美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Can thermage treatment tighten double chin or dropped eyelid?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

seems very expensive

別墅

回覆 yuen1818 的帖子

會有效嗎?想收雙下巴

複式洋房

回覆:Thermage 有冇做過?分享一下

我大約在2009年第一次做thermage,當時叫做第二代,到上年6月已做過第三代thermage,老實講真係work,但我做過第二代同第三代得出一個結論,度數一定要夠大,如果唔係哂錢+捱痛,自問我算係幾捱得痛嘅人,第一次做真係幾難頂,但比咗錢唯有頂硬上,醫生見我咁痛楚佢會較低d。效果滿意嘅,但冇我想像中咁好!

到做2nd第三代thermage,今次我選擇打咗小小放鬆藥,醫生話度數可以開得穩定d,唔洗時低時高,又唔洗捱痛,我唔記得過程,但我知道自己係做緊感覺好似發緊夢,冇耐醫生就話做完了,相比第一次做效果明顯好多,又或者可能係第三代啦,所以較明顯,不過起碼唔洗捱痛先

別墅

回覆 Carrieche 的帖子

你是否在醫生度做,可否pm資料給我嗎?

複式洋房

引用:回覆+Carrieche+的帖子 你是否在醫生度做

原帖由 belledog 於 12-09-24 發表

你是否在醫生度做,可否pm資料給我嗎?
Yup....在診所做的:loveliness:

男爵府

回覆:Carrieche 的帖子

可以pm 資料俾我嗎

大宅

我都想要資料呀!唔該!

大宅

引用:我大約在2009年第一次做thermage,當時叫做

原帖由 Carrieche 於 12-09-24 發表
我大約在2009年第一次做thermage,當時叫做第二代,到上年6月已做過第三代thermage,老實講真係work,但我 ...
幾多錢?幾多發?淨面?有無打眼?thx!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Carrieche+於+12-09-24+發表

原帖由 潑辣美人 於 12-09-24 發表
我做咗面+頸 (900發)+上下眼皮 (2xx發)
$5xxxx!佢面有600發 or 900發選擇的,因為我頸紋好深,所以做900發!

大宅

引用:Quote:原帖由+潑辣美人+於+12-09-24+發表幾

原帖由 Carrieche 於 12-09-24 發表
我做咗面+頸 (900發)+上下眼皮 (2xx發)
$5xxxx!佢面有600發 or 900發選擇的,因為我頸紋好深,所以做900發 ...
Thx! 5XXXX頭定尾?請問事前有無做過資料蒐集,呢間係唔係價錢最公道?出黎效果有無覺得自己young左幾年?塊面firm曬?Thermage我相當有興趣!!

大宅

last 幾耐?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Would u pls give me doctor's details? Many thanks!!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Carrieche+於+12-09-24+發表

Thx! 5XXXX頭定尾?請問事前有無做過資料蒐集,呢間係唔係價錢最公道?出黎效果有無覺得自己young左幾年? ...
其實冇話公唔公道,只係你對醫生信任,因為依個醫生係我有個喺醫院做姑娘嘅朋友介紹,佢哋好多同事都係搵佢整嘢,起碼有熟人做過有信心d先,我幫襯咗佢幾年了,sofar都滿意,當然做thermage皮膚真係好firm,係明顯改善,仲要條死人虎紋淡咗真係會後生好多,如果唔係都唔會做兩次啦:loveliness:

複式洋房

引用:last+幾耐?

原帖由 yungcandy 於 12-09-24 發表
last 幾耐?
佢話效果最長36個月,但其實有兩年算偷笑我上次做相距都係兩年鬆d!

大宅

sound good wor!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

你做完請上來分享

大宅

引用:Quote:原帖由+潑辣美人+於+12-09-24+發表幾

原帖由 vet 於 12-09-25 發表
你做完請上來分享
呵呵!仲未決定係香港定係台灣打!

大宅

回覆:Thermage 有冇做過?分享一下

可以pm我醫生資料同地址嗎?ths

大宅

Carrieche 發表於 12-9-24 02:47
我大約在2009年第一次做thermage,當時叫做第二代,到上年6月已做過第三代thermage,老實講真係work,但我 ...

我一個月前左右都係我脫毛的醫生度打左第三代thermage, 真係好work。原本我以為要至少3個月才有效的, 因一般用家也這樣說, 但我做完即時見到塊面緊左, 尖左, 而且原本鬆鬆地的下巴也收左好多。 度數大d真的好重要, 因愈熱, 底層刺激愈大.... 不過就愈痛。我打時都有食止痛藥及塗痳醉膏, 甘樣會無甘痛, 可以打大, 效果好d。

我就打600發, 全面加頸, 醫生有 promo 所以就 $32k.... 其實我覺的幾貴,.. 不過真的個人好像後生了, 我朋友都問我是否瘦了, 因塊面v左... 如果有錢, 我想打埋肚, 因生了後肚有些摺, 又鬆埋

首頁

尾頁

跳至