跳至

首頁

尾頁

洋房

有無人已經幫BB戒

我個仔夜晚都係用緊奶樽先可會以
皓皓

大宅

Re: 有無人已經幫BB戒

我都想幫我位布丁小姐戒奶樽, 佢每餐都係用奶樽飲奶, 仲要每次刷牙都只係响度食牙膏, 有無方法教下佢??

我買o左4-5個飲管杯比佢,宜家先搵到個佢肯用來飲水(之前仲係用加飲管奶樽), 我可能會買多一兩個比佢用來飲奶......

公爵府

我就唔唸呢個問題了, 我一直都好羨慕bb 肯用奶樽~~
我囝囝 7.5月大已唔要奶樽 餵奶好煩
所以囡囡肯用, 我地不知幾開心 :mrgreen:
唸住 3歲至唔用奶樽~
反正囡囡囝囝平時飲其他野都用學習杯 or 大人杯 :lol:

等待驗證會員

布丁媽,
亞仔又係食晒d 牙膏, 次次食完都話"牙膏無... " 跟住就指住支牙膏.....
我都想同佢戒, 之但係avent個d 都無得加飲管.... :-| :-|

大宅

哈哈....oli仔好得意喎, 布丁小姐有一次起身之後佢刷牙, 我去開奶, 佢自己開o左枝牙膏係咁gi, 當我發現佢時, 我覺得佢好似食緊麥芽糖lor......
avent奶樽個口係咪大d架??? 如果你個囝已經識用飲管飲奶, 可以試下用飲管或者買我o個隻飲管杯(o向西田買架!!). 枝飲管係硬o既, 可以洗西再用, 等我今晚研究下點樣將d相post上黎先........

ardnas65 寫道:
布丁媽,
亞仔又係食晒d 牙膏, 次次食完都話"牙膏無... " 跟住就指住支牙膏.....
我都想同佢戒, 之但係avent個d 都無得加飲管.... :-| :-|

男爵府

婷婷一歲已經戒左奶樽, 唔係好記得點同佢戒, 好似都係用 combi 隻飲管杯佢, 佢又肯飲. 飲下飲下就戒左.....!

等待驗證會員

doris,
combi 飲管杯好細個woh..... 婷婷飲幾多安呀?

我而家都無俾佢起身刷牙, 因為佢慣左第一時間飲奶... 如果唔係喊到9彩......

男爵府

通常飲 200ml, 飲完唔夠再比多 100ml..!

大宅

Adrian still using 奶樽呀.
Adrian系飲完早上樽奶先擦牙ga

洋房

係呀!朝早就已大叫要奶奶!俾遲d 都鬼剎咁嘈
三歲先戒會唔會太遲
皓皓

別墅

2016畫展勳章

我個女無用奶樽飲奶好耐啦, 用好細隻既透明杯仔飲, 但唔會戒milk佢飲到大

洋房

咁駛唔駛用奶樽飲夜奶
皓皓

別墅

2016畫展勳章

夜奶都唔駛用奶樽

公爵府

阿囡今晚唔用奶樽, 用大人杯都飲晒 6oz.

大宅

囡囡好叻叻呀!!!!

公爵府

睇住d 細佬大真係幾開心 :mrgreen:

伯爵府

好媽媽勳章

好叻呀!

我個囡可以用杯飲, 但冇黎正經, 又玩又飲, 飲到凍晒, 如果用樽就好快飲完, 因為飲完先有得玩. 激c我

Luzern 寫道:

複式洋房

As Ian has just quite the thumb sucking, I don't want to use cup for the milk as he needs so much comfort by sucking.

At least I know that he can drink water/juice by a cup. So, I may try for the milk next month when he starts the school life
Rebecca:-D Ian's Album

公爵府

小朋友學習都係咁~慢慢來
阿囡都要分2杯飲奶啊~仲要陪住佢至專心 :mrgreen:
阿囝都冇黎正經, 又玩又飲, 要睇到佢實至會飲,
最鍾意"浪"d 奶/水, 唔睇實佢就俾佢倒晒, 激c人

elainehopl 寫道:
好叻呀!

我個囡可以用杯飲, 但冇黎正經, 又玩又飲, 飲到凍晒, 如果用樽就好快飲完, 因為飲完先有得玩. 激c我

[quote]
Luzern 寫道:
[/quote]

大宅

我都好想幫凡個女介左奶樽,但係佢成日都唔肯,真係俾佢激死. :tongue:

首頁

尾頁

跳至