自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:工人放四日假, 自己做到隻屐咁揮手區!!!!!!

本身叫工人放4日,之後放了3日我就叫佢放少一日,因為我要抖抖

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:所以我補四日錢另加1000元利是等呢幾日乖乖

原帖由 Melosmelos 於 13-02-12 發表
所以我補四日錢另加1000元利是等呢幾日乖乖幫我手
友善提醒:你咁係犯法架!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

從來冇用工人,所以,冇煩惱

My Two Princess

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我OK,工人係放星期六嘅,初一至三,一喺stay婆婆家(我有哥哥及嫂嫂幫手),一喺stay嫲嫲家(有姑媽幫手),日頭stay到晚飯完,無工人跟住都OK

伯爵府

我都係!雖然我唔洗做家務同煮飯,但係湊住兩個小朋友,要同佢地沖涼!我條腰就斷咁滯

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:yvonnejesse+發表於+13-2-12+17:11+

原帖由 小泳 於 13-02-12 發表
菲傭係要假吾要錢的, 印傭就要錢吾要假
好彩我菲傭好乖,要佢留低從無托手爭(我都識做既)

大宅

回覆:chingyeewong 的帖子

我無工人,放假都係做做做,真不喜歡過年。

水晶宮

我不知幾like 我工人放假,我自己做冇所謂

侯爵府

甘姐比吾比得$換假?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+小泳+於+13-02-12+發表菲傭係

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

珍珠宮

畀面勳章

Me

大宅

sailow 發表於 13-2-12 20:04
可以在合約(出糧紙)上mark今個月其他day off 做sh.呢幾曰mark day off(regular off) payment instead就無抵 ...

學到野
d r m f s l t d'

禁止訪問

畀面勳章

引用:從來無工人,做得幾多得幾多+

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:從來無工人,做得幾多得幾多+

原帖由 小倩 於 13-02-12 發表
從來無工人,做得幾多得幾多
我都係, 做得幾多就幾多

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

男爵府

冇工人九日,暫時都好ok

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:momoakira 的帖子

me 2

大宅

ahmiu1120 發表於 13-2-12 19:21
友善告知 : 哩幾日勞工假(新年初二至初四) ,不能用錢代假,就算雙方商議好,亦屬違犯。請提一提印姐姐。

...

係咩!?好似唔係咁喎,勞工假可以補錢,但有薪年假就不能補錢喎,因為我早幾個月工人做滿左一年,我就打去勞處問,因為我無可能放連續七日大假可唔可以補錢,原來是不可以的,但勞工假就可以喎,唔通我聽錯?我得閑又打去問下先

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我隻痛腳由好啲,到又痛返,今日同妹妹瞓晏覺,就佢位,搞到腰痛,加埋肚痛

首頁

尾頁

跳至