跳至

首頁

尾頁

洋房

係唔係一定要打水豆針?

同上!我唔知,想問
皓皓

大宅

Re: 係唔係一定要打水豆針?

唔一定要打. 打左都有可能會出. 不過打左水豆針出水豆時就無敢辛苦. Adrian一歲時已經打左lu :mrgreen:

等待驗證會員

同wendy 一樣, 亞仔已經係1歲左右打左lu..... :mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佑佑都打

男爵府

婷婷都打左..! 好似都係 1歲果時打, 我記得我當時問護士, 佢話女仔都係打好 d ..!

公爵府

bbs 打完一年歲針就打左水豆針了~
因為個次去醫院睇兒科, 撞啱個兒科醫生好好人, 佢睇完阿囝file, 就問我地有無幫bb 打水豆針? 我地未唸過~醫生就對我們說, 打好因為出水豆有好多"並發症"&"並發症"容易致死亡, 隨時會容易野到...話口未完, 有 nurse 在 mic 叫一位正在出水豆的小朋友回nurse 房唔好周圍走, 醫生就話, 小心呢一刻隨時會野到

大宅

想問如果依家2years old先打得唔得? 同埋打完有什麼反應(例如發燒etc)?

男爵府

我未打呀! 諗住等7月中先同阿囡去打....

公爵府

無問題, 打水豆針係想佢唔好咁大機會出水豆,
打完可能會發燒, 少數人可能會出少少水豆 (不過好少機會)~詳情問下診所~

TungTungBaby 寫道:
想問如果依家2years old先打得唔得? 同埋打完有什麼反應(例如發燒etc)?

洋房

thx!!! 我諗最重要都係問清楚醫生,我剛診起我仲未打肺炎鏈球菌針, 唔知要隔几耐可以打?
皓皓

男爵府

mango22 寫道:
婷婷都打左..! 好似都係 1歲果時打, 我記得我當時問護士, 佢話女仔都係打好 d ..!

me too, Zach 1歲果時打

別墅

各位媽媽:

我個女早2日都打了.因她要返幼兒園和本人要返工,我怕如果她一出水豆.我無時間照顧,後果嚴重....所以我打了針 (hk$500)

洋房

我個仔打歲半針時一起打,之後有d發燒,所以最好都是分開打好d :-x

首頁

尾頁

跳至