親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各jm, 我會明年3月去吉隆坡5天, 2大1個2歲小朋友, 對當地坐車好似好複雜, 有無可推介的酒店提供? 因同行有小朋友,所以想要乾淨+交通便利, 價錢大約500晚

另外,是否需要包車? 及 是否酒店一定會有螢火蟲團參加?

thx a lot!

男爵府

有無人幫我

大宅

引用:各jm,+我會明年3月去吉隆坡5天,+2大1個2歲

原帖由 yukisch 於 12-10-12 發表
各jm, 我會明年3月去吉隆坡5天, 2大1個2歲小朋友, 對當地坐車好似好複雜, 有無可推介的酒店提供? 因同行 ...
我住過traders ,係香格里拉集團,有保證,在雙子塔旁邊,好方便。冇去過螢火蟲團,幫唔到你

男爵府

tm218 發表於 12-10-13 22:40
我住過traders ,係香格里拉集團,有保證,在雙子塔旁邊,好方便。冇去過螢火蟲團,幫唔到你

...

您是否有包車?

大宅

建議其中一晚住Sunway Lagoon,享受人造沙灘。
;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

大宅

$500 早幾年都仲可以住到 Renaissance

今年Renaissance, Maya, Trader 都要預$800. 大部份KLCC, Bukit Binting 果邊的都係$7XX~$1000
如果以食同行街為主就ParkRoyal 好D. 阿羅街, 新峰肉骨茶 都係行到去, 唔駛搭車.

如果budget $500就勉強可以搵D三星級.

男爵府

RossoPig 發表於 12-10-16 13:11
$500 早幾年都仲可以住到 Renaissance

今年Renaissance, Maya, Trader 都要預$800. 大部份KLCC, Bukit B ...

Thank You! 因為我未去過,所以只是估價$500, 咁現在我知道市場價啦 :)

別墅

回覆:吉隆坡酒店 及 行程 ?

如想睇螢火蟲,你可join local tour
我今年暑假都是join local tour,約4點在酒店pick up,他是用私家7人車接我一家4口,首先去餵猴子,之後食海鮮餐,等到天黑,就去睇螢火蟲,有很多,比沙巴靚得多,多好多,最近,才回酒店! 全程有一位華人司機帶我們,是包團

別墅

我當時住doubletree by Hilton ,4至5星,訋$1000/晩,很乾淨,步行約15鐘到雙子塔

男爵府

樂B媽媽 發表於 12-10-16 15:03
如想睇螢火蟲,你可join local tour
我今年暑假都是join local tour,約4點在酒店pick up,他是用私家7人車 ...

是否在酒店Join tour ? 小女到時只有2歲,會唔會好辛苦 及 太夜?

別墅

完全不太夜,或辛苦,因只得我一家4口,很容易安排,不用遷就其他人,我細女都只得3歲半咋
另外,我是上網搵Local tour,𣎴是join hotel 提供的, 因為酒店果D貴好多

禁止訪問

男爵府

回覆:樂B媽媽 的帖子

有沒有link可以比我? 我唔知點搵

別墅

I joined Shajasa Travel & Tours Sdn Bhd before
You may go to Shajasa.com.my

男爵府

引用:I+joined+Shajasa+Travel+&+Tours+Sdn+Bhd+

原帖由 樂B媽媽 於 12-10-20 發表
I joined Shajasa Travel & Tours Sdn Bhd before
You may go to Shajasa.com.my
thx

首頁

尾頁

跳至