自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

頭先見倒個呀媽拖住個3歲囡囡行過報紙檔,個小朋友眼睛撞倒企係樹想買野既呀伯支煙頭,小朋友大喊又dom地,應該好痛,個呀伯不停話無事無事,個呀媽唔知點處理CalI老公,又揾唔倒,我見唔倒個小朋友真係有傷,就叫佢媽媽立即睇家庭醫生先,傷倒眼角膜可能真係檢查左先知,我p0st出嚟係提醒大家小心行街,D人拎住支煙係睇唔倒,其次係想知咁情況用水洗眼得唔得有無助?真係鄧佢媽心痛^_^

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

禁止訪問

畀面勳章

引用:頭先見倒個呀媽拖住個3歲囡囡行過報紙檔,

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

仲打咩電話AR?
即刻去醫生!

個阿媽又係,睇實D個女AR MA...

老實講湊咗三年應該對煙頭好有經驗至啱架

dawnhu  派傳單嗰啲都係,一張張隊埋嚟,啲紙角其實可以督到小朋友隻眼  發表於 12-10-14 00:06
風雨同路

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:頭先見倒個呀媽拖住個3歲囡囡行過報紙檔,

原帖由 Oh!Baby 於 12-10-13 發表
頭先見倒個呀媽拖住個3歲囡囡行過報紙檔,個小朋友眼睛撞倒企係樹想買野既呀伯支煙頭,小朋友大喊又dom地, ...
有d 有良心既煙民會將煙頭向自己拎 希望小朋友隻眼無事啦. 同埋麻煩d 煙民唔好拎住支煙邊行邊食, 以前少人就可以避到, 宜家人多真係好難避.

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:Oh!Baby 的帖子

即搵醫生

chuchu9999    發表於 12-10-14 11:30

子爵府

畀面勳章

回覆:如果係你女會點做?

我記得我6歲時,在路邊等過馬路,隔離有個男人一個煙頭吉落我手臂上,痛到大叫大喊(好彩只傷表皮),但果時剛轉綠公仔,我媽份人又急躁,佢以為我扭計,一手扯住我過馬路,唔望我一眼,過完馬路仲大鬧我,結果果刻先見到我傷左,問我仲乜整親,幾時傷gei,話比佢知後,佢想找那男人算賬,但當然人都走左啦,咁就唯有鬧我自己仲乜咁唔小心,唔即時話佢知

子爵府

好媽媽勳章

d人一路行一路食煙,

黑人憎到爆

男爵府

畀面勳章

其實呢D情況有無人會報警呢?雖然我諗阿伯都唔係有心,但如果真係有咩事的話,會唔會真係報左警好D呢?
但我又怕郁D都報警,人地又話我小題大造

水晶宮

好媽媽勳章

sfmeow 發表於 12-10-13 15:04
有d 有良心既煙民會將煙頭向自己拎 希望小朋友隻眼無事啦. 同埋麻煩d 煙民唔好拎住支煙邊行邊食, 以 ...
通街食得煙o既仲會有良心?

有良心就唔會一路行一路食啦

恩盈    發表於 12-10-14 01:41
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

公爵府

Poor girl

水晶宮

好媽媽勳章

mmmio 發表於 12-10-13 17:34
其實呢D情況有無人會報警呢?雖然我諗阿伯都唔係有心,但如果真係有咩事的話,會唔會真係報左警好D呢?
但 ...
如果係我,而又真係睇到有表面傷痕,我會報警

不過應該發生機會好微

帶佢小朋友出街, 真係會一眼關七, 就算見到印面十幾個身位後有人拎住支煙,我已經會叫小朋友講小心,前邊有煙
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

我唔係睇倒過程,小朋友喊我先望過去,個媽媽忙住睇個女有無事同Call老公竟然完全無閙個呀伯,我估個呀媽都覺得自己責任大D囉,我當時諗好無買支水比佢洗下眼先,都無諗倒叫佢報警。

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:sfmeow+發表於+12-10-13+15:04+有d+

原帖由 patpat234 於 12-10-13 發表

睇多次, 我無話係一路行一路食.

男爵府

回覆:如果係你女會點做

肉赤用水冲吓D煙灰,之後飛去睇e生啦

珍珠宮

引用:Quote:sfmeow+發表於+12-10-13+15:04+有d+

原帖由 patpat234 於 12-10-13 發表

send 錯左添, 唔好意思. 睇多次, 我無話係一路行一路食個d 有良心. 我指企o係垃圾桶旁邊\"打邊爐\" 果d, 有良心既會將支煙向自己拎. 有時小朋友亂衝亂撞避好危險, 媽咪留心d 幫下眼, 仲要提小朋友小心d. 一路行一路食果d 唔顧安全緊係衰啦!

珍珠宮

引用:肉赤用水冲吓D煙灰,之後飛去睇e生啦 +

原帖由 ce3021 於 12-10-13 發表
肉赤用水冲吓D煙灰,之後飛去睇e生啦
係啦, 個媽咪仲打電話問老公都有既.

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

陰公,一定好痛

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係要小心,小朋友既高度真係應一應。兩個仔俾人地d袋撞到我都心痛......煙頭........心痛死

侯爵府

好媽媽勳章

小妺妺好慘呀!

首頁

尾頁

跳至