跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

想問大家重了幾多呢?

我25週3已重了15磅, 小B女就有1.13磅size都好好.不過醫生話我胎低, 有d擔心.

男爵府

畀面勳章

Re: 想問大家重了幾多呢?

唔使咁擔心,最緊要BB冇嘢咪得囉

大宅

我26w3,重左差不多20磅...
e生都話我胎盤低,如果持續有繼續低既現象,有機會要開刀呀... :-( :-( :-(

大宅

依家24週,我7月29號覆診磅o個時total重左14磅,但係有7磅係o係4個星期內重..依家開始越黎越重得快...好得人驚呀...

別墅

唉.... e + 25weeks3,我total已經重左差唔多30磅啦﹗
次次睇醫生都比人鬧﹗ :-( :-(

洋房

我由17週開始醫生已經話我個胎盤接近子宮頸口...但係當時佢話仲係初期,所以都唔洗咁擔心...26週既時候我喺ST PAUL搵方醫生照,佢都係咁講,話胎盤好大機會都會喺30幾週既時去返後面...依家唔洗咁擔心住啦~如果真係要開刀都冇辦法~最緊要係好好保重身體呀~~我諗呢個情況都好常見,所以唔洗怕啦~~

男爵府

kylieman 寫道:
依家24週,我7月29號覆診磅o個時total重左14磅,但係有7磅係o係4個星期內重..依家開始越黎越重得快...好得人驚呀...

我都係呀, 上星期一去健康院檢查磅重, 四個星期重左3.5kg(接近8磅), 個姑娘驚我睇錯, 叫我再磅多次, 結果梗係一樣啦, 最後比個姑娘"娥"左我一陣, 又猛問我平日食咩 :-(

大宅

係唔係個個都會有機會上返去唔使開刀架? :-(

伯爵府

好媽媽勳章

FannyLee1108 寫道:
我25週3已重了15磅, 小B女就有1.13磅size都好好.不過醫生話我胎低, 有d擔心.

如果個胎低
有乜問題 ?
我個 friend話我個胎低

請問一周可以增加多少體重?
我記得書講過
不過我忘了

伯爵府

好似係~
胎低怕會早產和順產時大量出血,所以要開刀
一周約增一磅

olimo 寫道:
如果個胎低
有乜問題 ?
我個 friend話我個胎低

請問一周可以增加多少體重?
我記得書講過
不過我忘了

別墅

余小豬媽媽 & ascjenny,

我個c+醫生話遲d會升番, 叫我不用擔心, 一個月后再覆診,
醫生冇同我講話可能要開刀, 因我在政府生.

請問胎底點解要開刀呢??? 胎底其實有什麼危險呢????

:-| :-| :-| :-| :-|

大宅

我都唔知,因為我檢查係去政府果d地方檢查,澳門果d係咁架,問佢野唔多願答, 加上我都諗住會去私家e院生,所以點都要去做一次檢查,我諗住到時會問清楚囉

別墅

余小豬媽媽,

我在政府產檢都不知道我胎低, 我是睇私家先知道渣!!
現在唯有等月尾覆診, 希望到時升返啦啦!!

大宅

我依家27週, 重左13磅!!
:-D :-D :-D

洋房

依家26週,大約重了10磅左右,上2次去廣華覆診都唔使磅重?係唔係每次都唔不同呢?
該用戶已被刪除

大宅

大家咁話啦,希望唔使開刀啦,唔係怕條la呀,係想感受下果種痛...總係覺得唔痛過都唔使生bb,haha!

大宅

我又重左d喇...24weeks...重咗8磅喇!

首頁

尾頁

跳至