親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

想同仔仔去東京

我仔仔3歲,7月底想一家三口去日本,我唔想跟團,但又有少少擔心,因唔識日文.
各位,我初步想去以下地方,可否俾d意見:

我地逗留五日,想去:
thomasland(仔仔好想去,係fans)
迪士尼海洋
動物園/海洋館(唔知東京有冇)
其餘時間買野閒逛都得,
請大家俾下意見,多謝幫忙!

大宅

Re: 想同仔仔去東京

loy211,

我啱啱5月中去完, 都係去5日, 但其實只有3日時間玩, 我搭9:00am機, 去到日本已經係3:30pm, 到新宿酒店已經5點半啦, 到走個日乘3:30pm機, 11:30am就要坐機場巴士去機場啦, 所以你一定要編好行程, 唔好晒咗d時間呀!!!

我都係自由行同個仔都係3歲, 唔識日文唔緊要, 因有好多中文同英文指示, 不過最好買定旅遊書同熟讀行程, 因日本人d英文真係好有限公司, 你同佢講英文, 佢地都係同你講一堆日文, 但佢地都會好熱心咁教你點去, 所以你要有旅遊書, 指俾佢地睇, 咁就方便好多!

同埋去thomasland, 車程要差不多2hrs, 平日開9-5, 星期六及假期係9-8, 如果你係假日去就最好預先買定高速巴士票連one day pass, 因為真係會好多人, 好似我係friday去disneyland, 真係多人到你唔信!!

你可以買"下一站東京"自由通系列, 由星島出版, hk$78, 我覺得依本書介紹得幾好!!

希望幫到你啦, 再有咩問題可pm我, 我再話你知呀!!!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

che,

我去個日係星期五, 不過個日落雨同好凍, 所以人影都唔多隻, 但我有朋友去過, 佢話平日都會好多架!!!

至於買票, 我係新宿"Yodobashi Camera"綜合館對面嘅京王高速巴士站買架, 你亦可上呢個網站睇下可否預定: https://www.highwaybus.com/rou/bin/line_sintr.asp?mscssid=&ecd=&line=110&station=008

大宅

你會住邊度呀 如果你住池袋的話,個度有個叫sunshine 60的地方會有個海洋館的,另外重有一個雪糕&餃子博物館呀 有好多種雪糕&餃子比你一之過食 如果有時間不妨去睇下啦.

大宅

大宅

smallping,

請問有没有多d雪糕&餃子博物館的資料?

首頁

尾頁

跳至