跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

吃荔枝是否會影響bb皮膚不好?

因我近日忍不到口,吃左好多荔枝, 現在好驚影響到bb呀! :cry:

伯爵府

Re: 吃荔枝是否會影響bb皮膚不好?

吃了就算,唔好再吃了,我出到全身濕疹,中醫第一句問係咪食左荔枝,我沒有吃,他說荔枝很毒,忍下啦

大宅

我吃了幾粒, 應該無問題卦.....
哎呀, 不過我都會忍下口架啦

子爵府

我間唔中會食幾粒,唔會食太多,好熱氣架

未經本人許可, 不得轉載

大宅

要忍口確係唔容易呀!

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

食少少唔怕卦

大宅

食少少唔怕. 我上一胎都有食. 當時我老公攞左一大蘿回來, 完全係引誘.

今次我仲有食芒果tim. 我地月頭去左Cebu玩, 個度d芒果又香又大又甜. 我抱住食少少唔影響的心態. 只要自己開心, 唔好過份.
該用戶已被刪除

大宅

唔好食咁多喇, 我都知介口係好難的事, 但係荔枝好燥, 好熱毒架, 就算冇bb都唔可以食咁多, 更何況你有個心肝寶貝起度, 盡可能忍下啦 !! 冇計 !! :cry:

複式洋房

我諗你都係唔好食la, 聽人講真係好燥. 老公成日話今日食左,第日個bb唔好揍就會好辛苦, 不竟都係9個多月啫. 唉, 我都好耐冇食過我最鍾意的菠蘿la... :cry:
阿仔叫Double CHAN,皆因爸爸媽媽都係陳氏一族啊.. ;-),多左個小公主叫Luna CHAN, CHANCHANHOME呢個家好似月亮咁完滿了.

大宅

尋日睇【都市閒情】講荔枝既topic呀...
個醫師話正常人一日只可以食3-4粒荔枝...如果唔係就會過火"...
我諗大肚婆最好真係唔好食咁多啦"....
因為真係好燥~*

伯爵府

好媽媽勳章

咁~~~ 榴槤呢 ?
食得嗎 ?

大宅

榴槤重燥呀"...唔好食好過啦"...
因為我媽咪生細佬個時成日都食...
食到我細佬出左世之後到而家皮膚都好差"....
記得細佬bb仔個時重成日r個耳仔....
r到個耳珠連住面仔個位裂開左呀"...
好可怕.....

但係講真...係唔係完全因為食榴槤就真係唔知啦...
都係小心0的好"....

olimo 寫道:
咁~~~ 榴槤呢 ?
食得嗎 ?
該用戶已被刪除

大宅

死伙喇...我前果排勁食榴槤呀)))
要忍口囉...
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至