爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 50歲 或以上之爸爸請進來談談

很多都是這樣 . . .

大宅

原來也有"人"可以和"老頭"談話的!

別墅

yunhai 寫道:
原來也有"人"可以和"老頭"談話的!

何來老頭呢?
我心境老,你心境青春....不是剛好嗎? :lol:

大宅

大宅

「yunhai 」是大細路,呵呵...

大宅

大細路Yunhai,

你好!!
Lawbut

大宅

lawbut 版友,

好喲

你的狗狗?

大宅

[img align=right]http://artforumn.org/misc/nosleep150.gif[/img][size=xx-large]
嗨 ! 不 要 睡 喲 . . .

大宅

[size=xx-large]各 位 早 晨 喲 !

大宅

[size=xx-large]早 晨 / 早 晨 / 早 晨 / 早 晨 / 早 晨 / 早 晨 / 早 晨 / 早 晨

民房

見你咁悶,跟你聊聊罷。我初為人父,仔仔兩歲未夠,但很想了解像你這樣仔大女大後的父親的心情、感覺、生活狀况等。可分享一下嗎?

別墅

各位爸爸好! 請借個位來給我留句說話給我位50+的爸爸~

好!

父親大人~肥 :-P , 請你別再對我說是你年輕時無本事, 賺錢少不能讓我住豪宅, 次次我聽完都慚愧, 我現在又何嘗不是沒有本事讓您住豪宅?! 以前書又讀不成, 成日要您搵埋位比我飲茶, 仲o幾o幾吉吉話要瞓晏d ... 真係, 越講越慚愧, 睇怕我欠您的錢債人情債, 今世都還唔清, 我以前咁不知所謂, 雖然您唔鬧我, 依然咁鍚我, 表現晒出面, 但我估您你唔多唔少... 都應該會嬲, 真係難為您, 辛苦老豆您啦, 但我想講, 我下世仲係想做您個女, 咁即係要您繼續受委屈 而家我知死架唔會咁衰啦, 後悔! 內疚!! 你放心啦, 我會孝順呀! 我越大就越覺得老豆你先係最叻, 整野好食, 係最本事老豆!

雖然以上寫得很差,但其實真係我想親口對我爸講的說話,呢幾日以來(沒特別事發生)不停想又想要講以上給我爸聽(又怕羞,怕佢以為我要自殺 :lol: )sorry~我已經詞不達意啦,點都好,今次當採排,我要sunday前,對∼老∼豆∼講∼多∼次∼我∼會∼講∼得∼好∼d∼架∼啦

大宅

grabheart,

感謝支持本欄,有關垂詢之"...仔大女大後的父親心情、感覺、生活狀況等..."事,真的是鹹酸苦辣甜五味俱備俱全,兩位囡囡今已成人,也於工作中,為社會服務,可能「yunhai」比較幸運,囡囡們一直以來,均是 "乖" 的 (漏了一點,她們皆在外國成長),遺憾之處是不能和她們見面。
grabheart 寫道:
見你咁悶,跟你聊聊罷。我初為人父,仔仔兩歲未夠,但很想了解像你這樣仔大女大後的父親的心情、感覺、生活狀况等。可分享一下嗎?

大宅

亞婆,

何事悲從中來? [size=x-large]支持你!

不過,稱呼令父親大人為"肥 :-P "? [size=x-large]嘿

大宅

就快要做豆,開始認真知到做父親的感受。以前做仔時只係不段對父母要東要西,從沒好好想過做人父母的辛苦。低打 !!老爸已走了十多年,現在自己要做人老豆先感受到兩老的偉大,可惜、、、、、唉!!!!
Lawbut

大宅

父母之偉大
非海水可能量

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

lawbut,

何時為產期 ?
lawbut 寫道:
就快要做豆,開始認真知到做父親的感受。以前做仔時只係不段對父母要東要西,從沒好好想過做人父母的辛苦。低打 !!老爸已走了十多年,現在自己要做人老豆先感受到兩老的偉大,可惜、、、、、唉!!!!

大宅

樹欲靜時風不息, 子欲養而親不在.

lawbut 寫道:
[img align=left]http://img7.picsplace.to/img7/25/0578-1.jpg[/img]

大宅

這就是吾人啦

hkchina2000 寫道:

樹欲靜時風不息, 子欲養而親不在.

大宅

我的父母都在外國, 跟妹妹一家同住, 他們每年都會來香港一兩次, 五月尾又會來, 等我抽多d時間同佢地相處下至得.
[img align=left]http://img7.picsplace.to/img7/25/0578-1.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至