就必選啦。不過有水唔=有魚。我比較中意有珊瑚既酒店,有珊瑚基本上就會有魚

del

首頁

尾頁

跳至