自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:分享.....馬爾代夫

我都好想去呀!雖然我怕曬又唔識游水,但都好想好想去,可惜太貴!同埋我英文好屎,去到係咪會溝通唔到架?

男爵府

李豆豆 發表於 12-9-21 13:27
我都好想去呀!雖然我怕曬又唔識游水,但都好想好想去,可惜太貴!同埋我英文好屎,去到係咪會溝通唔到架? ...

del

複式洋房

回覆:分享.....馬爾代夫

上年honeymoon 去左6d4n 不過真係唔夠 ,大約用5萬全包住水屋,全包係3餐外,大部份飲品(有紅酒、白酒、cocktail,coffee or tea.....),非機動水上運動,浮潛用品,係臨走前嗰餐lunch 要自費,2個人約80幾美金(冇記錯既話) ,1隻龍蝦+buffet+2杯drink (龍蝦係自己加可以唔加都得)
總之成個trip 除左機票、resort 錢喺嗰度基本上完全唔洗用錢,我地都係用左大約us100 ,所以可以揀啲全包既都幾爽架,食野、飲野都好豪咁,唔洗就住
就住,同埋可以揀淡季會再平少少,仲有我喺嗰間resort 識左個喺嗰度做既hk人,佢話如果你英文ok 自己直接同酒店book 有機會會多啲offer ,有機會我同老公都會再去,實在太正。。。

複式洋房

引用:上年honeymoon+去左6d4n+不過真係唔夠+,大

原帖由 BOMINEL 於 12-09-22 發表
上年honeymoon 去左6d4n 不過真係唔夠 ,大約用5萬全包住水屋,全包係3餐外,大部份飲品(有紅酒、 ...
水清沙幼。。。

複式洋房

引用:上年honeymoon+去左6d4n+不過真係唔夠+,大

原帖由 BOMINEL 於 12-09-22 發表
上年honeymoon 去左6d4n 不過真係唔夠 ,大約用5萬全包住水屋,全包係3餐外,大部份飲品(有紅酒、 ...
最後自費餐lunch 既龍蝦,1隻2份食。。。

INHIM  yummy   發表於 12-9-22 21:30

男爵府

BOMINEL 發表於 12-9-22 20:17

del

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我已飛去了~
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:wanabe+發表於+12-9-21+10:31+回覆+I

原帖由 新人物 於 12-09-21 發表
Anatara 既酒店唔錯架
Me2,勁正!

首頁

尾頁

跳至