自由報料

跳至

首頁

尾頁

洋房

【王子變青蛙】續帖(1) + "183 Club - 媽媽fans支援會"

更新 06-06-09

What's New

成立"183 Club - 媽媽fans支援會"

會員名單 as at 20060606

開國功臣- evitalcm
永遠名譽會長 - 八月妹妹 和 qq

No. 1 – 六合彩 ***
No. 2 - makfr
No. 3 – 貓大姐
No. 4 – May
No. 5 - 迪迪洛洛媽媽
No. 6 - ltt (lovetsungtsung)
No. 7 – JoJo
No. 8 - Pin Pin ***
No. 9 - 010
No. 10 - 冰極
No. 11 - christy<mama
No. 12 - hi_hi_zzzzz
No. 13 - pigpigirl
No. 14 - kam_1113
No. 15 - potato
No. 16 - ky 2004
No. 17 - candycan
No. 18 - panco
No. 19 - applelpp
No. 20 - potatoo
No. 21 - EricBB
No. 22 - cora_k427
No. 23 - datdat
No. 24 - cartier
No. 25 - hei ching
No. 26 - 百合
No. 27 - Ryanma
No. 28 - puinga
No. 29 - twobabymami
No. 30 - 月兒
No. 31 - karry17
No. 32 - AA
No.33 - 珮珮媽咪
No.34 - Oscar媽
No.35- 小甜
No.36 appleyuen
No.37 - Cherry+DC
NO.38 - water2
No. 39 - lsyc
No. 40 - BoBoCute
No. 41 - 12355
No. 42 - OnTing

HK演唱會名單 :
1) ky2004
2) 迪迪洛洛媽媽
3) appleIPP
4) christy<mama
5) potatoo
6) BoBoCute
7) 珮珮媽咪
8) puinga
9) twobabymami
10) AA
11) karry17
12) Oscar媽
13) 12355
14) Cherry+DC
15) OnTing

183Club 與你甜蜜約定在 台北國際會議中心
6/17(六)晚上19:30 及 6/18(日)下午14:30
特別嘉賓: 七朵花, K One (那張明寒,芸熙和天瑜都在囉)
年代售票系統, [url=http://www.ticket.com.tw/dm.asp?P1=0000006427 ]訂票請進這裡.[/url]

台灣之旅的甜蜜約定 情人名單
1. 八月
2. qq
3. may
4. 六合彩
5. 貓大姐
6. makfr
* 十
* JoJo

這個續帖標誌著我們對【王子變青蛙】的沉迷, 對單茼蒿, 葉天瑜以至徐子騫的不能自拔, 也有著對明道,喬恩及紹偉的欣賞和支持.

姊妹們, 無論妳是想毅然抽身, 脫離無邊毒海; 或是難以割捨, 想繼續沉淪; 又或誤墮情網, 卻選擇勇往直前; 這裡, 將會是妳的起點, 或…終點. 這裡, 歡迎妳住進來.

希望, 每天見到妳!

有用連結
【王子變青蛙】討論 (原帖)(10/3-11/5,共2033帖,人氣47k+)
【王子變青蛙】第1 - 30集(VCD 足本)
【王子變青蛙】之【茼蒿日記:失去記憶的男孩】
【王子變青蛙】茼萵日記 1-27
【王子變青蛙】第1 - 20集 劇情全記錄
【王子變青蛙】第11 - 20集 精彩剪輯片段
【王子變青蛙】三立討論區
【王子變青蛙】DVD/VCD版本常見被刪剪片段 ---
(1) 第14集:天瑜到醫院探子騫媽媽
[url=http://www.youtube.com/watch?v=RNNWwpur7S8 ](2) 第17集:均昊與媽媽食早餐[/url]
(3) 第19集:天瑜偷聽均昊子鶱對話後
(4) 第19集:天瑜尋找不辭而別的均昊
(特別鳴謝 lsyc 為了我們把以上四條片段上載到youtube)
(5) 第19集:均昊心目中的天瑜
【王子變青蛙】開播前已被導演放棄的鏡頭 ---
(1) 茼蒿天瑜討論愛情觀
(2) 茼蒿拯救觀美,挽留客人
(3) 天瑜犯錯,芸熙向均昊告狀
【王子變青蛙】番外MV: 好愛她,好想他

相關連結
明道入行經過? 讓他親自告訴你!
183 Club 成員資料
7朵花成員資料
CCTV 中國文藝榜港台人氣電視劇評選投票
CCTV 中國文藝榜港台電視劇男演員評選投票
封面人物:(1) 張清芳專訪明道(9.5.04) (2) 王月專訪明道 (3) 王月專訪七朵花 (4) 王月專訪喬恩(14.5.06)
康熙來了: (1) 183club (2) 紹偉+Gino
康熙來了之康永當家: 明道+玉榮+七朵花
國光幫幫忙: (1) 明道+家恩[14.10.05] (2) 183 Club (3) 明道+紹偉+玉榮+釩剛 (4) 愛情魔髮師(5) 七朵花
愛上九點半: (1) 明道+玉榮 (2) 183 Club (3) 紹偉+玉榮+釩剛
桃色蛋白質:(1) 明道+行書 (2) 183 Club (25.4.06)
志永智勇電力學校:183 Club
完全娛樂:明道+玉榮+釩剛(15.5.06)

183Club首次香港行 - 2006年5月30-31日
183 club @ TVB 東張西望 (20060531)
20060531TVB勁歌金曲內各人自我介紹
[url=http://www.youtube.com/watch?v=MpjCT_lE-ws ]「真愛」[/url]
「迷魂計」
TVB勁歌金曲完結
完全娛樂-183Club 香港宣傳 忙裡偷閒吃美食

BoBoCute特別推介
1. 喬恩紹偉比醜
2. 麻衣電話整蠱紹偉
3. 協志電話整蠱喬恩

明道粉絲名單(正印)
愛人--------> 迪迪洛洛媽媽
超級fans ---> ltt, 小甜, makfr
情人 --------> maytmchan
我愛筒篙 ----> 貓大姐
女友 --------> 六合彩
初級小粉絲 --> 010

紹偉粉絲名單
makfr, PinPin, Ryanma, SPRING_BB

我走了以後妳會很想念我嗎?我應該會很想念妳的! [img align=left]http://www.bridelife.com.cn/electorAlbum/AlbumPhotos/665/1126874276437.gif[/img] [img align=left]http://www.bridelife.com.cn/electorAlbum/AlbumPhotos/665/1126885500953.gif[/img]

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Re: 【王子變青蛙】續帖 ~ 183 club - 媽媽fans支援會

August2005

你好快手啊.... 我地為 明道,喬恩及紹偉 "干"杯

希望我們 絃續 "王子"的甜蜜
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

男爵府

Re: 【王子變青蛙】續帖

august
我們有新家喔! 可喜可賀!

洋房

姊妹們, 還有哪些連結想放在首頁? 妳快點在首頁佔一個位置吧, 又或可以稍後告訴我.

我走了以後妳會很想念我嗎?我應該會很想念妳的! [img align=left]http://www.bridelife.com.cn/electorAlbum/AlbumPhotos/665/1126874276437.gif[/img] [img align=left]http://www.bridelife.com.cn/electorAlbum/AlbumPhotos/665/1126885500953.gif[/img]

大宅

AUGUST

好棒呀

我早兩日都唔得閒, 未睇你post 嗰三段分析呀, 今晚返屋要努力啦

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章

到呀!!!! 好開心呀!!!!

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都被王子吸引住 lu~~~~

別墅

新居入伴, 點小得我呢個女友來剪彩呢...

明道 - 我好愛你, 愛到不能自拔, 連呼吸都係因你而變得急喘, 你超棒 I love U!!!

男爵府

August2005,
我都好鐘意睇"王子", 見到你地講得真開心, 話咁又開新一頁, 好正呀, 第一頁就放見到王子劇情,

另請問有去北角買王子dvd既媽咪, 之前話dvd有d被cut, 請問北角買果d有冇問題, 及有冇邊隻封面好d及詳細, 因我想去北角買.thanks

男爵府

原來已經有咁多位姊妹係樹

各位

大宅

咁我呢個正印情人快過你少少啦

六合彩 寫道:
新居入伴, 點小得我呢個女友來剪彩呢...

明道 - 我好愛你, 愛到不能自拔, 連呼吸都係因你而變得急喘, 你超棒 I love U!!!

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 王國長老

我又到呀...

August,
Thanks very much!!!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛。

大宅

press

qiao en vs shaowei, very funny! must watch

男爵府

好媽媽勳章

好快手呵....
300년이 지나도 당신을 사랑겠습니다.

珍珠宮

珍珠宮

珍珠宮

版主

版主

為慶祝新居入伙 (其實冇咩關係), 等我話個消息比大家知啦!!
""雖然我地唔可以到現場為他們打氣, 希望佢地快d出 dvd/vcd, 等我地都可以欣賞佢地精彩演出""

183Club演唱會開始售票囉^^
年代售票系統[url=http://www.ticket.com.tw/dm.asp?P1=0000006427 ]http://www.ticket.com.tw/dm.asp?P1=0000006427 [/url]

最完美組合
第一次精彩演出
最佳男主角183Club的第一次 給你意想不到的驚喜
台灣第一的團體首創三張原聲帶張張冠軍
冠軍情歌一次聽個夠
6/17(六)晚上19:30
6/18(日)下午14:30
與你甜蜜約定在 台北國際會議中心

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章