自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

應該唔可以有獨立電標、水標,又唔可以安煤氣,所以只適宜長租俾單身人士?!

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珊瑚宮

畀面勳章

fungwongphie 發表於 13-2-19 23:04
應該唔可以有獨立電標、水標,又唔可以安煤氣,所以只適宜長租俾單身人士?!

...

妳可以當係 Serviced Apartment. 如果我無記錯紅墈個 Serviced Apartment 係獨立計用電量

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:fungwongphie+發表於+13-2-19+23:04+

原帖由 小可愛11 於 13-02-19 發表
妳可以當係 Servicing Apartment. 如果我無記錯紅墈個 Servicing Apartment 係獨立計用電量 ...
Hotel and service apartment are not the same?!

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆:非住宅單位的拆售酒店房

酒店房就算長租都係酒店房,點可以expect佢變成自己屋企

珊瑚宮

畀面勳章

fungwongphie 發表於 13-2-19 23:09
Hotel and service apartment are not the same?!

如果妳講緊李生個 project 係有某幾座係 serviced apartment. 就算酒店都可以提供月租.其實妳想問D 乜呢 ?

珊瑚宮

畀面勳章

Jayelle 發表於 13-2-19 23:11
Depends on 內裡點裝修啦, 都無話唔得

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:Jayelle+發表於+13-2-19+23:11+酒店

Depends on 內裡點裝修啦, 都無話唔得
但要跟則架喎,可以改到點?

珊瑚宮

畀面勳章

Jayelle 發表於 13-2-19 23:23
但要跟則架喎,可以改到點?
呢張係官方照片. 裝修 not bad la , 同一般住宅無乜分別.

男爵府

冇煤氣、冇水錶、好似有獨立電錶但係我冇見過。其實樓主你想問乜

記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

子爵府

政府要捉人違規,多去放蛇一定得

伯爵府

陪月勳章

引用:Quote:Jayelle+發表於+13-2-19+23:23+但要

呢張係官方照片. 裝修 not bad la , 同一般住宅無乜分別.
唔好住嫁, 我住過紅磡, 電費超貴, d野又好影壞

侯爵府

引用:Quote:Jayelle+發表於+13-2-19+23:23+但要

但佢唔係d terms and mgt fee問題仲有疑點咩?

珊瑚宮

畀面勳章

Jayelle 發表於 13-2-19 23:29
但佢唔係d terms and mgt fee問題仲有疑點咩?
係呀, 好多 grey area 同 hidden cost .... 好大問題

珍珠宮

想問係酒店房間可以安裝獨立電錶、獨立水錶同煤氣? 我懷疑唔得,同埋,起碼水務署可以拒絕申請?

何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

引用:酒店房就算長租都係酒店房,點可以expect佢

原帖由 Jayelle 於 13-02-19 發表
所以我認為只有單身後生仔女至可以啱住⋯一家人嗰D就未必適合

何謂不誠實使用電腦??

男爵府

引用:想問係酒店房間可以安裝獨立電錶、獨立水錶

原帖由 fungwongphie 於 13-02-19 發表
想問係酒店房間可以安裝獨立電錶、獨立水錶同煤氣? 我懷疑唔得,同埋,起碼水務署可以拒絕申請?

...
起果陣都冇預留位置裝錶,當然冇得後加啦。煤氣仲要過消防條例,所以酒店都裝唔到。open kitchen唔可以明火煮食。

記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

男爵府

引用:Quote:原帖由+Jayelle+於+13-02-19+發表酒

原帖由 fungwongphie 於 13-02-19 發表
所以我認為只有單身後生仔女至可以啱住⋯一家人嗰D就未必適合
一家人唔係唔適合嘅,不過煮食要花心思囉,又或者日日做無飯煮婦都得

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+fungwongphie+於+13-02-19+發

原帖由 小蜜豐 於 13-02-19 發表
一家人唔係唔適合嘅,不過煮食要花心思囉,又或者日日做無飯煮婦都得

...
有難度囉。

何謂不誠實使用電腦??

伯爵府

牛年勳章

Management fee 好似$2.7
如like hung hom, 電表係每個單位獨立。但好似貴d同冇政府電費回贈
咁裝修同電器係唔係包㗎?if no 使唔使跟show room 一樣 or like Wanchai 會展 嗰個每個單位都唔一樣?

水晶宮

好多大厦原則已經預設計是, 做酒店 或 賣住宅, 所以分水電錶 , 不是問題.

首頁

尾頁

跳至