懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我阿B一個月大,呢個禮拜塊面咁樣,有咩辦法,我唔想揸類固醇藥

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

cotton candy kids既putto試下

子爵府

引用:cotton+candy+kids既putto試下

原帖由 v3694 於 13-01-11 發表
cotton candy kids既putto試下
好得架?

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

回覆:BB濕疹

我個B女都有成個額頭都係仲有塊面都有,問可e生話唔理佢遲D都自己好返

大宅

引用:我個B女都有成個額頭都係仲有塊面都有,問

原帖由 yu09160 於 13-01-11 發表
我個B女都有成個額頭都係仲有塊面都有,問可e生話唔理佢遲D都自己好返

...
保保濕好,如果有濕疹好難攪,長期作戰!

子爵府

我都成日幫佢揸cream, 不過一日差過一日

大宅

回覆 chiuchingm 的帖子

我囡同我老公都係揸佢,無類固醇果D好得咁快,不過勝在天然,唔傷皮膚

勤D搽都唔怕,因為無藥性,通常一發起上黎,勤力揸3-4日就有好轉

男爵府

我個女都係咁,仲嚴重過你。擦ai時好時壞,佢仲要痕到飛起,一抱起就起勢咁喺大人身上捽面,又好忟。最後因為唔想佢嚴重落去,都係屈服到同佢搽醫生開嘅類固醇藥膏,同埋食敏感藥水。

禁止訪問

子爵府

引用:我個女都係咁,仲嚴重過你。擦ai時好時壞,

原帖由 megumiyu 於 13-01-11 發表
我個女都係咁,仲嚴重過你。擦ai時好時壞,佢仲要痕到飛起,一抱起就起勢咁喺大人身上捽面,又好忟。最後因 ...
AI係邊買架!係未都好架

複式洋房

你試下去藥房買呢隻、我朋友介紹我個囡而家都用緊,100%凡士林無藥性‪

伯爵府

引用:我阿B一個月大,呢個禮拜塊面咁樣,有咩辦

原帖由 chiuchingm 於 13-01-11 發表
我阿B一個月大,呢個禮拜塊面咁樣,有咩辦法,我唔想揸類固醇藥

...
我個仔又係咁,你試下瑞士寶寶皮膚膏呀,幾好

大宅

引用:Quote:原帖由+megumiyu+於+13-01-11+發表我

原帖由 chiuchingm 於 13-01-11 發表
AI係邊買架!係未都好架
AI cream係萬0有得賣,$130 (細牙膏size),有隻AI lotion $160(大枝d,無甘杰身),我老公濕疹,兩隻都有試,都用得好。後來,我去藥房度再買,AI cream(最大枝裝) $180,AI lotion (同萬寧一樣size),賣$114

伯爵府

引用:我個女都係咁,仲嚴重過你。擦ai時好時壞,

原帖由 megumiyu 於 13-01-11 發表
我個女都係咁,仲嚴重過你。擦ai時好時壞,佢仲要痕到飛起,一抱起就起勢咁喺大人身上捽面,又好忟。最後因 ...
唔好查咁多呀,我幫我仔查類固純,查到脫皮,仲硬皮想有喇,之後問人介紹瑞士寶寶,一晚巳經好番喇,我試左一星期,touchwood暫時都冇事

伯爵府

引用:Quote:原帖由+chiuchingm+於+13-01-11+發表

原帖由 小茄雲 於 13-01-11 發表
AI cream係萬0有得賣,$130 (細牙膏size),有隻AI lotion $160(大枝d,無甘杰身),我老公濕疹,兩隻都有試 ...
呢隻我囝囝反而唔得,同埋佢寫住6個月以上先用得

別墅

引用:Quote:原帖由+megumiyu+於+13-01-11+發表我

原帖由 naturaljoe 於 13-01-11 發表
唔好查咁多呀,我幫我仔查類固純,查到脫皮,仲硬皮想有喇,之後問人介紹瑞士寶寶,一晚巳經好番喇,我試左 ...
請問\"瑞士寶寶\"邊到買??個包裝係點??

大宅

我個女都有呢個問題,搞左好耐都未好.....

伯爵府

引用:Quote:原帖由+naturaljoe+於+13-01-11+發表

原帖由 sukicheungip 於 13-01-12 發表
請問"瑞士寶寶"邊到買??個包裝係點??
係千色同荷花都有,薄薄查得架喇,佢好結身既:)

禁止訪問

子爵府

引用:回覆+chiuchingm+的帖子 先測試用會穿衫太

原帖由 Eve_WONG 於 13-01-12 發表
回覆 chiuchingm 的帖子

先測試用會穿衫太多,BB不熱得,一熱就會紅到出粒粒咁,可用手摸背部在測試;
好詳細呀!聽日即刻去買先,唔該哂你呀

Eve_WONG  不用客氣,因自己小朋友係咁,絕對明白個情況和感受  發表於 13-1-12 07:30

首頁

尾頁

跳至